Nieuwe Tata Steel producten voor stijlvollere auto's

20 Nov 2014

Nieuwe Tata Steel producten voor stijlvollere auto's

Nieuwe Tata Steel producten voor stijlvollere auto's

Tata Steel heeft drie nieuwe producten ontwikkeld om autofabrikanten te helpen om auto's een nog fraaier uiterlijk te geven en tegelijkertijd kosten te besparen. Dit is een aanzienlijke uitbreiding van het productaanbod van Tata Steel voor buitendelen van auto's. Het zijn staalproducten die een nog betere en fraaiere oppervlaktekwaliteit garanderen en tegelijkertijd gemakkelijker in complexe vormen te persen zijn, waardoor de fabricagekosten worden gereduceerd. De nieuwe producten zijn ontwikkeld door de Research & Development teams van Tata Steel in Europa en zullen worden geproduceerd in de automotive dompelverzinklijnen in IJmuiden, België (Luik) en Wales.

Fraaier en goedkoper

"We zijn er volledig op gefocust om samen met onze klanten te werken aan het ontwikkelen en leveren van producten die zij nodig hebben om in hun markten het verschil te maken", aldus Henrik Adam, Chief Commercial Officer van Tata Steel in Europa. "Een fraai uiterlijk van de onderdelen van een auto, met name de beeldbepalende buitendelen, is een essentieel element in het productieproces van een auto. Omdat al deze producten zijn gemaakt met het duurzame en kostenefficiënte dompelverzinkproces bieden ze klanten ook aanzienlijke kostenvoordelen."

 

Superieure oppervlaktekwaliteit

Het nieuwe Serica product is een eersteklas dompelverzinkte coating die zorgt voor een superieure oppervlaktekwaliteit van het staal. Serica garandeert de hoogst mogelijke oppervlaktekwaliteit van het verzinkte staal na het persen, waardoor klanten een superieur lakuiterlijk kunnen realiseren bij het maken van buitendelen van auto's. Serica zorgt ook voor een consistent hoge kwaliteit lakuiterlijk, zelfs wanneer dunnere of minder lagen lak worden aangebracht.

 

Complexere ontwerpen

Het tweede product is een nieuwe soort uiterst goed vervormbaar dompelverzinkt staal: DX57-GI HyperForm. Deze staalsoort heeft uitstekende dieptrek- en rekeigenschappen, waardoor het automotive ingenieurs in staat stelt om complexere onderdelen te ontwerpen voor zowel het exterieur als het interieur van auto's. Daardoor kunnen ze auto's ontwerpen met een nog fraaier uiterlijk en een hogere functionaliteit.

 

Breedste ter wereld

De derde toevoeging aan de automotive productserie van Tata Steel is de toepassing van de innovatieve MagiZinc Auto zink-magnesium coatingtechniek op de breedste dompelverzinklijn van Tata Steel: DVL3 in IJmuiden. DVL3 maakt plaatstaal met een breedte tot 2.020 millimeter. Sinds oktober is het nu mogelijk dit extra brede staal ook met MagiZinc te bekleden, een coating die Tata Steel in 2011 heeft geintroduceerd. Met deze uitbreiding van de MagiZinc Auto productportfolio komt Tata Steel tegemoet aan een wens van klanten, die de bredere specificatie kunnen inzetten voor het maken van grote panelen voor het interieur van auto's. Vanaf 2015 is de bredere specificatie ook beschikbaar voor buitendelen van auto's, waar de grootste panelen nodig zijn, zoals zijpanelen en daken. Het extra brede materiaal heeft niet alleen de bekende uitstekende roestbescherming van MagiZinc Auto, maar is ook gemakkelijker te verwerken op de installaties van autoproducenten. "De productie van MagiZinc staal in DVL3 betekent dat we nu de breedste geavanceerd-verzinkte staalplaat ter wereld op de markt kunnen brengen, met een superieure oppervlaktekwaliteit en korte levertijden", aldus Sander Heinhuis, European Marketing Manager Automotive bij Tata Steel.