Tata Steel moderniseert IT

10 Jul 2020

Tata Steel Europe heeft onlangs een nieuw contract getekend voor de komende vijf jaar met Tata Consultancy Services (TCS) om de IT-services van het bedrijf verder te moderniseren.

Dit nieuwe contract betekent aanzienlijke upgrades van IT-apparatuur (zowel hardware als software) en zal verschillende systemen integreren. Zodat ze effectiever te beheren zijn. Naast grote verbeteringen voor werknemers en klanten, zal dit nieuwe contract ook de IT-kosten met bijna 30% verlagen.

In de afgelopen jaren zijn een reeks digitale services ontwikkeld om het bedrijf en de service aan klanten te verbeteren - alles van een nieuw supply chain-platform en nieuwe digitale verkoopplatforms tot een nieuw productiesysteem voor de staalfabriek in IJmuiden.

Tijdens de corona periode van de afgelopen maanden is gebleken dat de ingezette digitalisering goed heeft gewerkt. Zo was bijvoorbeeld een 40-voudige (4.000%) toename te zien in het gebruik van Microsoft Teams door ruim 18.000 werknemers. Hierdoor konden collega's werk delen, vergaderen en in verbinding blijven met elkaar en het bedrijf. Iets dat een paar jaar geleden volstrekt ondenkbaar was.