Skelters Tata Steel voor scholen

11 Jul 2017

Een groep van 21 leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwt momenteel vijf skelters voor basisscholen in de regio. “Het is inmiddels een traditie geworden dat onze eerstejaars leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk toepassen door skelters te bouwen”, aldus Fabiënne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel.

“Het is een technisch uitdagende opdracht, waarmee de leerlingen tegelijkertijd ook kennismaken met de filosofie van Tata Steel, waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. En het enthousiasme waarmee ze aan dit project werken is buitengewoon aanstekelijk. Dit is een project waar alle betrokkenen vrolijk van worden, niet in het laatst de kinderen die de skelters in ontvangst mogen nemen.”

Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De Academy biedt landelijk erkende technische BBL-opleidingen aan: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. De Academy van Tata Steel heeft een slagingspercentage van 88%. Het landelijk gemiddelde slagingspercentage van MBO-instellingen is 65%.

 

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.