Tata – Kids of Steel® Run: sportieve uitdaging voor jeugd IJmond

6 May 2019

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 23 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run. Hardloopervaring is geen vereiste. Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Ouders mogen meelopen met hun kinderen. De hardloopwedstrijd maakt onderdeel uit van de 38e editie van de Tata Steel Marquetteloop. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen het tegen elkaar opnemen op de 1.300 en 3.300 meter. Tata Steel is sinds 2006 hoofdsponsor van de Tata Steel Marquetteloop, die jaarlijks ruim 2.000 deelnemers trekt. De eigen hardloopvereniging van Tata Steel, de Tata Steel Runners, zal ook aan de start verschijnen. Alle kinderen ontvangen voor de start een hardloopshirt en na afloop is er voor iedereen een fraaie medaille.

Tata – Kids of Steel® is een initiatief van het staalbedrijf om kinderen bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl. Beweging, sport en aandacht voor gezonde voeding staan daarin centraal.

Programma Tata – Kids of Steel® Run:

10.15 uur:       1.300 meter voor kinderen tot en met 7 jaar

10.45 uur:       1.300 meter voor kinderen tot en met 12 jaar

11.05 uur:       3.300 meter voor kinderen tot en met 15 jaar

De Tata – Kids of Steel® Run start op de Jonkheer Geverslaan. Inschrijven kan via voorinschrijving (zie website: http://www.avdem.nl/marquetteloop) of op de dag zelf (tot 15 minuten voor de start) in De Waterakkers. Op Facebook (@TataSteelMarquetteloop) is meer informatie over het evenement te vinden, evenals hardlooptips.