Start bouw Windmolens windpark Ferrum bij Tata Steel

28 Jan 2020

De bouw van de drie windmolens van Windpark Ferrum langs de Reijndersweg bij Wijk aan Zee is begonnen. Alle voorbereidingen waren al getroffen. De funderingen zijn helemaal klaar en ook wordt er al gewerkt aan de aanleg van de kabels voor de netaansluiting. De komende periode zullen de drie windmolens omhoog gaan.

Het windpark bestaat uit drie windmolens  die in het verlengde van het bestaande Windpark Reijndersweg komen te staan op het terrein van Tata Steel. Opdrachtgever en eigenaar is Windpark Ferrum B.V., met als aandeelhouders windontwikkelaar Infinergy en Windcollectief Noord Holland.

Het opbouwen van elke windmolen gaat in etappes. Eerst worden de turbinemasten in delen opgebouwd. Dan wordt de gondel geplaatst en als laatste komen de rotorbladen aan bod. Zodra de installatie van de turbines is afgerond, begint de testfase. Als dat goed is afgerond, gaat het windpark in gebruik.

Het gaat om windmolens van het type Enercon E92. Ze hebben elk een geïnstalleerd vermogen van 2.35 megawatt (MW), met een totale capaciteit van 7.05 MW. Dit is goed voor stroom voor ongeveer 7000 huishoudens. De ashoogte van de turbines ligt op 85 meter, en de maximale hoogte van het blad (tiphoogte) is 131 meter. De windmolens zijn visueel gezien van vergelijkbare hoogte met de al bestaande windturbines langs de Reijndersweg. De levensduur van het windpark is om en nabij 25 jaar.

Voor meer informatie kijk op www.windparkferrum.nl