Volle zaal in Wijk aan Zee

29 Nov 2018

Op 28 november 2018 organiseerde de Provincie Noord-Holland, in samenwerking met de gemeente Beverwijk en Tata Steel, een informatieavond voor bewoners in Wijk aan Zee. Dit gebeurde naar aanleiding van de herhaaldelijke hinder die Wijk aan Zeeërs ondervonden hebben van grafiethoudend stof en de zorgen die zij hebben rond gezondheid.

Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk leidde de drukbezochte avond en de sprekers in. Naast gedeputeerde Adnan Tekin van de Provincie Noord-Holland, kwamen ook Rinske Keuken van GGD Kennemerland en Loes Lanting van het RIVM aan het woord. Hans van den Berg, sitedirecteur Tata Steel in IJmuiden, sprak de aanwezigen toe namens het staalbedrijf. Hij vertelde de zaal verantwoordelijk te zijn voor de prestaties van Tata Steel in IJmuiden, inclusief de milieuprestaties, en erkende dat het de afgelopen periode niet altijd gelukt is om een goede buur te zijn. Hij gaf uitleg over hoe de grafiethinder kan ontstaan om vervolgens, inclusief een planning, uit te leggen wat Tata Steel in samenwerking met Harsco doet om de hinder te voorkomen. Via deze link is de informatie te benaderen die Tata Steel woensdagavond heeft gedeeld.

Hans van den Berg heeft de Wijk aan Zeeërs verder toegezegd beter te gaan communiceren met de omgeving en dat ook op te nemen in het reguliere overleg met de Dorpsraad dat nu in plaats van twee keer per jaar voorlopig eens per maand zal plaatsvinden. Ook stipte hij het onderwerp gezondheid aan. Hij vertelde dat Tata Steel geeft om de gezondheid en veiligheid van medewerkers en van de inwoners van de omgeving en dat Tata Steel alle mogelijke medewerking verleent aan de onderzoeken die GGD Kennemerland en het RIVM uitvoeren. Ook vertelde hij dat Tata Steel daarnaast een eigen onderzoek heeft uitgevoerd en dat de resultaten daarvan binnenkort te vinden zullen zijn op de website van Tata Steel.

Klik hier voor de informatiepagina met meer informatie over hinder in de omgeving.