Nieuwe gedeputeerde Tekin bezoekt Tata Steel

21 Feb 2017

De nieuwe gedeputeerde Milieu van de Provincie Noord-Holland, Adnan Tekin, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel. Samen met Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) bracht gedeputeerde Tekin een bezoek aan de Warmbandwalserij en Dompelverzinklijn 3.

Hans van den Berg gaf een toelichting op de vele investeringen op de site, die erop gericht zijn om steeds meer geavanceerde staalsoorten te ontwikkelen en produceren. Een voorbeeld daarvan zijn de zogenaamde advanced en ultra high strength steels, waarmee autofabrikanten voertuigen nog veiliger én tegelijkertijd zuiniger kunnen maken. Het onderwerp verduurzaming kwam ook aan de orde. Tata Steel in IJmuiden is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om maken van staal met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Dit voorjaar start bij Tata Steel in IJmuiden een half jaar durende proef met de HIsarna-installatie, waarmee vloeibaar ruwijzer kan worden gemaakt met 20% minder CO2-uitstoot en 20% minder energiegebruik. Vanuit de hele wereld wordt dit proces gevolgd, dat een echte ‘game changer’ in de staalindustrie kan worden waar het gaat om het verduurzamen van het productieproces.

“Een indrukwekkend bezoek waarbij we maar een deel hebben gezien. Reden dus om nog eens terug te komen”, aldus gedeputeerde Tekin.