Tata Steel zet zich in voor verantwoorde staalproductie over de hele wereld

24 Sep 2020

Tata Steel heeft zich aangesloten bij Responsible SteelTM, een organisatie die gaat over de wereldwijde normeringen binnen de staalproductie. Alle Tata Steel vestigingen in 26 landen zijn lid geworden van deze non-profit organisatie met leden uit elke fase van de toeleveringsketen van staal. Tata Steel is een van de grootste staalproducenten ter wereld met een lidmaatschap.

ResponsibleSteel heeft een onafhankelijke certificeringsstandaard en -programma ontwikkeld voor duurzaamheid in de branche.

Het doel van ResponsibleSteel is om oplossingen te vinden voor een verantwoorde manier van staal produceren. Dit biedt klanten en consumenten nog meer vertrouwen dat aangesloten bedrijven zich inzetten voor het verminderen van de CO2 uitstoot, het creëren van banen en het beschermen van de omgeving en samenleving.

Het lidmaatschap maakt zichtbaar dat Tata Steel is toegewijd om verantwoordelijk te handelen in al haar activiteiten. Van het zorgen voor eigen personeel tot het beheren van de milieu-impact van de staalproductie. Van het respecteren en ondersteunen van zijn lokale gemeenschappen tot het verduurzamen van de toeleveringsketen. Door dit lidmaatschap ondersteunt Tata Steel de verdere ontwikkeling van de ResponsibleSteel-normen die worden gebruikt om de toekomstige activiteiten van de sector te sturen.

Tata Steel Limited CEO en MD, de heer TV Narendran, zei: “We zijn verheugd lid te worden van ResponsibleSteel, de eerste en enige wereldwijde organisatie met een standaard en certificeringsinitiatief voor duurzaamheid. We hebben altijd onze toewijding aan duurzaam ondernemen en verantwoorde toeleveringsketens benadrukt. Wij beschouwen duurzaamheid als een integraal onderdeel van ons bedrijf en ons beleid toont ons commitment aan duurzame ontwikkeling. Dit helpt ons bij het formuleren en implementeren van onze langetermijnstrategie voor duurzaamheid."

Staal is 's werelds meest gebruikte materiaal en degenen die het toepassen in de transport-, auto-, infrastructuur-, verpakkings-, bouw-, energie- en witgoedsector hebben een groeiende verwachting dat de materialen waarmee ze werken op verantwoorde wijze worden ingekocht en geproduceerd.

Henrik Adam, CEO van Tata Steel Europe, vertelt: “Als onderdeel van de Tata Steel-familie geeft dit lidmaatschap onze klanten nog meer vertrouwen dat ze hun producten kopen bij een bedrijf dat zich inzet voor verantwoord zakendoen. Dat is belangrijk, omdat het in toenemende mate is wat de consument terecht van ons verwacht. ResponsibleSteel biedt ons ook een raamwerk waarmee we onze missie kunnen realiseren om het leidende duurzame Europese staalbedrijf te zijn."

Ali Lucas, uitvoerend directeur, ResponsibleSteel: “We zijn absoluut verheugd Tata Steel te verwelkomen als zakelijk lid van ResponsibleSteel. Als een van 's werelds toonaangevende staalproducenten biedt Tata Steel de mogelijkheid om ons te helpen onze missie en doelen te bereiken. Als 's werelds enige standaard- en certificeringsinitiatief met verschillende belanghebbenden voor de staalsector, bouwen we samenwerkingsrelaties op die een echte impact hebben voor zowel de planeet als de samenleving. We weten dat de klok tikt bij het vinden en implementeren van oplossingen voor de wereldwijde milieucrisis. Door met Tata Steel samen te werken, kunnen we onze visie op een wereld waarin alleen verantwoord CO2-arm staal wordt geproduceerd, aanzienlijk versnellen.”