Girls Day bij Tata Steel

12 Apr 2017

Deze week staat bij Tata Steel in het teken van meiden en techniek. Dit jaar zijn er niet één, maar twee zogenaamde Girls’ Days. Op dinsdag 11 april bezochten leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs het staalbedrijf in IJmuiden

Op donderdag 13 april zijn meiden uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de regio te gast. Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten de meiden tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe uitdagend en leuk het is om in de techniek te werken. Zij vertellen ook over hun eigen interesses, studiekeuzes en loopbanen. Vanzelfsprekend staat ook een bezoek aan het terrein van de staalfabriek op het programma. Tijdens de tweede Girls’ Day komt prinses Laurentien ook een kijkje nemen. Zij gaat met de leerlingen in gesprek over het onderwerp meiden en techniek.

Prinses Laurentien heeft de afgelopen jaren een aantal malen basisschoolleerlingen uit de regio begeleid toen ze deel uitmaakten van de Raad van Kinderen bij Tata Steel. Dat is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien, om kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst.