Tata Steel en thyssenkrupp ondertekenen definitieve Joint Venture overeenkomsten om nieuwe staalgigant in Europa te vormen

30 juni 2018 - Tata Steel en thyssenkrupp AG hebben definitieve overeenkomsten ondertekend om hun Europese staalactiviteiten in een 50/50-joint venture samen te voegen. Dit volgt op de ondertekening van een memorandum van overeenstemming in september 2017.

De voorgestelde nieuwe onderneming, genaamd thyssenkrupp Tata Steel B.V., zal worden gepositioneerd als een toonaangevende Europese producent van hoogwaardig vlakstaal met een sterke focus op prestaties, kwaliteit en technologisch leiderschap. De joint venture is gebouwd op de sterke fundamenten van gemeenschappelijke waardesystemen en een lange geschiedenis in de industrie. De transactie is in verschillende rechtsgebieden, waaronder de Europese Unie, onderworpen aan goedkeuring.

Natarajan Chandrasekaran, Chairman van Tata Steel: “De joint venture zal een sterk Europees staalbedrijf tot stand brengen dat structureel robuust en concurrerend is. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Tata Steel en we zullen ons ten volle blijven inzetten voor het langetermijnbelang van de joint venture. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bedrijf waarde zal creëren voor alle belanghebbenden.”

Dr. Heinrich Hiesinger, CEO van thyssenkrupp AG: “We zullen een zeer concurrerende Europese staalspeler vormen - gebaseerd op een sterke industriële logica en strategische grondgedachte. We zullen werkgelegenheid veiligstellen en bijdragen aan de instandhouding van waardeketens in Europese kernindustrieën.”

Tot aan de afsluiting van de transactie zullen thyssenkrupp Steel Europe en Tata Steel Europe blijven opereren als afzonderlijke ondernemingen en als concurrenten. Pas na de afsluiting zullen thyssenkrupp Steel Europe en Tata Steel Europe tot één onderneming worden geïntegreerd.

UITNODIGING VOOR PERSCONFERENTIE:

Wij nodigen u hierbij graag uit voor onze persconferentie met Heinrich Hiesinger, CEO van thyssenkrupp AG, en Natarajan Chandrasekaran, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Tata Sons en Voorzitter van Tata Steel, op maandag 2 juli 2018 om 11.00 uur CET bij Bibliothèque Solvay in Brussel.

Voor meer informatie over onze persconferentie, zie onze afzonderlijke uitnodiging.

Aanspreekpunt voor mediavrage bij Tata Steel:

Kulvin Suri                                                               
Telefoon: +91 657 664 5512/ +91 92310 52397       
Mail naar: kulvinsuri@tatasteel.com                         

Rob Simpson
Telefoon: +44 7990 786 531
Mail naar: pressoffice@tatasteeleurope.com

www.tatasteel.com

Twitter: @TataSteelLtd | @TataSteelEurope

Aanspreekpunt voor mediavragen bij thyssenkrupp AG: thyssenkrupp AG Communications

Peter Sauer                                                   
Hoofd Externe communicatie-                        
Telefoon: +49 (201) 844-564157                      
mail naar: press@thyssenkrupp.com

Nicola Röttger
Perswoordvoerder Financiën en Business onderwerpen
+49 (201) 844- 536481
mail naar: press@thyssenkrupp.com

www.thyssenkrupp.com/en | Twitter: @thyssenkrupp en | Bedrijfsblog: https://engineered.thyssenkrupp.com

Klik op de link hieronder om de persconferentie te bekijken van 2 juli 2018 om 11.00 CET.