Joint venture Tata Steel en thyssenkrupp Memorandum van Overeenstemming

28 Sep 2017

Tata Steel en thyssenkrupp hebben een Memorandum van Overeenstemming getekend om productie van staal binnen Europa te combineren.

Dit nieuwe bedrijf zal een hoofdkantoor in Nederland krijgen, staalfabrieken in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk met in totaal circa 48.000 medewerkers.


Sterke combinatie
De voorgestelde joint venture - thyssenkrupp Tata Steel - wordt het op een na grootste staalbedrijf in Europa, met een leidende positie in kwaliteit en technologie, wat wereldwijd succesvol kan concurreren. Dit nieuwe bedrijf biedt uitdagende en dynamische carrièremogelijkheden. Tata Steel en thyssenkrupp zijn complementaire bedrijven met een sterke cultuur die het grote verantwoordelijkheidsgevoel voor onze medewerkers en samenleving delen. Beide bedrijven kunnen terugkijken op een geschiedenis van meer dan honderd jaar innovatie en hebben laten zien de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.


Toonaangevende rol in Europese staalindustrie
Deze joint venture biedt ons een spannende en ambitieuze toekomst, waarbij we kunnen profiteren van de omvang, gecombineerde sterke eigenschappen, opgebouwde ervaring en bedrijfsmiddelen van beide bedrijven. Hiermee zijn wij in staat om een toonaangevende rol in de Europese staalindustrie te spelen op het gebied van kwaliteit, technologie en kostenbeheersing.


Blijvend investeren in fabrieken
Beide partners hebben de intentie om strategisch en langduriing te blijven investeren in de huidige fabriekslocaties van IJmuiden, Port Talbot en Duisburg. Daarnaast zal thyssenkrupp Tata Steel de capaciteit van de fabriekslocaties en de aanverwante downstream faciliteiten in heel Europa verbeteren.