Introductie van Hans Fischer

4 Apr 2018

In september 2017 ondertekenden we een Memorandum van Overeenstemming voor het vormen van een joint venture met thyssenkrupp’s Europese staaldivisie. Sindsdien zijn we bezig met een zorgvuldig en gereguleerd boekenonderzoeksproces.

Gedurende dit proces houden we belanghebbenden op diverse niveaus, zowel formeel als informeel, zoveel mogelijk op de hoogte. Op deze pagina vind je het laatste nieuws en achtergrondmaterialen over de mogelijke joint venture.

Bij Tata Steel kiezen we er voor de uitdagingen in de veranderende wereld te omarmen en ze als kansen te zien. De automobielindustrie bijvoorbeeld beweegt steeds meer naar hybride en elektrische voertuigen.

Wij helpen onze klanten in deze industrie passende nieuwe, geavanceerde en hogesterktestalen te vinden voor lichtere voertuigen. Als de maatschappij oplossingen zoekt voor toekomstige duurzaamheidsuitdagingen, streven wij ernaar onze processen zo te innoveren dat zij daaraan bijdragen.

Door structurele verbeteringen in onze organisatie, mede als gevolg van de verkoop van onze Long Products en Speciality Steels divisies, hebben we de basis gelegd voor een volledig op strip gericht staalbedrijf met een sterke focus op waardecreatie voor onze klanten, onze medewerkers, onze aandeelhouders en onze andere belanghebbenden.

Onze missie is het bouwen van het toonaangevende Europese staalbedrijf dat duurzaam is in alle opzichten. Wij geloven dat de omvang en capaciteiten van de voorgestelde joint venture met de Europese staaldivisie van thyssenkrupp zal helpen deze missie te versnellen en te versterken. We zijn er van overtuigd dat we met onze gedeelde waarden, gecombineerde kracht en kennis een Europese stripstaalbedrijf kunnen creëren dat leidend is op het gebied van technologische innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en klantgerichtheid.

We volgen de consultatieprocessen met de diverse ondernemingsraden binnen Europa en zijn ook in gesprek met onze andere belanghebbenden, zoals de vakverenigingen. Indien een definitieve overeenkomst wordt getekend, zullen de betrokken mededingautoriteiten deze nog moeten goedkeuren.

Ik kijk uit naar een succesvolle afloop van dit joint venture proces.

Samen maken we het verschil.

Hans Fischer
CEO en CTO, Europa
Tata Steel