Leerlingen Tata Steel maken unieke skelters voor basisscholen

14 Jun 2016

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt. Daarbij werden ze niet alleen op het technisch vlak uitgedaagd. Ze waren zelf volledig verantwoordelijk voor het managen van het project, van het leggen van de contacten met scholen en het vertalen van de klantenwensen in concrete ontwerpen tot en met het laten coaten van de skelters. In de komende weken gaan de leerlingen de skelters zelf op de scholen afleveren.

 “De leerlingen mogen trots zijn op het resultaat van hun inspanningen”, zo stelt Jeroen Klumper, manager van de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. “Het zijn bijzonder fraaie, unieke skelters geworden, van een model met kiepbak tot een stoere variant met een shopperstuur. Probeer zo’n product maar eens in de speelgoedbranche te vinden. Onze leerlingen gaan met deze skelters ongetwijfeld voor veel speelplezier op schoolpleinen in de regio zorgen.”

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.