Nieuws

Het laatste nieuws van Tata Steel in Nederland.

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

12 Nov 2018

Op dinsdag 27 november kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Lees meer
Maatregelen tegen hinder grafietdeeltjes

8 Nov 2018

Tata Steel heeft duurzaamheid in het hart van zijn strategie staan en wil graag een goede buurman zijn. Helaas lukt dat niet altijd. Tata Steel vindt het dan ook vervelend dat inwoners van Wijk aan Zee de afgelopen periode herhaaldelijk hinder hebben ondervonden van de neerslag van grafietdeeltjes. Deze komen vrij bij de verwerking van slak door Harsco, partner van Tata Steel en gevestigd op het terrein van Tata Steel.

Lees meer
Emissie bij Kooks- en Gasfabriek 2

31 Oct 2018

Gisteren is bij Kooks- en Gasfabriek 2 een technische storing geweest, waardoor er kortstondig geen afzuiging was. Hierbij is emissie ontstaan. Tata Steel onderzoekt dit incident en heeft het gemeld bij de Omgevingsdienst.

Lees meer
Natuurwerkdag bij Tata Steel

17 Oct 2018

Op zaterdag 3 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel. Het staalbedrijf in IJmuiden neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op het terrein van Tata Steel komt veel waardevolle natuur voor, waaronder natte duinvalleien met zeldzame planten als de moeraswespenorchis (orchidee), parnassia en duizendguldenkruid. Net als in de omliggende natuurgebieden is er in de natuur op het terrein van Tata Steel her en der sprake van dichtgroeien van open gebieden. Op 3 november gaan vrijwilligers in een natte duinvallei opkomende bomen en struiken verwijderen, waardoor de bijzondere planten die horen bij dit biotoop in aantal kunnen toenemen.

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2019 start op 29 oktober

16 Oct 2018

Veel schaakliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit: op 29 oktober a.s. start om 10.00 uur de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2019. Wat is er voor een fervent schaker nog mooier dan op een steenworp afstand van het strijdtoneel van de wereldtoppers je eigen toernooi te spelen? Dat is een van de elementen die het ‘Wimbledon van het schaken’ zo bijzonder maakt. Niet alleen in Wijk aan Zee, waar in januari zo’n 1.700 schakers van over de hele wereld achter het bord aanschuiven, maar ook elders in Nederland begint de schaakkoorts weer toe te nemen. De grootmeesters van de Tata Steel Masters gaan namelijk ook weer ‘on tour’ en spelen op woensdag 16 januari in Alkmaar en op woensdag 23 januari in Leiden. Het Tata Steel Chess Tournament 2019 vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 januari tot en met 27 januari 2019.

Lees meer
Officiële opening Visitor Experience

8 Oct 2018

Vrijdagochtend 5 oktober heeft Hans Fischer - CEO Tata Steel Europe - officieel de geheel nieuwe Visitor Experience bij Tata Steel in IJmuiden geopend. Hij deed dit vanuit het Innovation Centre. De Visitor Experience in IJmuiden bestaat uit vier elementen: twee professionele en interactieve welkomstruimtes, ieder met eigen specifieke bezoekersgroepen, van klanten tot potentiële werknemers, interactieve tours op de site en het Innovation Centre. ”We ontvangen hier in IJmuiden meer dan 10.000 bezoekers per jaar, met deze modernisering en alle mooie vernieuwingen kunnen we nóg beter het gesprek aangaan met onze klanten en andere belanghebbenden én tegelijkertijd uitdragen dat we een fantastisch mooi bedrijf zijn dat duurzaam is in alle opzichten”, aldus een trotse Hans Fischer.

Lees meer
Glinsterende stofdeeltjes in Wijk aan Zee

5 Oct 2018

Ondanks genomen maatregelen zijn bij Tata Steel een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour naar Leiden en Alkmaar

3 Oct 2018

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2019 spelen de grootmeesters uit de Tata Steel Masters op woensdag 23 januari de 10e ronde in Leiden, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Tata Steel Masters op woensdag 16 januari in het kader van Chess on Tour de 5e ronde in Theater De Vest in Alkmaar spelen. De speellocatie in Leiden zal binnenkort worden bekendgemaakt. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als in Alkmaar en Leiden, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen. Het is de zesde keer dat het Tata Steel Chess Tournament ‘on tour’ gaat. Het deelnemersveld van de Tata Steel Masters wordt op 20 november bekendgemaakt. De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019.

Lees meer
Grote groep leerlingen haalt diploma aan bedrijfsschool Tata Steel

2 Oct 2018

Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf. De Academy van Tata Steel bestaat inmiddels 79 jaar. In die periode hebben meer dan 13.000 technici aan de bedrijfsschool hun diploma gehaald.

Lees meer
Buren vieren eeuwfeest met Tata Steel in IJmuiden

30 Sep 2018

Vandaag heeft Tata Steel in IJmuiden zo’n 4.000 omwonenden ontvangen op de speciale Burendag ter ere van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

Lees meer
100 wielrenners over terrein Tata Steel in IJmuiden

29 Sep 2018

Vanochtend zijn 100 wielrenners van de Tata Steel Wielerclub begonnen aan een 100 kilometer lange rit door de IJmond regio. Bijzonder is dat ze de eerste vier kilometer over het terrein van Tata Steel zijn gereden. Nadat Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) bij het Dudok Huis het startsein had gegeven, gingen de 100 wielrenners door de Wenckebachpoort het terrein op. Via de Hoogovens en de Staalfabriek reden ze naar de Warmbandwalserij en verlieten vervolgens via de Poort De Caeg het staalbedrijf. De tocht is een van de vele activiteiten van het staalbedrijf in het kader van de viering van het 100-jarig bestaan.

Lees meer
Glinsterende stofdeeltjes in Wijk aan Zee

22 Sep 2018

Bij Tata Steel zijn in de afgelopen week verschillende meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Het stof bevat grafiet en is afkomstig van de slakverwerking bij Harsco vanwege de ontstane slakkwaliteit in de Staalfabriek.

Lees meer
Koning opent eeuwfeest staalbedrijf in de IJmond

20 Sep 2018

Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag bij Tata Steel de viering van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf in de IJmond geopend. De Koning deed dat door in de grote tent op het festivalterrein het boek open te slaan waarin 100 verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en leveranciers zijn opgetekend. Voorafgaand daaraan bracht de Koning een bezoek aan het Innovation Centre op het terrein, waar hij in het R&D laboratorium uitleg kreeg over de manier waarop onderzoekers speciale staalsoorten ontwikkelen voor toepassing in auto’s. Het gaat daarbij om staal dat heel sterk is en zo zorgt voor maximale veiligheid van inzittenden. Door de hoge sterkte van het staal worden auto’s tegelijkertijd lichter en dus zuiniger. Na de openingshandeling ging de Koning in gesprek met een aantal medewerkers en omwonenden van het staalbedrijf die hebben meegewerkt aan de 100 persoonlijke verhalen. De Koning werd ontvangen door Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) in aanwezigheid van T.V. Narendran (CEO en Managing Director van Tata Steel Limited).

Lees meer
Glinsterende stofdeeltjes in Wijk aan Zee

17 Sep 2018

Bij Tata Steel zijn een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal. Tata Steel is tevens een schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer
Jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond

13 Sep 2018

Vandaag is bij Tata Steel het jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond gepresenteerd. Hans Fischer (CEO en CTO van Tata Steel in Europa), Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en burgemeester Martijn Smit van Beverwijk ontvingen het eerste exemplaar van ‘Door Staal Gedreven – Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 – 2018’ uit handen van Bram Bouwens, een van de auteurs van het boek. Het jubileumboek laat zien hoe de Nederlandse productiesite van Tata Steel zich sinds de oprichting in 1918 onder sterk wisselende economische, politieke en maatschappelijke omstandigheden een toppositie heeft weten te verwerven. Het accent van het boek ligt op de nog nauwelijks beschreven periode van na 1990. De relatie tussen de uitbreiding van het bedrijf en de ontwikkeling van de omgeving wordt apart belicht, voorzien van kaarten die de geografische en demografische veranderingen laten zien. Speciaal voor deze uitgave is in opdracht van Tata Steel door zes wetenschappers nieuw, onafhankelijk historisch en planologisch onderzoek verricht.

Lees meer
Geluidsoverlast

11 Sep 2018

Op donderdag 13 september vindt er onderhoud plaats bij de Oxystaalfabriek. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan tijdens de werkzaamheden in de ochtend en in het begin van de avond geluid in de omgeving waarneembaar zijn.

Lees meer
HIsarna-installatie nu onderdeel productieketen IJmuiden

6 Sep 2018

De duurtest van de HIsarna-installatie bij Tata Steel toont aan dat deze technologie ertoe kan leiden dat de CO2-uitstoot van het staalproductieproces fors kan worden gereduceerd. Tijdens de huidige testcampagne zijn onder meer proeven gedaan met het inzetten van staalschroot en biomassa. Daarmee blijkt een CO2-reductie haalbaar van meer dan 50% ten opzichte van het maken van staal via de hoogovenroute. De HIsarna-installatie is inmiddels officieel een permanent onderdeel geworden van de productieketen op de site van Tata Steel in IJmuiden. De fabriek heeft een bezetting van 80 personen, waarvan 60 in vijfploegendienst.

Lees meer
Duurzamere locomotieven voor Tata Steel in IJmuiden

4 Sep 2018

Vanaf deze week gaat bij Tata Steel de eerste van een nieuw type duurzamere locomotief rijden. De nieuwe locomotief is zowel zuiniger, schoner als stiller dan de huidige locomotieven van hetzelfde type. Hij gaat onder meer rijden op het Gildenspoor, de spoorlijn die het staalbedrijf verbindt met de buitenwereld via het station van Beverwijk en de buitenhavens. Eind dit jaar rijden er drie van deze nieuwe locomotieven bij Tata Steel.

Lees meer
Koning bij viering ‘100 jaar Staal in de IJmond’

28 Aug 2018

Zijne Majesteit de Koning is op donderdagmiddag 20 september aanwezig bij de viering ‘100 jaar Staal in de IJmond’ van staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden. Het bedrijf produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor verschillende toepassingen. Het staalbedrijf is opgericht op 20 september 1918 als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV.

Lees meer
Stofhinder Wijk aan Zee

27 Aug 2018

Bij Tata Steel zijn in de afgelopen week meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Dit stof is vrijgekomen bij de verwerking van slakken met een afwijkende samenstelling.

Lees meer
Brand geblust

14 Aug 2018

Vanmiddag heeft bij Tata Steel in IJmuiden een brand plaatsgevonden in de Staalfabriek. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan

Lees meer
Glinsterende, niet plakkerige stofdeeltjes in Wijk aan Zee

30 Jul 2018

Bij Tata Steel is een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal. Tata Steel is tevens een schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer
Glinsterende, niet plakkerige stofdeeltjes in Wijk aan Zee

30 Jul 2018

Bij Tata Steel is een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal. Tata Steel is tevens een schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer
Bruine pluim waarneembaar boven de Oxystaalfabriek

26 Jul 2018

Op donderdag 26 juli wordt converter 22 na onderhoud weer in bedrijf genomen. Converters zijn vaten waarin staal wordt gemaakt bij Tata Steel. Het kan zijn dat er daarbij gedurende 4 uren een bruine pluim boven de Oxystaalfabriek zichtbaar is.

Lees meer
Geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1

26 Jul 2018

Bij Kooks- en Gasfabriek 1 van Tata Steel vinden vanaf zaterdag 28 juli tot en met dinsdag 7 augustus onderhoudswerkzaamheden plaats. Daardoor zijn er lichte rookpluimen zichtbaar op de batterijschoorstenen. De verwachting is dat de werkzaamheden binnen de aangegeven 11 dagen zijn voltooid

Lees meer
Tata Steel viert eeuwfeest samen met omwonenden

18 Jul 2018

In het kader van de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in de IJmond organiseert Tata Steel op zondag 30 september van 9.30 tot 16.00 uur een bijzondere burendag. Het evenement vindt plaats op een speciaal daarvoor ingericht festivalterrein op het bedrijf. Daar is van alles te beleven in De Wereld van Staal. Lokale artiesten treden op, er staan foodtrucks en er is zelfs een reuzenrad, van waaruit je een spectaculair uitzicht over het staalbedrijf en de omgeving hebt. Onderdeel van het programma is de wervelende show ‘Door het Vuur’. Deze wordt tijdens de burendag om 13.45 uur opgevoerd in een van de grootste tenten van Europa, met een capaciteit van maar liefst 4.000 personen. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen, waaronder techniekworkshops. Bezoekers worden vanaf de Beverwijkse Bazaar met bussen naar de feestlocatie vervoerd. Om de show bij te wonen is het raadzaam uiterlijk de pendelbus van 12.30 uur te nemen naar het festivalterrein. Het Steel Theater opent om 13.00 uur de deuren. Op 20 september is het 100 jaar geleden dat het toenmalige Hoogovens werd opgericht.

Lees meer
Ernstige stofoverlast

18 Jul 2018

Het langdurig aanhoudende extreem droge weer in combinatie met veel noordoostenwind heeft geleid tot stofoverlast in IJmuiden. Uit onderzoek van stofmonsters blijkt dat 20 tot 40% van het stof van Tata Steel afkomstig is. Ondanks dat het stof voor een groot deel van andere bronnen afkomstig blijkt, wil Tata Steel een goede buur zijn. Tata Steel start voor deze uitzonderlijke omstandigheden in IJmuiden een actie om bij ernstige stofoverlast ramen, kozijnen en auto’s schoon te maken, op kosten van Tata Steel.

Lees meer
Nieuwe colleges en raden op bezoek bij Tata Steel

13 Jul 2018

Op woensdag 11 juli hebben de nieuwe colleges en raden van de IJmondgemeenten (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) een kennismakingsbezoek gebracht aan Tata Steel. Ze werden ontvangen door Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Omwonenden met boswachters door natuur bij Tata Steel

8 Jul 2018

Een groep van 50 omwonenden uit de IJmondregio heeft vanochtend deelgenomen aan een unieke natuurexcursie. Onder begeleiding van twee boswachters van PWN werd een kijkje genomen in de verrassend veelzijdige natuur op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Tata Steel and thyssenkrupp sign definitive Joint Venture agreements to create new steel champion in Europe

30 Jun 2018

Tata Steel and thyssenkrupp AG today signed definitive agreements to combine their European steel businesses in a 50/50 joint venture in a new company. This follows the signing of a Memorandum of Understanding in September 2017.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2 van 2 t/m 5 juli

28 Jun 2018

Door geplande onderhoudswerkzaamheden zal er bij Kooks- en Gasfabriek 2 vanaf maandag 2 juli tot en met donderdag 5 juli een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Vijf exposities over 100 jaar staal in de IJmond

26 Jun 2018

Vijf musea in de IJmond organiseren in het weekend van 7 en 8 juli een speciale museumtour in verband met het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden. Huis van Hilde, Museum Kennemerland, Pieter Vermeulen Museum, het Hoogovens Museum en het Zee- en Havenmuseum kunnen in dat weekend worden bezocht met een speciaal passe partout. Daarmee krijg je toegang tot de musea, een gratis drankje met wat lekkers bij de Smaeckkamer in Beverwijk en een bolletje ijs bij het IJspaleis in Driehuis. Passe partouthouders kunnen ook gebruik maken van een boot die vaart tussen de Kop van de haven in IJmuiden en de Noordpier in Velsen-Noord. Bij Huis van Hilde kun je tijdens het museumweekend beleven hoe voor de komst van de hoogovens ijzer werd gemaakt. De musea liggen dicht bij elkaar en daarom is er een speciale fietsroute opgezet (32 km). De fietsroute is inbegrepen bij het passe partout

Lees meer
Bijzondere planten en dieren gespot bij Tata Steel

25 Jun 2018

Sinds begin dit jaar zijn op het terrein van Tata Steel een aantal bijzondere natuurwaarnemingen gedaan. De meest opvallende waarneming is die van een zeehond in de Staalhaven. Het dier dook herhaaldelijk op en deed zich tegoed aan de grote scholen vissen die in de Staalhaven voorkomen (met name harders). Ook een primeur op het terrein was de waarneming van een steenuil. Een vogelexpert heeft aangegeven dat de steenuil in deze regio al in geen 30 jaar meer is gezien. Tenslotte is er in een wegberm waar al drie soorten orchideeën voorkwamen (rietorchis, hondskruid en moeraswespenorchis), nu tevens een vierde gevonden: de bijenorchis. Evenals hondskruid en moeraswespenorchis is de bijenorchis een bedreigde soort in ons land. Een andere bijzondere verschijning, de slechtvalk, heeft dit jaar opnieuw gebroed op het terrein van de staalfabrikant.

Lees meer
In jaar van eeuwfeest staalbedrijf: 100 Tata Steel Runners van start in Tata Steel Marquetteloop

24 Jun 2018

Om de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden extra luister te verlenen, startten vandaag 100 in jubileumshirts geklede Tata Steel Runners in de Tata Steel Marquetteloop.

Lees meer
Minister Kaag op bezoek bij Tata Steel

22 Jun 2018

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel heeft een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Ze sprak met Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) over de situatie met betrekking tot de Amerikaanse importtarieven. Vervolgens nam ze een kijkje in een installatie waar staal wordt verzinkt voor de automobielsector en bij de R&D-afdeling waar staal voor auto’s wordt ontwikkeld en getest. Tata Steel wordt momenteel geconfronteerd met importheffingen van 25% op het staal dat naar Amerikaanse klanten gaat. Ongeveer 10% van de producten van Tata Steel in IJmuiden gaat naar klanten in de V.S., ter waarde van zo’n half miljard euro.

Lees meer
CSG Jan Arentsz uit Alkmaar winnaar techniekcompetitie Tata Steel

19 Jun 2018

500 derdejaars leerlingen van 17 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben dit jaar deelgenomen aan de techniekcompetitie Check de Techniek van Tata Steel. Leerlingen van het CSG Jan Arentsz uit Alkmaar hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept.

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden bij Oxystaalfabriek

11 Jun 2018

Vanaf maandag 11 juni 10:00 uur tot en met woensdag 13 juni 15:00 uur zullen er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd bij de Oxystaalfabriek. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er mogelijk geluidsoverlast zijn. Tussen 16:00 en 06:00 uur zullen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel volgeboekt

5 Jun 2018

De natuurexcursies die Tata Steel en PWN op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren op het terrein van het staalbedrijf zijn inmiddels volgeboekt. De exclusieve natuurtrips voor omwonenden bleken enorm populair: binnen vier dagen na de opening van de inschrijving waren alle beschikbare plekken vergeven. Belangstellenden kunnen vanaf nu alleen nog op een wachtlijst worden geplaatst.

Lees meer
Top bedrijfsleven stort zich op hyperloopontwikkeling

30 May 2018

Staalconcern Tata Steel, technologische dienstverlener voor de maritieme industrie Royal IHC en bouwconcern Koninklijke BAM scharen zich achter het Europese hyperloop initiatief van Hardt hyperloop uit Delft. Doel hiervan is het versnellen van de ontwikkeling, het bundelen van kennis en kunde en uiteindelijk toe te werken naar een internationale standaard. Hiervoor hebben de partijen vandaag een intentieverklaring getekend.

Lees meer
Exclusieve natuurexcursies bij Tata Steel

28 May 2018

Op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer een natte duinvallei en een meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

Lees meer
100 Daihatsu Copens bij 100-jarig staalbedrijf in IJmuiden

27 May 2018

Vanochtend verzamelden 100 Daihtsu Copen-rijders zich met hun auto’s voor het hoofdkantoor van Tata Steel in IJmuiden. Dit maakt onderdeel uit van de eerste Daihatsu Copen-bijeenkomst van Nederland. De rijders zijn afkomstig uit heel Europa. Na het fotomoment voor het jubilerende staalbedrijf (bestaat op 20 september 100 jaar), maakte het gezelschap een stoomtreinrit over het terrein van Tata Steel.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

25 May 2018

Door werkzaamheden aan een installatie van het Energiebedrijf van Tatasteel zal er bij Kooks- en Gasfabriek 1 vanaf zondag 27 mei tot en met dinsdag 29 mei een fakkel zichtbaar zijn.

Lees meer
Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking in 2018_2019

19 Apr 2018

Vanmiddag hebben Tata Steel en Telstar hun samenwerking verlengd. Ook in het voetbalseizoen 2018-2019 gaan Telstar en Tata Steel samen activiteiten organiseren voor jongeren in de regio. Dat varieert van zomerkampen tot Tata – Kids of Steel® jeugdclinics en het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma. Dat laatste is erop gericht om jongeren die het in sociaal opzicht moeilijk hebben meer zelfvertrouwen te geven. Vanmiddag ondertekenden Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) de samenwerkingsovereenkomst in het stadion in Velsen-Zuid.

Lees meer
Stijging CO2-uitstoot door asbestverontreiniging

4 Apr 2018

In de rapportage van de Europese Commissie over de CO2-uitstoot in 2017 wordt vermeld dat de uitstoot van CO2 bij Tata Steel in IJmuiden 10% hoger was dan het jaar ervoor. De reden daarvoor is dat een deel van het gas van de Staalfabriek in 2017 niet kon worden afgevangen om naar de Nuoncentrale te worden getransporteerd (waar het gas in stroom wordt omgezet).

Lees meer
Geactualiseerde versie rampbestrijdingsplan

4 Apr 2018

Veiligheid staat bij Tata Steel voorop. Dat geldt zowel voor de veiligheid van de medewerkers op het terrein van het staalbedrijf als voor die van omwonenden.

Lees meer
Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2018

29 Jan 2018

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

29 Jan 2018

Tata Steel heeft de afgelopen dagen een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen.

Lees meer
100 Jaar staalbedrijf in IJmond

9 Jan 2018

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl)  heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

Lees meer
Geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2

30 Nov 2017

Bij Kooks- en Gasfabriek 2 van Tata Steel vinden vanaf donderdag 30 november voor ca. twee weken aansluitend onderhoudswerkzaamheden aan de Blustoren plaats.

Lees meer
Grote belangstelling amateurs voor Tata Steel Chess Tournament

27 Nov 2017

De belangstelling van amateurs om deel te nemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2018 is bijzonder groot

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2018 geopend

1 Nov 2017

Veel schaakliefhebbers hebben er reikhalzend naar uitgekeken: vanaf deze week is de inschrijving geopend voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2018.

Lees meer
Eerste duurproef alternatief voor hoogoven van start bij Tata Steel

23 Oct 2017

Bij Tata Steel is de eerste duurproef van zes maanden gestart met HIsarna, hét duurzame alternatief voor het hoogovenproces.

Lees meer
Carlsen, Anand en Kramnik op Tata Steel Chess Tournament 2018

18 Oct 2017

Wereldkampioen Magnus Carlsen en oud-wereldkampioenen Viswanathan Anand, Vladimir Kramnik en Hou Yifan nemen deel aan het Tata Steel Chess Tournament 2018, zo heeft de toernooiorganisatie vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
Tata Steel vervangt straatverlichting door reflectoren

9 Oct 2017

Tata Steel in IJmuiden gaat alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein vervangen door LED-reflectoren, die midden op het wegdek worden aangebracht.

Lees meer
Investeringsproject Tata Steel in IJmuiden op koers

28 Sep 2017

Bij Tata Steel in IJmuiden krijgt een van de belangrijkste investeringsprojecten inmiddels vorm.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

28 Sep 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 zal er vanaf zondag 1 oktober tot en met donderdag 5 oktober een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Joint venture Tata Steel en thyssenkrupp Memorandum van Overeenstemming

28 Sep 2017

Tata Steel en thyssenkrupp hebben een Memorandum van Overeenstemming getekend om productie van staal binnen Europa te combineren.

Lees meer
Tata Steel en thyssenkrupp AG tekenen een Memorandum van Overeenstemming voor de vorming van een toonaangevende Europese staalonderneming in een 50-50 joint venture

20 Sep 2017

Mumbai, September 20, 2017: Tata Steel Limited and thyssenkrupp AG have signed a Memorandum of Understanding to create a leading European steel enterprise by combining the flat steel businesses of the two companies in Europe and the steel mill services of the thyssenkrupp group. The proposed 50:50 joint venture – thyssenkrupp Tata Steel – would be focused on quality and technology leadership, and the supply of premium and differentiated products to customers, with annual shipments of about 21 million tonnes of flat steel products.

Lees meer
Natuurwerkdag bij Tata Steel

19 Sep 2017

Op zaterdag 4 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel. Het staalbedrijf in IJmuiden neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag.

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Oxystaalfabriek

21 Aug 2017

Vanaf vandaag tot half oktober zullen er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Oxygashouder, hierdoor zijn er fakkels zichtbaar boven de Staalfabriek.

Lees meer
Zichtbare pluimen na emissie

1 Aug 2017

Vanmorgen rond 10:15 uur heeft tijdens het kiepen van vloeibaar ruwijzer bij een ruwijzermenger een emissie plaatsgevonden in een put van Harsco op het terrein van Tata Steel. Dit heeft tot een zichtbare pluim in de omgeving geleid. De oorzaak is nog onbekend. Bij Hoogoven 7 vond vanochtend eveneens een emissie plaats waardoor een in de omgeving zichtbare pluim vrijkwam. Ook de oorzaak hiervan is nog niet duidelijk. Beide incidenten zijn gemeld bij de Omgevingsdienst Noodzeekanaalgebied.

Lees meer
Werkzaamheden Hoogoven- en Oxygashouder

31 Jul 2017

Vanaf augustus tot half oktober zullen straal- en conserveringswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Hoogoven- en Oxygashouder.

Lees meer
Tata Steel Chess on Tour in 2018 naar Groningen en Hilversum

18 Jul 2017

Tijdens de 80e jubileumeditie van het Tata Steel Chess Tournament zullen de grootmeesters van de Tata Steel Masters ook een ronde spelen in Groningen en in Hilversum, zo heeft de organisatie van het schaaktoernooi vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
Skelters Tata Steel voor scholen

11 Jul 2017

Een groep van 21 leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwt momenteel vijf skelters voor basisscholen in de regio. “Het is inmiddels een traditie geworden dat onze eerstejaars leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk toepassen door skelters te bouwen”, aldus Fabiënne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel.

Lees meer
Nest torenvalken in beeld bij Tata Steel

27 Jun 2017

Op het kantoorgebouw van de R&D-afdeling van Tata Steel in IJmuiden broedt een paar torenvalken. Ze hebben hun nest gebouwd in een niet meer in gebruik zijnde pijp bovenop het gebouw. Belangstellenden kunnen vanaf vandaag via de website van Tata Steel zien hoe het gaat met de jonge vogels in het nest. Ook de oeverzwaluwkolonie op het terrein van het staalbedrijf is nog steeds live te volgen.

Lees meer
Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

20 Jun 2017

Tata Steel en Telstar gaan zich ook komend voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio.

Lees meer
Kooks- en Gasfabriek 1

7 Jun 2017

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zullen er op donderdag 8 juni gedurende een aantal uren per dag fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Tata Steel introduceert digitale nieuwsbrief voor omwonenden

7 Jun 2017

Tata Steel gaat omwonenden door middel van een digitale nieuwsbrief informeren over actuele ontwikkelingen bij het staalbedrijf.

Lees meer
Brand bij Tata Steel geblust

5 Jun 2017

Rond drie uur vanochtend is bij Tata Steel een brand ontstaan in het hoogspanningsverdeelstation vlakbij de Warmbandwalserij. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel

30 May 2017

Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

Lees meer
Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

4 May 2017

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees meer
Dodenherdenking bij Tata Steel

25 Apr 2017

Op donderdag 4 mei vindt bij Tata Steel de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees meer
Stoomtrein Tata Steel

24 Apr 2017

De eerst volgende stoomtreinrit op zondag zal plaatsvinden op 28 mei 2017. Dit in tegenstelling tot een eerder bericht in de IJmuider Courant.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

18 Apr 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 zal er op woensdag 19 april een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek. Tata Steel heeft de werkzaamheden gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Lees meer
Girls Day bij Tata Steel

12 Apr 2017

Deze week staat bij Tata Steel in het teken van meiden en techniek. Dit jaar zijn er niet één, maar twee zogenaamde Girls’ Days. Op dinsdag 11 april bezochten leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs het staalbedrijf in IJmuiden

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1

20 Mar 2017

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zullen er op dinsdag 21 maart tot en met donderdag 23 maart gedurende een aantal uren per dag meerdere fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Firmamedewerker onwel geworden bij Tata Steel in IJmuiden

8 Mar 2017

Een firmamedewerker is begin van de middag tijdens werkzaamheden in de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden

Lees meer
Firmamedewerker overleden na onwelwording bij Tata Steel

8 Mar 2017

Een firmamedewerker (een 27-jarige inwoner van Beverwijk) is aan het einde van de ochtend tijdens werkzaamheden aan een transportband in de nabijheid van de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

24 Feb 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zal er van zondag 26 februari tot en met 2 maart een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Nieuwe gedeputeerde Tekin bezoekt Tata Steel

21 Feb 2017

De nieuwe gedeputeerde Milieu van de Provincie Noord-Holland, Adnan Tekin, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel. Samen met Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) bracht gedeputeerde Tekin een bezoek aan de Warmbandwalserij en Dompelverzinklijn 3.

Lees meer
Brand transformatorstation Tata Steel geblust

11 Feb 2017

Aan het begin van de avond is er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een transformatorstation op het Noordterrein van Tata Steel. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. Er was geen sprake van een explosie. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar

9 Jan 2017

Op woensdag 18 januari vindt bij Telstar (Velsen-Zuid) een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als Carlsen, Karjakin en Loek van Wely kenmerkt. De wedstrijd begint om 13.30 uur en is voor belangstellenden gratis bij te wonen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten en zullen in de rust een kijkje nemen bij de simultaanwedstrijd voor basisscholen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt. Op donderdag 19 januari treden de Tata Steel Masters wederom aan in een voetbalstadion, de Kuip in Rotterdam, maar dit keer om er als onderdeel van Tata Steel Chess On Tour hun 5e ronde te schaken.

Lees meer
Kids Weekend Tata Steel Chess Tournament

2 Jan 2017

Kinderen staan centraal in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Tata Steel en de Gemeente Beverwijk hebben voor zaterdag 21 en zondag 22 januari een speciaal programma opgesteld voor kinderen, zodat een bezoek aan het Tata Steel Chess Tournament dat weekend een echt gezinsuitje wordt.

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

23 Dec 2016

Afgelopen week hebben wij meldingen uit Wijk aan Zee ontvangen over glinsterend stof op auto’s en huizen. Wij hebben u eerder geïnformeerd over de waarschijnlijke oorzaken.

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

22 Dec 2016

Afgelopen weekend ontving Tata Steel meldingen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen. Hoogstwaarschijnlijk is de stofhinder veroorzaakt door een combinatie van de weersomstandigheden en de samenstelling van het verwerkte slak.

Lees meer
Verslag informatie avond Wijk aan Zee

21 Dec 2016

Op 15 november 2016 vond in Heliomare, Wijk aan Zee een informatieavond plaats voor inwoners. De aanleiding voor de avond was dat ruim twee jaar na de eerste informatieavond in Wijk aan Zee veel ontwikkelingen zijn geweest en nog volgen. Op de betreffende avond zijn ongeveer 90 inwoners uit Wijk aan Zee over de lopende grote investeringen en op het gebied van milieu en mogelijke hinder geïnformeerd.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee 2

19 Dec 2016

Afgelopen dagen hebben veel inwoners van Wijk aan Zee hinder ervaren van Tata Steel.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

19 Dec 2016

Tata Steel heeft dit weekend een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen.

Lees meer
Vloggingwedstrijd Tata Steel Chess Tournament

13 Dec 2016

Jonge, beginnende vloggers krijgen van Tata Steel de kans om bij een breder publiek door te breken. Het staalbedrijf roept vloggers op om zich aan te melden voor het maken van een originele vlog tijdens het Tata Steel Chess Tournament. De geselecteerde vloggers krijgen onbeperkt toegang tot het toernooi, ook achter de schermen, waar schakers en gasten na afloop van de partijen bij elkaar komen om na te praten, te analyseren en interviews te geven. Bij de aanvang van de partijen mogen de vloggers ook opnames maken op het hoofdpodium. Vloggers mogen niet alleen in Wijk aan Zee, maar ook tijdens de Chess On Tour speeldagen in Haarlem en Rotterdam een reportage maken en tijdens de voetbalwedstrijd van de grootmeesters bij Telstar. De vlogs worden onder meer gedeeld via de website, facebookpagina en het Youtube kanaal van het Tata Steel Chess Tournament. De winnaar ontvangt tijdens de prijsuitreiking van het Tata Steel Chess Tournament op 29 januari de Vlogging Award 2017 en een bedrag van 250 euro.

Lees meer
Raad van Kinderen Tata Steel presenteert bevindingen aan directie

6 Dec 2016

Onder begeleiding van prinses Laurentien heeft de Raad van Kinderen van Tata Steel vandaag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van het staalbedrijf in IJmuiden. De Raad van Kinderen heeft zich beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid. In hun presentatie gaven ze antwoord op de vraag wat mensen nu en in de toekomst nodig hebben om fijn te kunnen werken en hoe Tata Steel daarvoor kan zorgen. De kinderen komen uit groep 8 van de Franciscus School in IJmuiden.

Lees meer
Wereldkampioen Carlsen en andere topschakers bij simultaan

5 Dec 2016

Tata Steel organiseert op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Telstar stadion. In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van onder meer grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Wat deze simultaan nóg specialer maakt is dat wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en een aantal andere internationale schaaktoppers een kijkje komen nemen bij de partijen. Zij spelen op hun vrije middag een voetbalwedstrijd bij Telstar en komen dan in de rust op bezoek bij de simultaan. Een aantal profvoetballers van Telstar zal ook meedoen aan de simultaan. Scholen kunnen zich tot 21 december aanmelden voor de simultaan.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament compleet

1 Dec 2016

Dmitri Andreikin wordt de 14e speler in de Tata Steel Masters en Eric Hansen de 14e speler in de Tata Steel Challengers, zo heeft de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament vandaag bekendgemaakt. Met het vastleggen van de Russische en Canadese grootmeesters is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2017 compleet. Conform de afspraken met spelersvakbond ACP zouden de laatste plaatsen in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers naar de hoogst genoteerde spelers van de ACP Competitie met een rating onder 2750 respectievelijk 2650 gaan. Deze grootmeesters, Ian Nepomniachtchi en Gawain Jones, waren echter al vastgelegd voor het Tata Steel Chess Tournament 2017. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

Lees meer
Parlementariërs nemen het op tegen schaakgrootmeester So

29 Nov 2016

Op dinsdag 31 januari daagt Amerikaans grootmeester Wesley So de Nederlandse politiek uit om het in de Torentjes Schaak Simultaan tegen hem op te nemen. So heeft een geweldig jaar achter de rug en staat 6e op de wereldranglijst. Hij blonk uit op de door Amerika gewonnen Olympiade in Baku. Kort daarvoor wist hij in St. Louis zijn eerste zege in een elitetoernooi te boeken. Tijdens de 11e editie van de Torentjes Schaak Simultaan, de traditionele Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, kunnen parlementariërs, kandidaat-Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen So. De openingszet wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2016.

Lees meer
Presentatie nieuwe Regionale Staalagenda

3 Nov 2016

In het congrescentrum van Tata Steel vond vanavond de bijeenkomst ‘Grenzen verleggen’ samen met Rabobank onder leiding van Jort Kelder. De avond vond plaats in een bomvolle zaal waar oa. de Regionale Staalagenda aan gedeputeerde Jaap Bond overhandigd door hubdirecteur Hans van den Berg. De Regionale Staalagenda zet de koers uit richting 2020 voor een vitale economie, duurzame energievoorziening en een gezonde leefomgeving.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour in De Kuip

1 Sep 2016

Na de winterstop wordt er in De Kuip niet alleen op topniveau voetbal, maar ook schaak gespeeld. Het Tata Steel Chess Tournament komt namelijk voor een bijzondere speeldag naar het Feyenoord stadion op donderdag 19 januari. Wie er in De Kuip gaat spelen wordt op 28 oktober bekendgemaakt. Dan wordt het deelnemersveld van de Tata Steel Masters gepresenteerd. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Tijdens het evenement spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters onder de noemer Tata Steel Chess On Tour twee rondes op een toplocatie elders in het land. Tata Steel verwacht de tweede externe speellocatie in de loop van deze maand bekend te kunnen maken. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als op de twee externe locaties, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Lees meer
Tata - Kids Of Steel ® Football tijdens herfstvakantie

9 Aug 2016

Het Tata - Kids Of Steel ® Football event tijdens de Open Dag van Telstar was wederom een groots succes. Op zaterdag 23 juli 2016 hebben bijna 150 kinderen samen met de spelers van Telstar in het stadion gevoetbald.

Lees meer
Raad van Kinderen opent Automotive Testbaan bij Tata Steel

20 Jul 2016

De Raad van Kinderen van Tata Steel, een initiatief van de Missing Chapter Foundation, heeft binnen het thema ‘innovatie’ adviezen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel. Een van deze adviezen was om iets te ontwikkelen waardoor kinderen meer kunnen leren over de innovatie van auto’s. Op basis van dit advies heeft de Academy van Tata Steel de Automotive testbaan gemaakt.

Lees meer
Start omvangrijk bouwproject Staalfabriek bij Tata Steel in IJmuiden

19 Jul 2016

Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van het bedrijf in IJmuiden. Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels. In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal, die vervolgens in de Warmbandwalserij tot rollen staal worden uitgewalst. In 2019 wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Met deze uitbreiding is een investering van zo’n 200 miljoen euro gemoeid.

Lees meer
Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

18 Jul 2016

Tata Steel gaat ook in het nieuwe voetbalseizoen samen met Telstar speciale activiteiten organiseren voor jongeren in de IJmond. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse jeugdclinics. Vandaag hebben Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Steef Hammerstein (commercieel directeur Telstar) bij Tata Steel het samenwerkingscontract ondertekend.

Lees meer
Scholierenrally met ligfietsen Tata Steel door duinen

17 Jun 2016

Leerlingen van zeven middelbare scholen hebben vandaag in de duinen rond Wijk aan Zee deelgenomen aan de Sunrider Rally van Tata Steel. Een team van het Regius College uit Schagen heeft de innovatieprijs gewonnen. Leerlingen van het Felisenum uit Velsen-Zuid zijn winnaars van de designprijs en een team van de Academy van Tata Steel heeft de rally gewonen. Er deden dertien teams mee.

Lees meer
Leerlingen Tata Steel maken unieke skelters voor basisscholen

14 Jun 2016

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt. Daarbij werden ze niet alleen op het technisch vlak uitgedaagd.

Lees meer
Tata Steel bespaart energie met groot isolatieproject

13 Jun 2016

Tata Steel heeft een twee jaar durend isolatieproject voltooid, waarmee op jaarbasis 42 miljoen KWh aan energie wordt bespaard. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van zo’n 10.500 huishoudens. De energiebesparing is gerealiseerd door het extra isoleren van alle ruwijzermengers, de 400 ton zware torpedovormige wagons waarmee vloeibaar ruwijzer van de Hoogovens naar de Staalfabriek wordt vervoerd.

Lees meer

Contacten