Tata Steel nieuws

Het laatste nieuws van Tata Steel in Nederland.

Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

21 Apr 2020

In verband met de coronamaatregelen zal de jaarlijkse Dodenherdenking bij Tata Steel op maandag 4 mei dit keer zonder publiek plaatsvinden.

Lees meer
Nieuwe Energiehaven voor duurzame toekomst

16 Apr 2020

Het baggerdepot in de voormalige Averijhaven nabij IJmuiden wordt ontwikkeld tot Energiehaven. Het ministerie van I&W, de provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, Tata Steel, Zeehaven IJmuiden en Port of Amsterdam hebben hierover een convenant ondertekend.

Lees meer
Live natuurbeelden vanaf terrein Tata Steel

6 Apr 2020

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers weer genieten van live natuurbeelden vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden. De natuurcamera staat dit jaar gericht op de ijsvogelwand bij een sloot op het noordterrein. Op deze plek hebben vrijwilligers van de Vogelwerkgroep onlangs de oever geschikt gemaakt voor de ijsvogel, die graag broedt in steile wanden aan het water. De felgekleurde vogel is inmiddels meerdere malen gesignaleerd in de takken boven en naast de ijsvogelwand. De grote vraag is natuurlijk of hij dit jaar al gaat broeden op deze locatie. De natuurwebcam wordt van energie voorzien door zonnepanelen en start ’s ochtends enkele uren na zonsopgang met het doorsturen van live beelden. Na zonsondergang zendt de webcam ook in het donker nog enige tijd infraroodbeelden uit, totdat de opgespaarde energie is verbruikt.

Lees meer
Vrijwilligers Vogelbescherming maken ijsvogelwand bij Tata Steel

10 Mar 2020

Afgelopen weekend heeft een groep vrijwilligers van de Vogelbescherming bij Tata Steel een ijsvogelwand aangelegd. Dat gebeurde in een sloot aan de rand van het terrein van de staalfabrikant. Ter plekke is de oever steil afgegraven, omdat de ijsvogel nestelt in steile wanden aan het water. Op deze locatie worden regelmatig ijsvogels gezien, die de afgelopen jaren even verderop buiten het terrein van Tata Steel hebben geprobeerd te broeden. Dat was echter niet erg succesvol, omdat ze daar regelmatig verstoord werden door fotografen en wandelaars. Op dit deel van het terrein van Tata Steel is het heel rustig en de verwachting is dan ook dat de ijsvogel hier met succes gaat broeden nu de oever geschikt is om nesten in te maken. De vrijwilligers hebben tevens de locatie opgeknapt waar al jarenlang een kolonie zeldzame oeverzwaluwen broedt bij Tata Steel.

Lees meer
David Anton Guijarro wint Tata Steel Challengers

26 Jan 2020

David Anton Guijarro heeft vandaag na een spannende ontknoping de Tata Steel Challengers gewonnen. Daarmee verdient hij een plaats in de Tata Steel Masters 2021. De laatste ronde van het Tata Steel Chess Tournament begon vandaag met een groot applaus voor Fabiano Caruana, die gisteren al de Tata Steel Masters wist te winnen. Vandaag eindigde zijn partij met zwart tegen Vladislav Artemiev in nog een overwinning voor Caruana. Daarmee behaalt Caruana een indrukwekkende score van 10 punten uit 13 partijen. Caruana blijft nog even in ons land, want op dinsdag 28 januari speelt hij in Den Haag het Torentje Schaak simultaan-toernooi in het Tweede Kamergebouw.

Lees meer
Caruana wint Tata Steel Chess Tournament 2020

25 Jan 2020

Fabiano Caruana (1992 / V.S.) heeft vandaag het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Caruana begon de 12e en voorlaatste speelronde met 1 punt voorsprong op wereldkampioen Magnus Carlsen. Carlsen speelde met wit remise tegen Vladislav Artemiev (Rusland). Caruana won met wit van Jan-Krzysztof Duda (Polen) en creëerde daarmee een voorsprong van 1,5 punt op Carlsen met nog slechts één ronde te gaan. Voor Caruana is het de eerste keer dat hij het Tata Steel Chess Tournament op zijn naam schrijft. Caruana is momenteel de nummer twee van de wereld. In maart is hij een van de deelnemers aan het Kandidatentoernooi, waar wordt bepaald wie eind dit jaar om de wereldtitel tegen Carlsen mag spelen. Twee jaar geleden won Caruana het Kandidatentoernooi, maar wist vervolgens Carlsen niet te onttronen.

Lees meer
Opleiding procestechniek bedrijfsschool Tata Steel beste van Nederland

20 Jan 2020

De opleiding procestechniek van de Academy van Tata Steel in IJmuiden is naar het oordeel van De Keuzegids niet alleen een topopleiding, maar ook de beste opleiding procestechniek van Nederland. De opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde scoorden ook hoog in het onderzoek. Daarmee is de bedrijfsschool van Tata Steel toonaangevend waar het gaat om technisch onderwijs. Op dinsdag 21 januari is er een Open Dag op de Academy van Tata Steel. Van 15.00 tot 20.30 uur kan iedereen die belangstelling heeft voor de technische opleidingen van het staalbedrijf een kijkje komen nemen.

Lees meer
Tata Steel Chess Tournament 2020 geopend

10 Jan 2020

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van top tien spelers en jong talent, staat garant voor twee weken vol spannende en verrassende partijen. Wereldkampioen Magnus Carlsen treft onder meer voormalig wereldkampioen Vishwanathan Anand (die voor de 20e keer meedoet in Wijk aan Zee), Fabiano Caruana (de huidige nummer twee van de wereld), Nederlander Anish Giri en het jonge supertalent uit Iran, Alireza Firouzja (16). Laatstgenoemde slaagde er recentelijk bijna in om Carlsen te verslaan in het wereldkampioenschap blitz (supersnelschaak), maar verloor in gewonnen stelling door tijdnood. Hij eindigde als tweede in een sterk veld. Tijdens het Tata Steel Chess Tournament treffen Carlsen en Firouzja elkaar voor het eerst in een klassiek schaaktoernooi. Schaakliefhebbers uit de hele wereld kijken daar reikhalzend naar uit. De meest opvallende uitkomst van de loting voor de partijen van morgen is dat Anish Giri het gelijk moet opnemen tegen wereldkampioen Magnus Carlsen.

Lees meer
Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee

8 Jan 2020

Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee Op zaterdag 18 en zondag 19 januari vindt in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Festival plaats. Tijdens dit tweedaagse familiefestival worden in Wijk aan Zee van 13.00 tot 17.00 uur speciaal voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd rond het Tata Steel Chess Tournament.

Lees meer
Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar

8 Jan 2020

Op woensdag 15 januari vindt bij Telstar (Velsen-Zuid) een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als wereldkampioen Magnus Carlsen kenmerkt. De aanvoerders van de twee teams zijn Magnus Carlsen en Loek van Wely, schaakgrootmeester en Eerste Kamerlid. Van Wely treft Carlsen tegenwoordig niet meer achter het bord, maar is erop gebrand om de wereldkampioen volgende week op het veld van Telstar te verslaan.

Lees meer
Schaakgrootmeesters Giri en Van Foreest bezoeken Philips Stadion

7 Jan 2020

Aan de vooravond van het Tata Steel Chess Tournament bezochten grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest vandaag het Philips Stadion in Eindhoven voor een Meet and Greet met schaakliefhebbers. Op donderdag 16 januari spelen ze daar met de Tata Steel Masters, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen, de 5e ronde van het ‘Wimbledon van het schaken’. De grootmeesters maakten een praatje, speelden wat partijtjes schaak met een aantal jeugdige bezoekers en gingen met bezoekers op de foto. Vanuit heel de wereld wordt er belangstellend uitgekeken naar de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament. Gaat wereldkampioen Carlsen weer met de hoogste eer strijken of gaat Giri als eerste sinds Jan Timman er met de prijs vandoor? Of gaat het jonge supertalent uit Iran, Alireza Firouzja (16), voor een enorme verrassing zorgen?

Lees meer
Meet and Greet met topschaker Anish Giri in Eindhoven

2 Jan 2020

Schaakliefhebbers kunnen op dinsdag 7 januari in Eindhoven de beste schaker van ons land ontmoeten. Dan komt grootmeester Anish Giri naar Eetcafé De Verlenging in het Philips Stadion in Eindhoven. Giri is de nummer drie van de wereld en bereidt zich momenteel voor op de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament, dat op 10 januari begint. Giri wordt op 7 januari vergezeld door grootmeester Jorden van Foreest, de tweede Nederlander in de Tata Steel Masters dit jaar. Ook schaakexpert Hans Böhm en toernooidirecteur Jeroen van den Berg zijn van de partij. Schaakliefhebbers kunnen tijdens de Meet and Greet ook achter het bord plaatsnemen om een partij te spelen tegen Giri, Van Foreest of Böhm. Het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk en vindt plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur. Eetcafé De Verlenging bevindt zich aan de Frederiklaan 10A, 5616 NH Eindhoven. Op donderdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters in het Philips Stadion hun 5e ronde van het Tata Steel Chess Tournament.

Lees meer
Vitiugov vervangt Nepomniachtchi in Tata Steel Masters

2 Jan 2020

Ian Nepomniachtchi, de huidige nummer 5 van de wereld, heeft zich teruggetrokken uit de hoofdgroep van het 82e Tata Steel Chess Tournament. De 29-jarige Rus is naar eigen zeggen ‘oververmoeid’ na een lang en zwaar kalenderjaar 2019. Hij wil zich in alle rust kunnen voorbereiden op het kandidatentoernooi in Jekatarinaburg (15 maart – 5 april 2020). Nepomniachtchi wordt vervangen door zijn landgenoot Nikita Vitiugov (32), momenteel 19e op de wereldranglijst. Net als Firouzja en Artemiev speelde Vitiugov nooit eerder in Wijk aan Zee. Nikita Vitiugov werd op 4 februari 1987 geboren in Leningrad, het huidige Sint Petersburg. Hij heeft een lange staat van dienst en won onder meer de grote open toernooien in Gibraltar (2013), Karlsruhe (2017) en het eerste ‘Prague Masters’ in 2019.

Lees meer
Minder fakkelen Tata Steel door nieuwe Kooksgashouder

17 Dec 2019

Op woensdag 18 december neemt Tata Steel in IJmuiden de nieuwe Kooksgashouder officieel in gebruik. Daarin wordt het kooksgas van de twee Kooks- en Gasfabrieken van het staalbedrijf opgevangen om vervolgens via een pijpleiding over het terrein naar de Warmbandwalserij te worden getransporteerd. Daar wordt het ingezet om de plakkenovens te stoken, dit betekent minder gebruik van aardgas. De nieuwe Kooksgashouder is tweemaal zo groot als de huidige en heeft een capaciteit van 60.000 m3. Door de grotere capaciteit kan het kooksgas op de site effectiever worden benut en hoeft er minder te worden gefakkeld. Tevens is er in de Warmbandwalserij nu minder inzet van aardgas nodig.

Lees meer
Informatieloket van Tata Steel in Wijk aan Zee vanaf vandaag open

29 Nov 2019

Tata Steel opende vandaag het loket ‘Tata Steel in de Buurt’ in de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee waar mensen welkom zijn met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de productieprocessen en de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2020 compleet

25 Nov 2019

Met de bekendmaking vandaag van de grootmeesters in de Tata Steel Challengers is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2020 compleet. Opvallend is dat in beide groepen veel talentvolle jonge spelers zitten, die het de gevestigde orde behoorlijk moeilijk kunnen gaan maken. Nederland wordt in de Tata Steel Masters vertegenwoordigd door Anish Giri en Jorden van Foreest, wiens broer Lucas wederom deelneemt aan de Tata Steel Challengers. Andere Nederlanders in de Tata Steel Challengers zijn Erwin l’Ami, Jan Smeets en Max Warmerdam.

Lees meer
Grootmeesters Tata Steel Chess Tournament 2020 bekend

12 Nov 2019

Wereldkampioen Magnus Carlsen is in januari weer van de partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het Tata Steel Chess Tournament is een van zijn favoriete toernooien: Carlsen maakt voor de zestiende keer zijn opwachting in Wijk aan Zee. Naast Carlsen doen nog drie grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Fabiano Caruana (2), Nederlander Anish Giri (5) en Ian Nepomniachtchi (6). Oud-wereldkampioen Viswanathan Anand (13e op de wereldranglijst) en oud-winnaar Wesley So (12e) zijn ook van de partij. De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 tot en met 26 januari 2020. De grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Op donderdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters in het kader van Chess On Tour hun 5e ronde in het Philips Stadion in Eindhoven. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Lees meer
Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

4 Nov 2019

Op dinsdag 19 november kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting de techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Tijdens deze Open Dag staan de deuren van de Academy van 15.00 tot 20.30 uur open voor iedereen met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabrieken.

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2020 start op 4 november

28 Oct 2019

Veel schaakliefhebbers hebben de datum al vet gemarkeerd in hun agenda: op 4 november start om 10.00 uur de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2020. Wat is er voor een fervent schaker nog mooier dan op een steenworp afstand van het strijdtoneel van de wereldtoppers je eigen toernooi te spelen? Dat is een van de elementen die het ‘Wimbledon van het schaken’ zo bijzonder maakt. Niet alleen in Wijk aan Zee, waar in januari zo’n 1.700 schakers van over de hele wereld achter het bord aanschuiven, maar ook elders in Nederland begint de schaakkoorts weer toe te nemen. Het Tata Steel Chess Tournament 2020 vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 januari tot en met 26 januari 2020.

Lees meer
Tata Steel opent informatieloket in Wijk aan Zee

18 Oct 2019

Tata Steel opent op vrijdag 29 november een loket in de Zwaanstraat in Wijk aan Zee waar mensen welkom zijn met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030.

Lees meer
Recordaantal geslaagden Academy Tata Steel

7 Oct 2019

Maar liefst 126 leerlingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden hebben afgelopen week hun landelijk erkend MBO-diploma ontvangen. Het slagingspercentage bedroeg 91%. Dat zijn twee nieuwe records voor de bedrijfsschool van Tata Steel. Er is veel belangstelling voor de Academy van Tata Steel, waar onlangs 170 nieuwe leerlingen aan hun opleiding zijn begonnen. De bedrijfsschool viert dit jaar haar 80-jarig bestaan.

Lees meer
Studie ‘Athos’ toont haalbaarheid aan

3 Oct 2019

Noordzeekanaalgebied biedt potentieel voor CO2-infrastructuur.

Lees meer
Tata Steel Chess on Tour naar PSV Stadion in Eindhoven

8 Jul 2019

De organisatie van het Tata Steel Chess Tournament heeft vandaag bekendgemaakt dat Chess On Tour in 2020 Eindhoven aandoet. Op donderdag 16 januari spelen de wereldtoppers van de Tata Steel Masters hun 5e speelronde in het PSV Stadion. Rondom het evenement zullen door de gemeente en schaakverenigingen speciale activiteiten worden georganiseerd gericht op jongeren en schaken als maatschappelijk verbindend element. Ook de omliggende gemeenten, het bedrijfsleven en Brainport in het bijzonder zullen bij de activiteiten worden betrokken. De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 10 tot en met 26 januari 2020. De tweede Chess On Tour locatie wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Lees meer
Tata Steel realiseert forse vermindering van overlast met allesomvattend plan

6 Jun 2019

Tata Steel neemt vanaf 2019 tot aan 2030 meer dan 25 maatregelen om de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Daarmee gaat het bedrijf de overlast door stof, geluid, geur en licht in de komende jaren fors verminderen.

Lees meer
Bedrijfsbrandweer Tata Steel verdubbelt burgerhulpverlening Velsen-Noord

27 May 2019

De bedrijfsbrandweer van Tata Steel heeft geholpen om het aantal burgerhulpverleners in Velsen-Noord te verdubbelen. Burgerhulpverleners worden opgeroepen om in hun woonplaats eerste hulp te verlenen wanneer iemand een hartstilstand heeft en de ambulance nog onderweg is. Rob Martens, werkzaam bij Tata Steel in IJmuiden en tevens vrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van het staalbedrijf, heeft het initiatief genomen om zoveel mogelijk vrijwilligers van de bedrijfsbrandweer bereid te vinden om in Velsen-Noord burgerhulpverlener te worden. De respons was groot: maar liefst 25 korpsleden hebben zich aangemeld als burgerhulpverlener. Daarmee verdubbelt de capaciteit van de burgerhulpverlening in Velsen-Noord. Er is ook behoefte aan meer AED’s in het dorp. Tata Steel heeft daarom twee AED’s aangeschaft, die op strategische locaties in Velsen-Noord worden geplaatst. Een ervan is inmiddels geplaatst bij restaurant Tip-Top.

Lees meer
Tata Steel orkest krijgt nieuwe instrumenten cadeau

20 May 2019

Tijdens het optreden van het Tata Steel Orkest in De Philharmonie in Haarlem op zaterdag 18 mei heeft Mark Denys, directeur Technical bij Tata Steel in IJmuiden, het orkest namens het staalbedrijf een verzameling nieuwe instrumenten en attributen aangeboden. Dit cadeau van Tata Steel ter waarde van 20.000 euro is een bedankje voor de inzet van het Tata Steel Orkest tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

Lees meer
Eerste schop in de grond voor fabriekshal Tata Steel & Harsco

15 May 2019

Tata Steel en Harsco hebben vandaag met genodigden de eerste schop in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder. Inwoners uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en kregen toelichting over het overkoepelende plan tegen overlast dat Tata Steel op 6 juni zal presenteren aan de omgeving.

Lees meer
Tata Steel neemt ultramoderne opslaghal in gebruik

7 May 2019

Op woensdag 8 mei vindt de officiële opening plaats van de nieuwe, ultramoderne opslaghal voor rollen staal op de site van Tata Steel in IJmuiden. De zogenaamde LA-hal is volledig duurzaam en stelt het staalbedrijf in staat om de logistieke processen te optimaliseren en leveringen aan klanten verder te verbeteren. De nieuwe faciliteit heeft een capaciteit van 50 kiloton en is strategisch gelegen, vlakbij de Dompelverzinklijnen, waar het staal van een laag zink wordt voorzien als bescherming tegen corrosie. In de hal is een speciaal perron aangelegd voor het laden en lossen van treinen.

Lees meer
Tata – Kids of Steel® Run: sportieve uitdaging voor jeugd IJmond

6 May 2019

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 23 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run. Hardloopervaring is geen vereiste. Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Ouders mogen meelopen met hun kinderen. De hardloopwedstrijd maakt onderdeel uit van de 38e editie van de Tata Steel Marquetteloop. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen het tegen elkaar opnemen op de 1.300 en 3.300 meter. Tata Steel is sinds 2006 hoofdsponsor van de Tata Steel Marquetteloop, die jaarlijks ruim 2.000 deelnemers trekt. De eigen hardloopvereniging van Tata Steel, de Tata Steel Runners, zal ook aan de start verschijnen. Alle kinderen ontvangen voor de start een hardloopshirt en na afloop is er voor iedereen een fraaie medaille.

Lees meer
Tata Steel en Harsco starten bouw hal op 15 mei

30 Apr 2019

De voorbereidingen voor de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder zijn in volle gang. In samenwerking met Harsco is het toekomstige bouwterrein vrijgemaakt, en op 15 mei kan de schop in de grond. Om dit moment te bezegelen, nodigt Tata Steel omwonenden uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden uit.

Lees meer
Medewerkers Tata Steel zamelen geld in voor KWF

9 Apr 2019

De medewerkers van Tata Steel in Nederland hebben 11.781 euro ingezameld voor het KWF. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, overhandigde de cheque aan Willemijn van den Berg van het KWF. De inzamelingsactie vond plaats op maandag 4 maart jl. in het kader van Founder’s Day. Dat is de geboortedag (3 maart 1839) van Jamsetji Nusserwanji Tata, de oprichter van de Tata Group. Die dag wordt bij alle bedrijven van de Tata Group wereldwijd gevierd door geld in te zamelen voor goede doelen. Jamsetji Tata was een groot filantroop, die maatschappelijk verantwoord ondernemen in India al vroeg op de kaart heeft gezet. Dat is ook de reden waarom 66% van de aandelen van de Tata holding in handen is van goede doelen.

Lees meer
Girls’ Day bij Tata Steel

9 Apr 2019

Vandaag hebben zo’n 140 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving.

Lees meer
Tata Steel lanceert integraal plan tegen overlast

29 Mar 2019

Tata Steel presenteert binnen twee maanden een plan om de overlast voor de omgeving integraal aan te pakken. Deze aankondiging deed het bedrijf tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk aan Tata Steel.

Lees meer
Volgende stap in verminderen grafietoverlast Tata Steel: aankomst nieuwe slakpannen

7 Mar 2019

Vandaag zijn er bij Tata Steel drie nieuwe slakpannen aangekomen die gebruikt gaan worden voor de verwerking van het ROZA-slak bij Harsco. Tata Steel schaft de nieuwe slakpannen aan zodat de slakken langer kunnen koelen, wat de kans op het vrijkomen van grafiet bij het kiepen van de slak aanzienlijk vermindert.

Lees meer
Tata Steel start proef sms-service

15 Feb 2019

Omwonenden snel geïnformeerd bij grafietuitstoot richting Wijk aan Zee.

Lees meer
Magnus Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2019

27 Jan 2019

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Carlsen begon de 13e ronde met een half punt voorsprong op Anish Giri, tegen wie hij vandaag met zwart speelde. Zij waren nog de enige kanshebbers op de overwinning. Hun partij eindigde in remise. Giri werd tweede in de Tata Steel Masters en Ian Nepomniachtchi (Rusland) sleepte de derde plaats in de wacht. Met zijn resultaat heeft Carlsen nu zeven keer het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Dat is een indrukwekkende prestatie. Niemand anders is er ooit in geslaagd om het toernooi in Wijk aan Zee meer dan vijf keer te winnen.

Lees meer
Topdrukte op Tata Steel Chess Tournament

21 Jan 2019

Afgelopen weekend togen schaakliefhebbers massaal naar het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. Er was geen parkeervak meer vrij, de bussen waren propvol en op de Dorpsweide stonden meer dan 400 auto’s geparkeerd. In totaal waren er zo’n 5000 bezoekers. Die namen natuurlijk een kijkje bij de grootmeesters. Dat leidde er zelfs toe dat er een wachtrij ontstond voor de deur van de speelzaal in De Moriaan. Ook de vele kinderactiviteiten tijdens het Tata Steel Chess Festival weekend waren drukbezocht, van schaakles en schaakwedstrijden tot judo of schaatsen op een kunstbaantje op het Julianaplein. Veel kinderen probeerden ook even een handtekening te scoren of een selfie te maken met een van de grootmeesters na afloop van de partijen. Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk opende op zondag de ronde met de traditionele gongslag.

Lees meer
Tata Steel Chess Tournament geopend

11 Jan 2019

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van zes van de top tien spelers en opkomende talenten, staat garant voor twee weken van spannende en verrassende partijen. De loting viel voor Anish Giri en Jorden van Foreest gunstig uit. De twee Nederlandse grootmeesters uit de Tata Steel Masters spelen zeven van de dertien partijen met wit. Van Foreest moet het morgen met wit opnemen tegen oud-wereldkampioen Anand. Giri speelt met wit tegen Nepomniachtchi. Wereldkampioen Carlsen speelt in zijn eerste partij met zwart tegen Chinees supertalent Ding Liren, de nummer vier van de wereld. In de Tata Steel Challengers speelt morgen de jongste grootmeester van het Tata Steel Chess Tournament tegen de oudste: de 13-jarige Praggnananndhaa uit India tegen de 52-jarige Bareev uit Canada. De opening werd opgeluisterd door twee optredens van Carolien Borgers en de Tata Steel dansers uit de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden.

Lees meer
Prestigieuze erkenning van World Economic Forum voor Tata Steel

10 Jan 2019

Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Tata Steel ontvangt deze prestigieuze erkenning voor de toonaangevende wijze waarop advanced analytics binnen het bedrijf wordt ingezet. Daarmee weet Tata Steel de grondstoffenmix te optimaliseren, de opbrengst per processtap te vergroten en de logistiek tussen de verschillende processen en de kwaliteit van het product voor de klant verder te verbeteren. Tata Steel in IJmuiden is op dit vlak toonaangevend in de industrie. Meer dan duizend bedrijven zijn beoordeeld, waarvan er dit jaar zeven de status van ‘Advanced Lighthouse Company’ hebben ontvangen. Het totaal aantal bedrijven wereldwijd met deze status komt daarmee op zestien.

Lees meer
Grote hijsklus bij Tata Steel: dak op nieuwe Kooksgashouder

13 Dec 2018

Bij Tata Steel in IJmuiden is het hoogste punt van de bouw van de nieuwe Kooksgashouder bereikt door het ophijsen van het dak op de nieuwe installatie. Dat was geen sinecure: het koepelvormige dak heeft een diameter van 52 meter, weegt maar liefst 275 ton en moest op 26 meter hoogte worden geplaatst. Ook voor Tata Steel begrippen was dit een grote hijsklus. Naar verwachting wordt de nieuwe Kooksgashouder in de zomer van 2019 in gebruik genomen.

Lees meer
Oud-wereldkampioen schaken Kramnik daagt Nederlandse parlementariërs uit

13 Dec 2018

Op dinsdag 29 januari 2019 kan de Haagse politiek zijn strategische inzicht toetsen in een schaaksimultaan met oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik. De Russische grootmeester neemt deel aan het Tata Steel Chess Tournament. Na afloop daarvan zal hij de 13e editie van de Torentje Schaak Simultaan spelen. Dat is de traditionele Haagse ’afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, waarbij oud-parlementariërs, Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen een van de grootmeesters uit het ‘Wimbledon van het schaken’. Kramnik staat momenteel zevende op de wereldranglijst. De openingszet van de Torentje Schaak simultaan wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De Torentje Schaak simultaan begint om 16.00 uur.

Lees meer
Rabobank IJmond partner Tata Steel Chess Tournament

11 Dec 2018

Rabobank IJmond wordt locatiepartner van het Tata Steel Chess Tournament. Tijdens de eerste week van het schaaktoernooi zal de Rabobank in samenwerking met het Tata Steel Chess Tournament verschillende evenementen organiseren in het Rabobank IJmond Stadion van Telstar, waaronder de schaaksimultaan voor de jeugd en evenementen voor medewerkers en relaties. De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2019 compleet

4 Dec 2018

Het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2019 is compleet. De organisatie heeft vandaag de 14e grootmeester van de Tata Steel Masters en alle deelnemers van de Tata Steel Challengers bekendgemaakt. Richard Rapport uit Hongarije mag in januari achter het bord de strijd aanbinden met onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen, oud-wereldkampioenen Vladimir Kramnik en Viswanathan Anand en de Nederlandse favoriet Anish Giri. Rapport staat bekend om zijn onverschrokken en aanvallende speelstijl. Twee jaar geleden wist hij tot ieders verrassing Carlsen te verslaan. De broers Jorden en Lucas van Foreest doen beiden mee. Jorden maakt zijn debuut in de Tata Steel Masters en Lucas doet voor de tweede keer mee in de Tata Steel Challengers. Andere Nederlanders in de Tata Steel Challengers zijn Erwin l’Ami en Stefan Kuipers, die afgelopen editie promotie naar deze groep verdiende door de Toptienkamp te winnen.

Lees meer
Grootmeesters Tata Steel Chess Tournament 2019 bekend

20 Nov 2018

Wereldkampioen Magnus Carlsen, die momenteel in Londen zijn titel verdedigt, is in januari weer van de partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Naast Carlsen doen nog vijf grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Shakhriyar Mamedyarov (3), Ding Liren (4), Anish Giri (5), Vladimir Kramnik (7) en Viswanathan Anand (8). De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Lees meer
Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

12 Nov 2018

Op dinsdag 27 november kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Lees meer
Natuurwerkdag bij Tata Steel

17 Oct 2018

Op zaterdag 3 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel. Het staalbedrijf in IJmuiden neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op het terrein van Tata Steel komt veel waardevolle natuur voor, waaronder natte duinvalleien met zeldzame planten als de moeraswespenorchis (orchidee), parnassia en duizendguldenkruid. Net als in de omliggende natuurgebieden is er in de natuur op het terrein van Tata Steel her en der sprake van dichtgroeien van open gebieden. Op 3 november gaan vrijwilligers in een natte duinvallei opkomende bomen en struiken verwijderen, waardoor de bijzondere planten die horen bij dit biotoop in aantal kunnen toenemen.

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2019 start op 29 oktober

16 Oct 2018

Veel schaakliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit: op 29 oktober a.s. start om 10.00 uur de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2019. Wat is er voor een fervent schaker nog mooier dan op een steenworp afstand van het strijdtoneel van de wereldtoppers je eigen toernooi te spelen? Dat is een van de elementen die het ‘Wimbledon van het schaken’ zo bijzonder maakt. Niet alleen in Wijk aan Zee, waar in januari zo’n 1.700 schakers van over de hele wereld achter het bord aanschuiven, maar ook elders in Nederland begint de schaakkoorts weer toe te nemen. De grootmeesters van de Tata Steel Masters gaan namelijk ook weer ‘on tour’ en spelen op woensdag 16 januari in Alkmaar en op woensdag 23 januari in Leiden. Het Tata Steel Chess Tournament 2019 vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 januari tot en met 27 januari 2019.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour naar Leiden en Alkmaar

3 Oct 2018

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2019 spelen de grootmeesters uit de Tata Steel Masters op woensdag 23 januari de 10e ronde in Leiden, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Tata Steel Masters op woensdag 16 januari in het kader van Chess on Tour de 5e ronde in Theater De Vest in Alkmaar spelen. De speellocatie in Leiden zal binnenkort worden bekendgemaakt. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als in Alkmaar en Leiden, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen. Het is de zesde keer dat het Tata Steel Chess Tournament ‘on tour’ gaat. Het deelnemersveld van de Tata Steel Masters wordt op 20 november bekendgemaakt. De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019.

Lees meer
Grote groep leerlingen haalt diploma aan bedrijfsschool Tata Steel

2 Oct 2018

Grote groep leerlingen haalt diploma aan bedrijfsschool Tata Steel Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf. De Academy van Tata Steel bestaat inmiddels 79 jaar. In die periode hebben meer dan 13.000 technici aan de bedrijfsschool hun diploma gehaald.

Lees meer
Buren vieren eeuwfeest met Tata Steel in IJmuiden

30 Sep 2018

Vandaag heeft Tata Steel in IJmuiden zo’n 4.000 omwonenden ontvangen op de speciale Burendag ter ere van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

Lees meer
100 wielrenners over terrein Tata Steel in IJmuiden

29 Sep 2018

Vanochtend zijn 100 wielrenners van de Tata Steel Wielerclub begonnen aan een 100 kilometer lange rit door de IJmond regio. Bijzonder is dat ze de eerste vier kilometer over het terrein van Tata Steel zijn gereden. Nadat Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) bij het Dudok Huis het startsein had gegeven, gingen de 100 wielrenners door de Wenckebachpoort het terrein op. Via de Hoogovens en de Staalfabriek reden ze naar de Warmbandwalserij en verlieten vervolgens via de Poort De Caeg het staalbedrijf. De tocht is een van de vele activiteiten van het staalbedrijf in het kader van de viering van het 100-jarig bestaan.

Lees meer
Koning opent eeuwfeest staalbedrijf in de IJmond

20 Sep 2018

Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag bij Tata Steel de viering van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf in de IJmond geopend. De Koning deed dat door in de grote tent op het festivalterrein het boek open te slaan waarin 100 verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en leveranciers zijn opgetekend. Voorafgaand daaraan bracht de Koning een bezoek aan het Innovation Centre op het terrein, waar hij in het R&D laboratorium uitleg kreeg over de manier waarop onderzoekers speciale staalsoorten ontwikkelen voor toepassing in auto’s. Het gaat daarbij om staal dat heel sterk is en zo zorgt voor maximale veiligheid van inzittenden. Door de hoge sterkte van het staal worden auto’s tegelijkertijd lichter en dus zuiniger. Na de openingshandeling ging de Koning in gesprek met een aantal medewerkers en omwonenden van het staalbedrijf die hebben meegewerkt aan de 100 persoonlijke verhalen. De Koning werd ontvangen door Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) in aanwezigheid van T.V. Narendran (CEO en Managing Director van Tata Steel Limited).

Lees meer
Jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond

13 Sep 2018

Vandaag is bij Tata Steel het jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond gepresenteerd. Hans Fischer (CEO en CTO van Tata Steel in Europa), Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en burgemeester Martijn Smit van Beverwijk ontvingen het eerste exemplaar van ‘Door Staal Gedreven – Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 – 2018’ uit handen van Bram Bouwens, een van de auteurs van het boek. Het jubileumboek laat zien hoe de Nederlandse productiesite van Tata Steel zich sinds de oprichting in 1918 onder sterk wisselende economische, politieke en maatschappelijke omstandigheden een toppositie heeft weten te verwerven. Het accent van het boek ligt op de nog nauwelijks beschreven periode van na 1990. De relatie tussen de uitbreiding van het bedrijf en de ontwikkeling van de omgeving wordt apart belicht, voorzien van kaarten die de geografische en demografische veranderingen laten zien. Speciaal voor deze uitgave is in opdracht van Tata Steel door zes wetenschappers nieuw, onafhankelijk historisch en planologisch onderzoek verricht.

Lees meer
Project HIsarna voor duurzame staalproductie op koers

6 Sep 2018

De duurtest van de HIsarna-installatie bij Tata Steel toont aan dat deze technologie ertoe kan leiden dat de CO2-uitstoot van het staalproductieproces fors kan worden gereduceerd. Tijdens de huidige testcampagne zijn onder meer proeven gedaan met het inzetten van staalschroot en biomassa. Daarmee blijkt een CO2-reductie haalbaar van meer dan 50% ten opzichte van het maken van staal via de hoogovenroute. De HIsarna-installatie is inmiddels officieel een permanent onderdeel geworden van de productieketen op de site van Tata Steel in IJmuiden. De fabriek heeft een bezetting van 80 personen, waarvan 60 in vijfploegendienst.

Lees meer
Duurzamere locomotieven voor Tata Steel in IJmuiden

4 Sep 2018

Vanaf deze week gaat bij Tata Steel de eerste van een nieuw type duurzamere locomotief rijden. De nieuwe locomotief is zowel zuiniger, schoner als stiller dan de huidige locomotieven van hetzelfde type. Hij gaat onder meer rijden op het Gildenspoor, de spoorlijn die het staalbedrijf verbindt met de buitenwereld via het station van Beverwijk en de buitenhavens. Eind dit jaar rijden er drie van deze nieuwe locomotieven bij Tata Steel.

Lees meer
Speciale editie burendag

18 Jul 2018

In het kader van de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in de IJmond organiseert Tata Steel op zondag 30 september van 9.30 tot 16.00 uur een bijzondere burendag. Het evenement vindt plaats op een speciaal daarvoor ingericht festivalterrein op het bedrijf. Daar is van alles te beleven in De Wereld van Staal. Lokale artiesten treden op, er staan foodtrucks en er is zelfs een reuzenrad, van waaruit je een spectaculair uitzicht over het staalbedrijf en de omgeving hebt. Onderdeel van het programma is de wervelende show ‘Door het Vuur’. Deze wordt tijdens de burendag om 13.45 uur opgevoerd in een van de grootste tenten van Europa, met een capaciteit van maar liefst 4.000 personen. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen, waaronder techniekworkshops. Bezoekers worden vanaf de Beverwijkse Bazaar met bussen naar de feestlocatie vervoerd. Om de show bij te wonen is het raadzaam uiterlijk de pendelbus van 12.30 uur te nemen naar het festivalterrein. Het Steel Theater opent om 13.00 uur de deuren. Op 20 september is het 100 jaar geleden dat het toenmalige Hoogovens werd opgericht.

Lees meer
Nieuwe colleges en raden op bezoek bij Tata Steel

13 Jul 2018

Op woensdag 11 juli hebben de nieuwe colleges en raden van de IJmondgemeenten (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) een kennismakingsbezoek gebracht aan Tata Steel. Ze werden ontvangen door Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Omwonenden met boswachters door natuur bij Tata Steel

8 Jul 2018

Een groep van 50 omwonenden uit de IJmondregio heeft vanochtend deelgenomen aan een unieke natuurexcursie. Onder begeleiding van twee boswachters van PWN werd een kijkje genomen in de verrassend veelzijdige natuur op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Tata Steel and thyssenkrupp sign definitive Joint Venture agreements to create new steel champion in Europe

30 Jun 2018

Tata Steel and thyssenkrupp AG today signed definitive agreements to combine their European steel businesses in a 50/50 joint venture in a new company. This follows the signing of a Memorandum of Understanding in September 2017.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel volgeboekt

5 Jun 2018

De natuurexcursies die Tata Steel en PWN op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren op het terrein van het staalbedrijf zijn inmiddels volgeboekt. De exclusieve natuurtrips voor omwonenden bleken enorm populair: binnen vier dagen na de opening van de inschrijving waren alle beschikbare plekken vergeven. Belangstellenden kunnen vanaf nu alleen nog op een wachtlijst worden geplaatst.

Lees meer
Top bedrijfsleven stort zich op hyperloopontwikkeling

30 May 2018

Staalconcern Tata Steel, technologische dienstverlener voor de maritieme industrie Royal IHC en bouwconcern Koninklijke BAM scharen zich achter het Europese hyperloop initiatief van Hardt hyperloop uit Delft. Doel hiervan is het versnellen van de ontwikkeling, het bundelen van kennis en kunde en uiteindelijk toe te werken naar een internationale standaard. Hiervoor hebben de partijen vandaag een intentieverklaring getekend.

Lees meer
Tata – Kids of Steel® Run: hardloopfestijn voor kinderen

29 May 2018

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 24 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run. Hardloopervaring is geen vereiste. Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Ouders mogen meelopen met hun kinderen. De hardloopwedstrijd maakt onderdeel uit van de 37e editie van de Tata Steel Marquetteloop. Kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen het tegen elkaar opnemen op de 1.300 en 3.300 meter. Tata Steel is sinds 2006 hoofdsponsor van de Tata Steel Marquetteloop, die jaarlijks ruim 2.000 deelnemers trekt. De eigen hardloopvereniging van Tata Steel, de Tata Steel Runners, zal ook aan de start verschijnen.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel

28 May 2018

Op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer een natte duinvallei en een meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

Lees meer
Dansauditie Gerald van Windt bij Tata Steel

27 May 2018

Op zondag 27 mei hield topchoreograaf Gerald van Windt (Idols, Holland’s Got Talent, Everybody Dance Now en X-Factor) bij Tata Steel een auditie voor de spectaculaire theatershow die wordt georganiseerd voor het 100-jarige staalbedrijf in IJmuiden. Meer dan 20 meiden uit de regio namen deel aan de auditie. Vanaf 20 september (de dag waarop het staalbedrijf in 1918 is opgericht) wordt de theatershow negen maal opgevoerd voor in totaal 35.000 gasten.

Lees meer
100 Daihatsu Copens bij 100-jarig staalbedrijf in IJmuiden

27 May 2018

Vanochtend verzamelden 100 Daihtsu Copen-rijders zich met hun auto’s voor het hoofdkantoor van Tata Steel in IJmuiden. Dit maakt onderdeel uit van de eerste Daihatsu Copen-bijeenkomst van Nederland. De rijders zijn afkomstig uit heel Europa. Na het fotomoment voor het jubilerende staalbedrijf (bestaat op 20 september 100 jaar), maakte het gezelschap een stoomtreinrit over het terrein van Tata Steel.

Lees meer
Tata Steel zoekt jong tekentalent voor eeuwfeest staalbedrijf

23 May 2018

Tata Steel nodigt kinderen uit om een tekening te maken van het werk van familieleden of bekenden die bij het staalbedrijf in IJmuiden werken. Op 20 september is het 100 jaar geleden dat Hoogovens werd opgericht. Een deel van de ingezonden tekeningen wordt verwerkt in de feestelijke activiteiten die in september worden georganiseerd. Kinderen van 12 jaar of jonger kunnen deelnemen. De keuze voor materialen en onderwerpen is geheel vrij.

Lees meer
Eerste duurproef alternatief voor hoogoven van start bij Tata Steel

23 Oct 2017

Bij Tata Steel is de eerste duurproef van zes maanden gestart met HIsarna, hét duurzame alternatief voor het hoogovenproces.

Lees meer
Tata Steel vervangt straatverlichting door reflectoren

9 Oct 2017

Tata Steel in IJmuiden gaat alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein vervangen door LED-reflectoren, die midden op het wegdek worden aangebracht.

Lees meer
Tata Steel en thyssenkrupp AG tekenen een Memorandum van Overeenstemming voor de vorming van een toonaangevende Europese staalonderneming in een 50-50 joint venture

20 Sep 2017

Mumbai, September 20, 2017: Tata Steel Limited and thyssenkrupp AG have signed a Memorandum of Understanding to create a leading European steel enterprise by combining the flat steel businesses of the two companies in Europe and the steel mill services of the thyssenkrupp group. The proposed 50:50 joint venture – thyssenkrupp Tata Steel – would be focused on quality and technology leadership, and the supply of premium and differentiated products to customers, with annual shipments of about 21 million tonnes of flat steel products.

Lees meer
Burgemeester Dales op bezoek bij Tata Steel

8 Sep 2017

Burgemeester Frank Dales van Velsen heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Hij kreeg een rondleiding door de Oxystaalfabriek en het onderzoekscentrum voor de automobielindustrie. De burgemeester was onder de indruk van de omvang van het bedrijf, de productieprocessen en het niveau van de R&D-afdeling.

Lees meer
Nest torenvalken in beeld bij Tata Steel

27 Jun 2017

Op het kantoorgebouw van de R&D-afdeling van Tata Steel in IJmuiden broedt een paar torenvalken. Ze hebben hun nest gebouwd in een niet meer in gebruik zijnde pijp bovenop het gebouw. Belangstellenden kunnen vanaf vandaag via de website van Tata Steel zien hoe het gaat met de jonge vogels in het nest. Ook de oeverzwaluwkolonie op het terrein van het staalbedrijf is nog steeds live te volgen.

Lees meer
Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

20 Jun 2017

Tata Steel en Telstar gaan zich ook komend voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio.

Lees meer
Brand bij Tata Steel geblust

5 Jun 2017

Rond drie uur vanochtend is bij Tata Steel een brand ontstaan in het hoogspanningsverdeelstation vlakbij de Warmbandwalserij. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Bericht voor energiemarkt

5 Jun 2017

Na een brand in een transformator vanaf 03.15 uur ’s ochtends op 5 juni 2017 zijn de noordfabrieken op de site van Tata Steel in IJmuiden afgeregeld. Hierdoor is er ongeveer 100MW aan vermogen teruggenomen.

Lees meer
Natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

29 May 2017

Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lees meer
Tata Steel overhandigt cheque aan KWF

3 Apr 2017

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden, heeft vanmiddag namens de directie en medewerkers van het staalbedrijf in IJmuiden en van de vestigingen van de Tubes buizendivisie (Maastricht, Oosterhout en Zwijndrecht) een cheque van 10.750 euro aan het KWF overhandigd

Lees meer
Staalbedrijf maakt werk van Participatiewet

20 Mar 2017

Vandaag heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een bezoek gebracht aan Tata Steel om te vernemen hoe het staalbedrijf in IJmuiden invulling geeft aan de Participatiewet.

Lees meer
Earth Hour bij Tata Steel in IJmuiden

16 Mar 2017

Op zaterdag 25 maart schakelt Tata Steel van 20.30 tot 21.30 uur op zoveel mogelijk locaties op het terrein de verlichting uit. Daarmee neemt Tata Steel deel aan Earth Hour, de wereldwijde actie om aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing. Het uitschakelen van de verlichting gebeurt alleen op locaties waar dat de veiligheid niet in gevaar brengt.

Lees meer
Firmamedewerker onwel geworden bij Tata Steel in IJmuiden

8 Mar 2017

Een firmamedewerker is begin van de middag tijdens werkzaamheden in de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden

Lees meer
Firmamedewerker overleden na onwelwording bij Tata Steel

8 Mar 2017

Een firmamedewerker (een 27-jarige inwoner van Beverwijk) is aan het einde van de ochtend tijdens werkzaamheden aan een transportband in de nabijheid van de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden

Lees meer
Medewerkers Tata Steel in actie voor KWF

28 Feb 2017

Op vrijdag 3 maart steken medewerkers van Tata Steel in IJmuiden de handen uit de mouwen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt in het kader van Founder’s Day. Wereldwijd zamelen medewerkers van de Tata bedrijven dan geld in voor goede doelen. Daarmee herdenken ze de geboortedag (3 maart 1839) van de oprichter van het Tata concern, Jamsetji Nusserwanji Tata. Hij plaatste de lokale gemeenschap centraal in de bedrijfsfilosofie en was een ware voorloper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jamsetji Nusserwanji Tata heeft de zorg voor mensen en de omgeving verankerd in het beleid van de Tata Group. De meerderheid van de aandelen van het moederbedrijf, Tata Sons, is in het bezit van liefdadigheidsinstellingen.

Lees meer
Wesley So wint Tata Steel Chess Tournament 2017

30 Jan 2017

De Amerikaanse grootmeester Wesley So (23) heeft vandaag de 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Door met zwart te winnen van de Rus Ian Nepomniatchi werd So onbereikbaar voor wereldkampioen Magnus Carlsen, Chinees supertalent Wei Yi en Levon Aronian.

Lees meer
Karpov bezoekt Tata Steel Chess Tournament

24 Jan 2017

Voormalig wereldkampioen schaken Anatoli Karpov zal op zondag 29 januari te gast zijn op de laatste speeldag van het Tata Steel Chess Tournament.

Lees meer
Nieuwe overslaghaven staalbedrijf

23 Jan 2017

Tata Steel in IJmuiden gaat een moderne, duurzame overslaghaven aanleggen voor staalschroot dat in de Staalfabriek wordt gerecycled. De locatie daarvan is de Staalhaven, de haven op het terrein van Tata Steel (gelegen ten noorden van het Dudok Huis), die in open verbinding met het Noordzeekanaal staat. Nu wordt alle schroot nog per boot gelost bij Velserkom, vlakbij de veerpont aan de noordoever van het Noordzeekanaal.

Lees meer
Schaakgrootmeesters spelen in De Kuip

19 Jan 2017

Wereldkampioen Magnus Carlsen en de andere grootmeesters uit de Tata Steel Masters zijn zojuist aan hun 5e ronde begonnen in Feyenoord stadion De Kuip in Rotterdam.

Lees meer
Carlsen – Van Wely: 6-2

18 Jan 2017

De internationale grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament hebben vanmiddag in het Telstar stadion hun onderlinge voetbalwedstrijd gespeeld. Voorzien van een aanvoerdersband betraden wereldkampioen Magnus Carlsen en Loek van Wely met hun teams het veld. De twee teams bestonden elk uit een combinatie van schakers en spelers van Telstar

Lees meer
‘Wimbledon van het schaken’ geopend

13 Jan 2017

Het Tata Steel Chess Tournament, door grootmeester Levon Aronian ‘Het Wimbledon van het schaken’ genoemd, is vanmiddag feestelijk geopend.

Lees meer
Publiek op bezoek bij schaakgrootmeesters in Haarlem

10 Jan 2017

Schaakliefhebbers toonden vandaag veel belangstelling voor het bezoek van schaakgrootmeesters Anish Giri en Erwin l’Ami en schaakexpert Hans Böhm aan Haarlem.

Lees meer
Tata Steel breidt bedrijfsschool uit

9 Jan 2017

Tata Steel heeft besloten om het aantal klassen op zijn bedrijfsschool (Academy) uit te breiden. Er komen extra klassen voor de opleidingen werktuigbouw en procestechniek. Bij procestechniek was vorig jaar al een extra klas toegevoegd. Ten opzichte van een jaar geleden zijn er nu drie extra klassen. In totaal zijn er dit jaar acht klassen aan de Academy van Tata Steel in IJmuiden, met elk gemiddeld 20 leerlingen. Op 24 januari vindt er van 15.00 tot 20.30 uur weer een Open Dag plaats bij de Academy.

Lees meer
Anish Giri naar De Vishal in Haarlem

3 Jan 2017

Schaakliefhebbers kunnen op 10 januari aanstaande hun hart ophalen in Haarlem. In de aanloop naar het Tata Steel Chess Tournament komt Nederlands beste schaker, grootmeester Anish Giri, naar De Vishal in Haarlem.

Lees meer
Raad van Kinderen Tata Steel presenteert bevindingen aan directie

6 Dec 2016

Onder begeleiding van prinses Laurentien heeft de Raad van Kinderen van Tata Steel vandaag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van het staalbedrijf in IJmuiden. De Raad van Kinderen heeft zich beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid. In hun presentatie gaven ze antwoord op de vraag wat mensen nu en in de toekomst nodig hebben om fijn te kunnen werken en hoe Tata Steel daarvoor kan zorgen. De kinderen komen uit groep 8 van de Franciscus School in IJmuiden.

Lees meer
Staatssecretaris Dekker bezoekt bedrijfsschool Tata Steel

5 Dec 2016

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel in IJmuiden. Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) sprak met de staatssecretaris over het belang van technisch onderwijs, de manier waarop Tata Steel op de eigen bedrijfsschool sterk gemotiveerde en hooggekwalificeerde technici opleidt en de samenwerking met bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De staatssecretaris nam uitgebreid de tijd om met leerlingen van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Procestechniek en Elektrotechniek van gedachten te wisselen. Op donderdag 8 december spreekt de staatssecretaris met de Tweede Kamer over het landelijk Techniekpact.

Lees meer
Wereldkampioen Carlsen en andere topschakers bij simultaan

5 Dec 2016

Tata Steel organiseert op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Telstar stadion. In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van onder meer grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Wat deze simultaan nóg specialer maakt is dat wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en een aantal andere internationale schaaktoppers een kijkje komen nemen bij de partijen. Zij spelen op hun vrije middag een voetbalwedstrijd bij Telstar en komen dan in de rust op bezoek bij de simultaan. Een aantal profvoetballers van Telstar zal ook meedoen aan de simultaan. Scholen kunnen zich tot 21 december aanmelden voor de simultaan.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament compleet

1 Dec 2016

Dmitri Andreikin wordt de 14e speler in de Tata Steel Masters en Eric Hansen de 14e speler in de Tata Steel Challengers, zo heeft de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament vandaag bekendgemaakt. Met het vastleggen van de Russische en Canadese grootmeesters is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2017 compleet. Conform de afspraken met spelersvakbond ACP zouden de laatste plaatsen in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers naar de hoogst genoteerde spelers van de ACP Competitie met een rating onder 2750 respectievelijk 2650 gaan. Deze grootmeesters, Ian Nepomniachtchi en Gawain Jones, waren echter al vastgelegd voor het Tata Steel Chess Tournament 2017. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

Lees meer
Parlementariërs nemen het op tegen schaakgrootmeester So

29 Nov 2016

Op dinsdag 31 januari daagt Amerikaans grootmeester Wesley So de Nederlandse politiek uit om het in de Torentjes Schaak Simultaan tegen hem op te nemen. So heeft een geweldig jaar achter de rug en staat 6e op de wereldranglijst. Hij blonk uit op de door Amerika gewonnen Olympiade in Baku. Kort daarvoor wist hij in St. Louis zijn eerste zege in een elitetoernooi te boeken. Tijdens de 11e editie van de Torentjes Schaak Simultaan, de traditionele Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, kunnen parlementariërs, kandidaat-Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen So. De openingszet wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2016.

Lees meer
Minister Asscher op bezoek bij Tata Steel

28 Nov 2016

Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) spraken met de minister over het belang van Tata Steel voor de economie, de innovatieprojecten op de site in IJmuiden en hoogwaardige technische opleidingen in Nederland. Theo Henrar benadrukte dat Tata Steel in IJmuiden een technologisch hoogwaardig en innovatief bedrijf is, maar dat het absoluut noodzakelijk is dat er een gelijk speelveld is met staalproducenten van buiten Europa. In dat kader is het van cruciaal belang dat Europa daadwerkelijk effectieve anti-dumpingmaatregelen neemt tegen staal uit landen als China.

Lees meer
Vaste Kamercommissie OC&W bezoekt Academy Tata Steel

14 Nov 2016

De Vaste Kamercommissie van OC&W heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel. De commissieleden toonden veel belangstelling voor het feit dat de bedrijfsschool van Tata Steel eerder dit jaar tot Nederlands beste MBO-opleiding voor technisch onderwijs is gekozen. Leerlingen van de Academy vertelden de commissie over hun ervaringen aan de bedrijfsschool. Mark Denys (technisch directeur van Tata Steel in Europa) en Jeroen Klumper (manager van de Academy) lichtten de factoren toe die de bedrijfsschool zo succesvol hebben gemaakt. De manier waarop het staalbedrijf het onderwijsprogramma invult, spreekt veel jongeren aan. Vandaar het enthousiasme van de leerlingen en het klinkende resultaat in de vorm van een slagingspercentage van 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). Sleutelelementen zijn de praktijkgerichtheid van de Academy, de focus op het aanspreken van het probleemoplossend vermogen van de leerlingen, naadloze aansluiting op de processen in het bedrijf en de laatste stand van de techniek, de samenwerking met het NOVA College en de persoonlijke begeleiding vanuit de bedrijfsschool.

Lees meer
Open dag bedrijfsschool Tata Steel

8 Nov 2016

Op dinsdag 22 november kunnen jongeren met een passie voor werken in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de opleidingsmogelijkheden aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de vele carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%). In juni bleek uit onderzoek onder duizenden MBO-studenten dat de bedrijfsschool van Tata Steel de best gewaardeerde MBO-instelling van Nederland is.

Lees meer
Nieuwe Regionale Staalagenda Tata Steel

3 Nov 2016

Tata Steel heeft vandaag de nieuwe Regionale Staalagenda gepubliceerd. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, overhandigde gisteravond het eerste exemplaar aan gedeputeerde Jaap Bond (Economische Zaken) van de Provincie Noord-Holland. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Tata Steel over de kracht van de IJmond. De Regionale Staalagenda geeft de visie en ambities van Tata Steel weer waar het gaat om het raakvlak tussen het staalbedrijf en de omgeving. Daarbij komen onderwerpen als concurrentiekracht, circulaire economie, duurzame energie en leefbaarheid aan de orde.

Lees meer
Presentatie nieuwe Regionale Staalagenda

3 Nov 2016

In het congrescentrum van Tata Steel vond vanavond de bijeenkomst ‘Grenzen verleggen’ samen met Rabobank onder leiding van Jort Kelder. De avond vond plaats in een bomvolle zaal waar oa. de Regionale Staalagenda aan gedeputeerde Jaap Bond overhandigd door hubdirecteur Hans van den Berg. De Regionale Staalagenda zet de koers uit richting 2020 voor een vitale economie, duurzame energievoorziening en een gezonde leefomgeving.

Lees meer
Wereldkampioen Carlsen én uitdager Karjakin op Tata Steel Chess Tournament 2017

28 Oct 2016

Wereldkampioen Magnus Carlsen neemt deel aan het Tata Steel Chess Tournament 2017, zo heeft de toernooiorganisatie vandaag bekendgemaakt. En niet alleen Carlsen, maar ook zijn uitdager Sergey Karjakin zal van de partij zijn. Vanaf 11 november spelen Carlsen en Karjakin in New York om de wereldtitel. Hoe die strijd ook afloopt, de wereldkampioen is in januari van de partij in Wijk aan Zee. Carlsen won afgelopen januari het Tata Steel Chess Tournament voor de vijfde maal. Karjakin won in 2009. In Wijk aan zee treffen ze onder meer Anish Giri, Levon Aronian, Wesley So en de 17-jarige Chinese sterspeler Wei Yi. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. In het kader van Tata Steel Chess On Tour spelen de Tata Steel Masters op 19 januari hun 5e ronde in De Kuip in Rotterdam. Op 25 januari doen ze voor hun 10e ronde De Philharmonie in Haarlem aan.

Lees meer
Tata Steel neemt deel aan Nacht van de Nacht

10 Oct 2016

Tata Steel dimt op 29 oktober ’s avonds de verlichting op de site in IJmuiden, als onderdeel van de landelijke actie Nacht van de Nacht. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor het reduceren van nachtelijke verlichting. Tata Steel schakelt die avond de verlichting zo veel mogelijk uit, waar dat veilig kan. Tata Steel blijft onverminderd werken aan het structureel reduceren van de verlichting op het terrein. Inmiddels is op zo’n 65% van het 750 hectare grote terrein de wegverlichting met tweederde verminderd. En aan de hand van een duurtest met LED-verlichting wordt gekeken of daarmee de lichtuitstoot in de toekomst nog verder kan worden gereduceerd.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour naar Haarlem

4 Oct 2016

Op 25 januari spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters de 10e ronde van het Tata Steel Chess Tournament in De Philharmonie in Haarlem. Naast Haarlem brengen de Tata Steel Masters ook een bezoek aan Rotterdam. De internationale topschakers spelen op 19 januari hun 5e ronde in De Kuip in Rotterdam. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als in Haarlem en Rotterdam, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden. Het deelnemersveld van de Tata Steel Masters wordt op 28 oktober bekendgemaakt. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

Lees meer
Tata Steel investeert in Warmbandwalserij in IJmuiden

3 Oct 2016

Technici van Tata Steel bouwen momenteel in de Warmbandwalserij een nieuwe, zwaardere haspel voor het oprollen van het in deze fabriek gewalste staal. Het grotere vermogen van dit nieuwe installatieonderdeel stelt Tata Steel in staat om dikker hogesterktestaal te produceren (tot wel 2,5 cm dik). Daarmee richt het staalbedrijf zich met name op de sector ‘Lifting & Excavating’, bestaande uit producenten van grote grondverzet- en mijnbouwvoertuigen en hijskranen. Tata Steel investeert ruim 30 miljoen euro in dit project. De nieuwe haspel moet in januari 2017 operationeel zijn.

Lees meer
Tata Steel vernieuwt HIsarna-installatie in aanloop naar duurproef

29 Sep 2016

Bij Tata Steel in IJmuiden wordt op dit moment druk gewerkt aan het vernieuwen van de HIsarna-installatie. HIsarna is een alternatieve technologie voor het maken van vloeibaar ruwijzer. Als de technologie succesvol kan worden ontwikkeld, kan in de toekomst staal worden gemaakt met minimaal 20% minder CO2-uitstoot en een 20% lager energiegebruik. De technologie is bij het staalbedrijf in IJmuiden bedacht en wordt ontwikkeld en getest in een speciale pilot plant op de site. De vijfde test met HIsarna gaat in januari 2017 van start en zal een half jaar duren. Er is een investering mee gemoeid van 25 miljoen euro. Het HIsarna-project van Tata Steel is onlangs door het Ministerie van Economische Zaken genomineerd voor de titel van Nationaal Icoon, een prijs voor baanbrekende innovatieve technologieën.

Lees meer
600 leerlingen strijden om techniekprijs Tata Steel

20 Sep 2016

Maar liefst 600 derdejaarsleerlingen van 20 VMBO-scholen uit heel Noord-Holland hebben deelgenomen aan de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden. De aankomende technici kregen allereerst een rondleiding over de site van het staalbedrijf. Daarna mochten ze hun technische kennis etaleren aan de hand van diverse praktijkopdrachten. Tevens werd hun een aantal technische vraagstukken voorgelegd. Leerlingen van het Huygens College uit Heerhugowaard hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt door Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel.

Lees meer
Nieuwe kooksgashouder bij Tata Steel in IJmuiden

15 Sep 2016

Bij Tata Steel in IJmuiden wordt op vrijdag 16 september de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe kooksgashouder. Daarin wordt het kooksgas van de twee Kooks- en Gasfabrieken op de site opgevangen alvorens het via een pijpleiding over het terrein wordt getransporteerd naar de Warmbandwalserij. Daar wordt het ingezet om de plakkenovens te stoken, hetgeen gebruik van aardgas uitspaart. De nieuwe gashouder wordt tweemaal zo groot als de huidige en heeft een capaciteit van 50.000 m3. Daardoor kan het kooksgas op de site effectiever worden benut en hoeft er minder te worden gefakkeld. Met de bouw van de installatie is een investering van 23 miljoen euro gemoeid. De nieuwe kooksgashouder wordt medio 2018 in gebruik genomen.

Lees meer
Eerste natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

11 Sep 2016

Een groep van 35 omwonenden van Tata Steel kreeg vanochtend een primeur. Ze namen deel aan de allereerste natuurexcursie bij het staalbedrijf in IJmuiden. Boswachters Ronald Slingerland en Evert-Jan Woudsma van PWN gaven op drie locaties vol enthousiasme uitleg over de flora en fauna op het terrein. Op het programma stonden onder meer een natte duinvallei, een 150 jaar oud bos en de plek waar een kolonie zeldzame oeverzwaluwen verblijft. Dankzij het zonnige weer werden er diverse vlindersoorten gespot, waaronder het hooibeestje en het icarusblauwtje. De deelnemers waren verbaasd over het feit dat er zoveel natuur op het 750 hectare grote terrein van Tata Steel voorkomt. Op het eerste oog lijken natuur en staalproductie onverenigbare uitersten, maar tijdens de excursie werd al snel duidelijk dat een staalbedrijf en natuur heel goed samengaan.

Lees meer
Nieuwe opslaghal rollen staal bij Tata Steel in IJmuiden

6 Sep 2016

Tata Steel gaat op de site in IJmuiden een ultramoderne opslaghal voor rollen staal bouwen. Het staalbedrijf is inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Met dit project is een investering van 18 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting start de verzending van rollen staal uit de nieuwe hal in de eerste helft van 2018.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour in De Kuip

1 Sep 2016

Na de winterstop wordt er in De Kuip niet alleen op topniveau voetbal, maar ook schaak gespeeld. Het Tata Steel Chess Tournament komt namelijk voor een bijzondere speeldag naar het Feyenoord stadion op donderdag 19 januari. Wie er in De Kuip gaat spelen wordt op 28 oktober bekendgemaakt. Dan wordt het deelnemersveld van de Tata Steel Masters gepresenteerd. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Tijdens het evenement spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters onder de noemer Tata Steel Chess On Tour twee rondes op een toplocatie elders in het land. Tata Steel verwacht de tweede externe speellocatie in de loop van deze maand bekend te kunnen maken. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als op de twee externe locaties, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Lees meer
Bedrijfsschool Tata Steel verwelkomt nieuwe leerlingen

30 Aug 2016

Twintig nieuwe leerlingen Procestechniek zijn deze week begonnen aan hun technische opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Vorige week startten al 22 leerlingen Werktuigbouw en 22 leerlingen Elektrotechniek. De opleidingen aan de Academy van Tata Steel zijn onverminderd populair onder jongeren met een passie voor techniek. Eerder dit jaar werd de bedrijfsschool van het staalbedrijf nog uitgeroepen tot best gewaardeerde MBO-opleiding van Nederland.

Lees meer
Natuurexcursie bij Tata Steel in IJmuiden

11 Aug 2016

Op zondag 11 en zondag 25 september organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Lees meer
Start omvangrijk bouwproject Staalfabriek bij Tata Steel in IJmuiden

19 Jul 2016

Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van het bedrijf in IJmuiden. Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels. In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal, die vervolgens in de Warmbandwalserij tot rollen staal worden uitgewalst. In 2019 wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Met deze uitbreiding is een investering van zo’n 200 miljoen euro gemoeid.

Lees meer
Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

18 Jul 2016

Tata Steel gaat ook in het nieuwe voetbalseizoen samen met Telstar speciale activiteiten organiseren voor jongeren in de IJmond. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse jeugdclinics. Vandaag hebben Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Steef Hammerstein (commercieel directeur Telstar) bij Tata Steel het samenwerkingscontract ondertekend.

Lees meer
Tata Steel en PWN maken werk van natuur

24 May 2016

Tata Steel en natuurbeheerder PWN gaan samen de biodiversiteit versterken op het terrein van Tata Steel en in de omliggende natuurgebieden. De site van Tata Steel speelt in ecologisch opzicht een belangrijke rol in de regio, omdat de aanwezige natuur een essentiële verbinding vormt tussen de omliggende natuurgebieden.

Lees meer
Jet-Net activiteiten

23 Oct 2015

Jet-Net activiteiten

Lees meer
Nieuwe aanpak inkoop onderhoud Tata Steel

5 Jun 2015

Nieuwe aanpak inkoop onderhoud Tata Steel

Lees meer
Tata Steel lanceert 100ste nieuwe product

5 Feb 2015

Tata Steel lanceert 100ste nieuwe product

Lees meer
Open dag Academy Tata Steel in IJmuiden

19 Jan 2015

Open dag Academy Tata Steel in IJmuiden

Lees meer
Nick Schilder geeft schaakles op basisschool Rotterdam

16 Jan 2015

Nick Schilder geeft schaakles op basisschool Rotterdam

Lees meer
Installatie Raad van Kinderen bij Tata Steel

16 Jan 2015

Installatie Raad van Kinderen bij Tata Steel

Lees meer
Nick Schilder geeft schaakles op basisschool Rotterdam

16 Jan 2015

Nick Schilder geeft schaakles op basisschool Rotterdam

Lees meer
Workshops en bezoek Tatat Steel Chess Tournament voor basisscholen Beverwijk

16 Jan 2015

Workshops en bezoek Tatat Steel Chess Tournament voor basisscholen Beverwijk

Lees meer
Twee wereldkampioenen bij opening Tata Steel Chess Tournament

13 Jan 2015

Twee wereldkampioenen bij opening Tata Steel Chess Tournament

Lees meer
Finale NK Schoolschaken

13 Jan 2015

Finale NK Schoolschaken

Lees meer
Anne Haast verslaat Jan Timman

13 Jan 2015

Anne Haast verslaat Jan Timman

Lees meer
Nick Schilder moedigt Giri aan bij partij tegen Carlsen

13 Jan 2015

Nick Schilder moedigt Giri aan bij partij tegen Carlsen

Lees meer
Nick Schilder schaakt tegen Anish Giri

13 Jan 2015

Nick Schilder schaakt tegen Anish Giri

Lees meer
Speelschema Tata Steel Challengers bekend

9 Jan 2015

Speelschema Tata Steel Challengers bekend

Lees meer
Tata Steel Chess Tournament voor de deur

19 Dec 2014

Tata Steel Chess Tournament voor de deur

Lees meer
Oorzaak bekend

19 Dec 2014

Oorzaak bekend

Lees meer
Voorprogramma Tata Steel Chess Tournament

16 Dec 2014

Voorprogramma Tata Steel Chess Tournament

Lees meer
Roeiers Tata Steel in actie voor Serious Request

15 Dec 2014

Roeiers Tata Steel in actie voor Serious Request

Lees meer
Minder stofoverlast Wijk aan Zee

11 Dec 2014

Minder stofoverlast Wijk aan Zee

Lees meer
Radoslaw Wojtaszek 14e speler

8 Dec 2014

Radoslaw Wojtaszek 14e speler

Lees meer
Deelnemers Challengers Tata Steel Chess Tournament bekend

4 Dec 2014

Deelnemers Challengers Tata Steel Chess Tournament bekend

Lees meer
Nieuwe zinkpot voor coating automobielstaal

1 Dec 2014

Nieuwe zinkpot voor coating automobielstaal

Lees meer
Veel belangstelling voor amateurtoernooien

26 Nov 2014

Veel belangstelling voor amateurtoernooien

Lees meer
Nieuwe Tata Steel producten voor stijlvollere auto's

20 Nov 2014

Nieuwe Tata Steel producten voor stijlvollere auto's

Lees meer
Baadur Jobava 13e speler Tata Steel Masters

19 Nov 2014

Baadur Jobava 13e speler Tata Steel Masters

Lees meer
Nieuwe staalsoort Tata Steel voor nog lichtere en zuinigere autoΓÇÔs

13 Nov 2014

Nieuwe staalsoort Tata Steel voor nog lichtere en zuinigere autoΓÇÔs

Lees meer
Nieuwe staalsoort Tata Steel voor nog lichtere en zuinigere auto’s

13 Nov 2014

Nieuwe staalsoort Tata Steel voor nog lichtere en zuinigere auto’s

Lees meer
Van milieu-installatie tot auto of windmolen

11 Nov 2014

Van milieu-installatie tot auto of windmolen

Lees meer
Van milieu-installatie tot auto of windmolen

11 Nov 2014

Van milieu-installatie tot auto of windmolen

Lees meer
Machinist Tata Steel gastdocent spoorveiligheid

6 Nov 2014

Machinist Tata Steel gastdocent spoorveiligheid

Lees meer
Inschrijving amateurtoernooien Tata Steel Chess Tournament

28 Oct 2014

Inschrijving amateurtoernooien Tata Steel Chess Tournament

Lees meer
De cijfers: onze milieuprestaties in vogelvlucht

24 Oct 2014

De cijfers: onze milieuprestaties in vogelvlucht*

Lees meer
Het spoor is geen speelplaats

23 Oct 2014

Het spoor is geen speelplaats

Lees meer
Aandacht voor duisternis

23 Oct 2014

Aandacht voor duisternis

Lees meer
Techno Challenge

23 Oct 2014

Techno Challenge

Lees meer
Founders Day

23 Oct 2014

Founders Day

Lees meer
Helikopters RKZ bij Tata Steel

23 Oct 2014

Helikopters RKZ bij Tata Steel

Lees meer
De Academy

23 Oct 2014

De Academy

Lees meer
Wereldkampioen Carlsen op Tata Steel Chess Tournament

23 Oct 2014

Wereldkampioen Carlsen op Tata Steel Chess Tournament

Lees meer
Ontwikkeling van hinder en hinderreducerende maatregelen

22 Oct 2014

Ontwikkeling van hinder en hinderreducerende maatregelen

Lees meer
Energie- en milieumaatregelen

22 Oct 2014

Energie- en milieumaatregelen

Lees meer
De Milieudialoog

22 Oct 2014

De Milieudialoog

Lees meer
Luchtkwaliteit in de omgeving

22 Oct 2014

Luchtkwaliteit in de omgeving

Lees meer
Brand bij Tata Steel in IJmudien geblust

21 Oct 2014

Brand bij Tata Steel in IJmudien geblust

Lees meer
Staal: een veelzijdig product

21 Oct 2014

Staal: een veelzijdig product

Lees meer
Een gezondheidsprogramma op maat

21 Oct 2014

Een gezondheidsprogramma op maat

Lees meer
Duurzaam ondernemen

21 Oct 2014

Duurzaam ondernemen

Lees meer
De herkomst van onze ertsen en kolen

21 Oct 2014

De herkomst van ertsen en kolen

Lees meer
Wens van de klant

21 Oct 2014

Wens van de klant

Lees meer
Recyclen van staal

21 Oct 2014

Recyclen van staal

Lees meer
Techniek heeft de toekomst

21 Oct 2014

Techniek heeft de toekomst

Lees meer
Een gezondheidsprogramma op maat

21 Oct 2014

Platform vertrouwenspersonen

Lees meer
Duurzaam personeelsbeleid

21 Oct 2014

Duurzaam personeelsbeleid

Lees meer
producten voor duurzame klanten

21 Oct 2014

Duurzame producten voor duurzame klanten

Lees meer
Medewerkers over Duurzaamheid

21 Oct 2014

Conflictvrij tin

Lees meer
Achter de schermen

21 Oct 2014

Achter de schermen

Lees meer
Het bedrijf

21 Oct 2014

Het bedrijf

Lees meer
Maatschappelijkjaarverslag

21 Oct 2014

Maatschappelijkjaarverslag

Lees meer
Voorwoord

21 Oct 2014

Voorwoord - Introductie door Hans Fischer

Lees meer
We doen het veilig, of we doen het niet

21 Oct 2014

We doen het veilig, of we doen het niet

Lees meer
Steun aan gezondheid, sport en bijzondere initiatieven

21 Oct 2014

Steun aan gezondheid, sport en bijzondere initiatieven

Lees meer
Duurzaam produceren

21 Oct 2014

Duurzaam produceren

Lees meer
Grondstoffen: onze verbruikscijfers in vogelvlucht

21 Oct 2014

Grondstoffen: verbruikscijfers in vogelvlucht

Lees meer
Contacten en links

21 Oct 2014

Contacten en links

Lees meer
Duurzaam inkopen

21 Oct 2014

Duurzaam inkopen

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1

16 Oct 2014

Onderhoudswerkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1

Lees meer
Tata Steel verheugd over nominatie Femme Tech Award

16 Oct 2014

Tata Steel verheugd over nominatie Femme Tech Award

Lees meer
Verlichting uit bij Tata Steel in IJmuiden

9 Oct 2014

Verlichting uit bij Tata Steel in IJmuiden

Lees meer
Kleverig stof in Wijk aan Zee

29 Sep 2014

Kleverig stof in Wijk aan Zee

Lees meer
Tata Steel bouwt overkapping tegen kleverig stof

25 Sep 2014

Tata Steel bouwt overkapping tegen kleverig stof

Lees meer
Leerlingen krijgen les spoorveiligheid bij Tata Steel

25 Sep 2014

Leerlingen krijgen les spoorveiligheid bij Tata Steel

Lees meer
Astronauten en techniek

19 Sep 2014

Astronauten en techniek

Lees meer
Dialoog met prinses Laurentien

19 Sep 2014

Dialoog met prinses Laurentien

Lees meer
Hoogwaardige installaties staal automobielsector in bedrijf

19 Sep 2014

Hoogwaardige installaties staal automobielsector in bedrijf

Lees meer
Geluidsoverlast

17 Sep 2014

Geluidsoverlast

Lees meer
600 leerlingen testen kennis in techniekcompetitie Tata Steel

9 Sep 2014

600 leerlingen testen kennis in techniekcompetitie Tata Steel

Lees meer
Werkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1

8 Sep 2014

Werkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1

Lees meer
Nieuwe leerlingen van start aan bedrijfsschool Tata Steel

26 Aug 2014

Nieuwe leerlingen van start aan bedrijfsschool Tata Steel

Lees meer
Nieuw vat staalproductie Tata Steel in bedrijf genomen

20 Aug 2014

Nieuw vat staalproductie Tata Steel in bedrijf genomen

Lees meer
Bedrijfsschool Tata Steel start logistieke opleiding

19 Aug 2014

Bedrijfsschool Tata Steel start logistieke opleiding

Lees meer
Tata Steel verlengt samenwerking met Telstar

11 Aug 2014

Tata Steel verlengt samenwerking met Telstar

Lees meer
Roeivereniging Tata Steel viert zilveren jubileum

30 Jul 2014

Roeivereniging Tata Steel viert zilveren jubileum

Lees meer