Natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

29 May 2017

Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het terrein van Tata Steel herbergt veel bijzondere planten en dieren, waaronder de zandhagedis, de nachtegaal en vlinders als de in ons land sterk bedreigde argusvlinder. Tata Steel geeft de natuur de ruimte en werkt samen met natuurbeheerder PWN aan het verder versterken van de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving.

 

Aanmelden voor de excursie kan via: www.tatasteel.nl/natuurexcursie

Maximaal twee personen per aanmelding. Minimumleeftijd: 12 jaar. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

 

De activiteiten van de oeverzwaluwen (en andere dieren) op het terrein van Tata Steel zijn live te volgen via www.tatasteel.nl/natuurwebcam