CSG Jan Arentsz uit Alkmaar winnaar techniekcompetitie Tata Steel

19 Jun 2018

500 derdejaars leerlingen van 17 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben dit jaar deelgenomen aan de techniekcompetitie Check de Techniek van Tata Steel. Leerlingen van het CSG Jan Arentsz uit Alkmaar hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept.

Tijdens de techniekcompetitie Check de Techniek kregen de leerlingen een rondleiding in de fabrieken in IJmuiden en werkten daarna op de bedrijfsschool van Tata Steel aan diverse praktijkopdrachten. Daarnaast is een beroep gedaan op hun inzicht bij het oplossen van een aantal technische vraagstukken. Leerlingen van het Jan Arentz uit Alkmaar hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. Die ontvingen ze afgelopen donderdag bij Tata Steel uit handen van Marcel Dam, manager Beroepsopleidingen van de Academy van Tata Steel.

Bij de Check de Techniek competitie van Tata Steel werken leerlingen aan opdrachten op het gebied van procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. De praktijkworkshops en technische cases uit de competitie bieden VMBO-leerlingen de gelegenheid om te ervaren hoe leuk het is om in de techniek te werken.