Nieuws

Het laatste nieuws van Tata Steel in Nederland.

Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2018

29 Jan 2018

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

29 Jan 2018

Tata Steel heeft de afgelopen dagen een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen.

Lees meer
100 Jaar staalbedrijf in IJmond

9 Jan 2018

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl)  heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

Lees meer
Geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2

30 Nov 2017

Bij Kooks- en Gasfabriek 2 van Tata Steel vinden vanaf donderdag 30 november voor ca. twee weken aansluitend onderhoudswerkzaamheden aan de Blustoren plaats.

Lees meer
Grote belangstelling amateurs voor Tata Steel Chess Tournament

27 Nov 2017

De belangstelling van amateurs om deel te nemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2018 is bijzonder groot

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2018 geopend

1 Nov 2017

Veel schaakliefhebbers hebben er reikhalzend naar uitgekeken: vanaf deze week is de inschrijving geopend voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2018.

Lees meer
Eerste duurproef alternatief voor hoogoven van start bij Tata Steel

23 Oct 2017

Bij Tata Steel is de eerste duurproef van zes maanden gestart met HIsarna, hét duurzame alternatief voor het hoogovenproces.

Lees meer
Carlsen, Anand en Kramnik op Tata Steel Chess Tournament 2018

18 Oct 2017

Wereldkampioen Magnus Carlsen en oud-wereldkampioenen Viswanathan Anand, Vladimir Kramnik en Hou Yifan nemen deel aan het Tata Steel Chess Tournament 2018, zo heeft de toernooiorganisatie vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
Tata Steel vervangt straatverlichting door reflectoren

9 Oct 2017

Tata Steel in IJmuiden gaat alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein vervangen door LED-reflectoren, die midden op het wegdek worden aangebracht.

Lees meer
Investeringsproject Tata Steel in IJmuiden op koers

28 Sep 2017

Bij Tata Steel in IJmuiden krijgt een van de belangrijkste investeringsprojecten inmiddels vorm.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

28 Sep 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 zal er vanaf zondag 1 oktober tot en met donderdag 5 oktober een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Joint venture Tata Steel en thyssenkrupp Memorandum van Overeenstemming

28 Sep 2017

Tata Steel en thyssenkrupp hebben een Memorandum van Overeenstemming getekend om productie van staal binnen Europa te combineren.

Lees meer
Tata Steel en thyssenkrupp AG tekenen een Memorandum van Overeenstemming voor de vorming van een toonaangevende Europese staalonderneming in een 50-50 joint venture

20 Sep 2017

Mumbai, September 20, 2017: Tata Steel Limited and thyssenkrupp AG have signed a Memorandum of Understanding to create a leading European steel enterprise by combining the flat steel businesses of the two companies in Europe and the steel mill services of the thyssenkrupp group. The proposed 50:50 joint venture – thyssenkrupp Tata Steel – would be focused on quality and technology leadership, and the supply of premium and differentiated products to customers, with annual shipments of about 21 million tonnes of flat steel products.

Lees meer
Natuurwerkdag bij Tata Steel

19 Sep 2017

Op zaterdag 4 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel. Het staalbedrijf in IJmuiden neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag.

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Oxystaalfabriek

21 Aug 2017

Vanaf vandaag tot half oktober zullen er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Oxygashouder, hierdoor zijn er fakkels zichtbaar boven de Staalfabriek.

Lees meer
Zichtbare pluimen na emissie

1 Aug 2017

Vanmorgen rond 10:15 uur heeft tijdens het kiepen van vloeibaar ruwijzer bij een ruwijzermenger een emissie plaatsgevonden in een put van Harsco op het terrein van Tata Steel. Dit heeft tot een zichtbare pluim in de omgeving geleid. De oorzaak is nog onbekend. Bij Hoogoven 7 vond vanochtend eveneens een emissie plaats waardoor een in de omgeving zichtbare pluim vrijkwam. Ook de oorzaak hiervan is nog niet duidelijk. Beide incidenten zijn gemeld bij de Omgevingsdienst Noodzeekanaalgebied.

Lees meer
Werkzaamheden Hoogoven- en Oxygashouder

31 Jul 2017

Vanaf augustus tot half oktober zullen straal- en conserveringswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Hoogoven- en Oxygashouder.

Lees meer
Tata Steel Chess on Tour in 2018 naar Groningen en Hilversum

18 Jul 2017

Tijdens de 80e jubileumeditie van het Tata Steel Chess Tournament zullen de grootmeesters van de Tata Steel Masters ook een ronde spelen in Groningen en in Hilversum, zo heeft de organisatie van het schaaktoernooi vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
Skelters Tata Steel voor scholen

11 Jul 2017

Een groep van 21 leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwt momenteel vijf skelters voor basisscholen in de regio. “Het is inmiddels een traditie geworden dat onze eerstejaars leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk toepassen door skelters te bouwen”, aldus Fabiënne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel.

Lees meer
Nest torenvalken in beeld bij Tata Steel

27 Jun 2017

Op het kantoorgebouw van de R&D-afdeling van Tata Steel in IJmuiden broedt een paar torenvalken. Ze hebben hun nest gebouwd in een niet meer in gebruik zijnde pijp bovenop het gebouw. Belangstellenden kunnen vanaf vandaag via de website van Tata Steel zien hoe het gaat met de jonge vogels in het nest. Ook de oeverzwaluwkolonie op het terrein van het staalbedrijf is nog steeds live te volgen.

Lees meer
Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

20 Jun 2017

Tata Steel en Telstar gaan zich ook komend voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio.

Lees meer
Kooks- en Gasfabriek 1

7 Jun 2017

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zullen er op donderdag 8 juni gedurende een aantal uren per dag fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Tata Steel introduceert digitale nieuwsbrief voor omwonenden

7 Jun 2017

Tata Steel gaat omwonenden door middel van een digitale nieuwsbrief informeren over actuele ontwikkelingen bij het staalbedrijf.

Lees meer
Brand bij Tata Steel geblust

5 Jun 2017

Rond drie uur vanochtend is bij Tata Steel een brand ontstaan in het hoogspanningsverdeelstation vlakbij de Warmbandwalserij. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel

30 May 2017

Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

Lees meer
Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

4 May 2017

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees meer
Dodenherdenking bij Tata Steel

25 Apr 2017

Op donderdag 4 mei vindt bij Tata Steel de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees meer
Stoomtrein Tata Steel

24 Apr 2017

De eerst volgende stoomtreinrit op zondag zal plaatsvinden op 28 mei 2017. Dit in tegenstelling tot een eerder bericht in de IJmuider Courant.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

18 Apr 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 zal er op woensdag 19 april een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek. Tata Steel heeft de werkzaamheden gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Lees meer
Girls Day bij Tata Steel

12 Apr 2017

Deze week staat bij Tata Steel in het teken van meiden en techniek. Dit jaar zijn er niet één, maar twee zogenaamde Girls’ Days. Op dinsdag 11 april bezochten leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs het staalbedrijf in IJmuiden

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1

20 Mar 2017

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zullen er op dinsdag 21 maart tot en met donderdag 23 maart gedurende een aantal uren per dag meerdere fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Firmamedewerker onwel geworden bij Tata Steel in IJmuiden

8 Mar 2017

Een firmamedewerker is begin van de middag tijdens werkzaamheden in de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden

Lees meer
Firmamedewerker overleden na onwelwording bij Tata Steel

8 Mar 2017

Een firmamedewerker (een 27-jarige inwoner van Beverwijk) is aan het einde van de ochtend tijdens werkzaamheden aan een transportband in de nabijheid van de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

24 Feb 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zal er van zondag 26 februari tot en met 2 maart een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Nieuwe gedeputeerde Tekin bezoekt Tata Steel

21 Feb 2017

De nieuwe gedeputeerde Milieu van de Provincie Noord-Holland, Adnan Tekin, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel. Samen met Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) bracht gedeputeerde Tekin een bezoek aan de Warmbandwalserij en Dompelverzinklijn 3.

Lees meer
Brand transformatorstation Tata Steel geblust

11 Feb 2017

Aan het begin van de avond is er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een transformatorstation op het Noordterrein van Tata Steel. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. Er was geen sprake van een explosie. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar

9 Jan 2017

Op woensdag 18 januari vindt bij Telstar (Velsen-Zuid) een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als Carlsen, Karjakin en Loek van Wely kenmerkt. De wedstrijd begint om 13.30 uur en is voor belangstellenden gratis bij te wonen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten en zullen in de rust een kijkje nemen bij de simultaanwedstrijd voor basisscholen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt. Op donderdag 19 januari treden de Tata Steel Masters wederom aan in een voetbalstadion, de Kuip in Rotterdam, maar dit keer om er als onderdeel van Tata Steel Chess On Tour hun 5e ronde te schaken.

Lees meer
Kids Weekend Tata Steel Chess Tournament

2 Jan 2017

Kinderen staan centraal in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Tata Steel en de Gemeente Beverwijk hebben voor zaterdag 21 en zondag 22 januari een speciaal programma opgesteld voor kinderen, zodat een bezoek aan het Tata Steel Chess Tournament dat weekend een echt gezinsuitje wordt.

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

23 Dec 2016

Afgelopen week hebben wij meldingen uit Wijk aan Zee ontvangen over glinsterend stof op auto’s en huizen. Wij hebben u eerder geïnformeerd over de waarschijnlijke oorzaken.

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

22 Dec 2016

Afgelopen weekend ontving Tata Steel meldingen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen. Hoogstwaarschijnlijk is de stofhinder veroorzaakt door een combinatie van de weersomstandigheden en de samenstelling van het verwerkte slak.

Lees meer
Verslag informatie avond Wijk aan Zee

21 Dec 2016

Op 15 november 2016 vond in Heliomare, Wijk aan Zee een informatieavond plaats voor inwoners. De aanleiding voor de avond was dat ruim twee jaar na de eerste informatieavond in Wijk aan Zee veel ontwikkelingen zijn geweest en nog volgen. Op de betreffende avond zijn ongeveer 90 inwoners uit Wijk aan Zee over de lopende grote investeringen en op het gebied van milieu en mogelijke hinder geïnformeerd.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee 2

19 Dec 2016

Afgelopen dagen hebben veel inwoners van Wijk aan Zee hinder ervaren van Tata Steel.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

19 Dec 2016

Tata Steel heeft dit weekend een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen.

Lees meer
Vloggingwedstrijd Tata Steel Chess Tournament

13 Dec 2016

Jonge, beginnende vloggers krijgen van Tata Steel de kans om bij een breder publiek door te breken. Het staalbedrijf roept vloggers op om zich aan te melden voor het maken van een originele vlog tijdens het Tata Steel Chess Tournament. De geselecteerde vloggers krijgen onbeperkt toegang tot het toernooi, ook achter de schermen, waar schakers en gasten na afloop van de partijen bij elkaar komen om na te praten, te analyseren en interviews te geven. Bij de aanvang van de partijen mogen de vloggers ook opnames maken op het hoofdpodium. Vloggers mogen niet alleen in Wijk aan Zee, maar ook tijdens de Chess On Tour speeldagen in Haarlem en Rotterdam een reportage maken en tijdens de voetbalwedstrijd van de grootmeesters bij Telstar. De vlogs worden onder meer gedeeld via de website, facebookpagina en het Youtube kanaal van het Tata Steel Chess Tournament. De winnaar ontvangt tijdens de prijsuitreiking van het Tata Steel Chess Tournament op 29 januari de Vlogging Award 2017 en een bedrag van 250 euro.

Lees meer
Raad van Kinderen Tata Steel presenteert bevindingen aan directie

6 Dec 2016

Onder begeleiding van prinses Laurentien heeft de Raad van Kinderen van Tata Steel vandaag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van het staalbedrijf in IJmuiden. De Raad van Kinderen heeft zich beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid. In hun presentatie gaven ze antwoord op de vraag wat mensen nu en in de toekomst nodig hebben om fijn te kunnen werken en hoe Tata Steel daarvoor kan zorgen. De kinderen komen uit groep 8 van de Franciscus School in IJmuiden.

Lees meer
Wereldkampioen Carlsen en andere topschakers bij simultaan

5 Dec 2016

Tata Steel organiseert op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Telstar stadion. In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van onder meer grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Wat deze simultaan nóg specialer maakt is dat wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en een aantal andere internationale schaaktoppers een kijkje komen nemen bij de partijen. Zij spelen op hun vrije middag een voetbalwedstrijd bij Telstar en komen dan in de rust op bezoek bij de simultaan. Een aantal profvoetballers van Telstar zal ook meedoen aan de simultaan. Scholen kunnen zich tot 21 december aanmelden voor de simultaan.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament compleet

1 Dec 2016

Dmitri Andreikin wordt de 14e speler in de Tata Steel Masters en Eric Hansen de 14e speler in de Tata Steel Challengers, zo heeft de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament vandaag bekendgemaakt. Met het vastleggen van de Russische en Canadese grootmeesters is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2017 compleet. Conform de afspraken met spelersvakbond ACP zouden de laatste plaatsen in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers naar de hoogst genoteerde spelers van de ACP Competitie met een rating onder 2750 respectievelijk 2650 gaan. Deze grootmeesters, Ian Nepomniachtchi en Gawain Jones, waren echter al vastgelegd voor het Tata Steel Chess Tournament 2017. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

Lees meer
Parlementariërs nemen het op tegen schaakgrootmeester So

29 Nov 2016

Op dinsdag 31 januari daagt Amerikaans grootmeester Wesley So de Nederlandse politiek uit om het in de Torentjes Schaak Simultaan tegen hem op te nemen. So heeft een geweldig jaar achter de rug en staat 6e op de wereldranglijst. Hij blonk uit op de door Amerika gewonnen Olympiade in Baku. Kort daarvoor wist hij in St. Louis zijn eerste zege in een elitetoernooi te boeken. Tijdens de 11e editie van de Torentjes Schaak Simultaan, de traditionele Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, kunnen parlementariërs, kandidaat-Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen So. De openingszet wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2016.

Lees meer
Presentatie nieuwe Regionale Staalagenda

3 Nov 2016

In het congrescentrum van Tata Steel vond vanavond de bijeenkomst ‘Grenzen verleggen’ samen met Rabobank onder leiding van Jort Kelder. De avond vond plaats in een bomvolle zaal waar oa. de Regionale Staalagenda aan gedeputeerde Jaap Bond overhandigd door hubdirecteur Hans van den Berg. De Regionale Staalagenda zet de koers uit richting 2020 voor een vitale economie, duurzame energievoorziening en een gezonde leefomgeving.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour in De Kuip

1 Sep 2016

Na de winterstop wordt er in De Kuip niet alleen op topniveau voetbal, maar ook schaak gespeeld. Het Tata Steel Chess Tournament komt namelijk voor een bijzondere speeldag naar het Feyenoord stadion op donderdag 19 januari. Wie er in De Kuip gaat spelen wordt op 28 oktober bekendgemaakt. Dan wordt het deelnemersveld van de Tata Steel Masters gepresenteerd. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Tijdens het evenement spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters onder de noemer Tata Steel Chess On Tour twee rondes op een toplocatie elders in het land. Tata Steel verwacht de tweede externe speellocatie in de loop van deze maand bekend te kunnen maken. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als op de twee externe locaties, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Lees meer
Tata - Kids Of Steel ® Football tijdens herfstvakantie

9 Aug 2016

Het Tata - Kids Of Steel ® Football event tijdens de Open Dag van Telstar was wederom een groots succes. Op zaterdag 23 juli 2016 hebben bijna 150 kinderen samen met de spelers van Telstar in het stadion gevoetbald.

Lees meer
Raad van Kinderen opent Automotive Testbaan bij Tata Steel

20 Jul 2016

De Raad van Kinderen van Tata Steel, een initiatief van de Missing Chapter Foundation, heeft binnen het thema ‘innovatie’ adviezen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel. Een van deze adviezen was om iets te ontwikkelen waardoor kinderen meer kunnen leren over de innovatie van auto’s. Op basis van dit advies heeft de Academy van Tata Steel de Automotive testbaan gemaakt.

Lees meer
Start omvangrijk bouwproject Staalfabriek bij Tata Steel in IJmuiden

19 Jul 2016

Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van het bedrijf in IJmuiden. Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels. In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal, die vervolgens in de Warmbandwalserij tot rollen staal worden uitgewalst. In 2019 wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Met deze uitbreiding is een investering van zo’n 200 miljoen euro gemoeid.

Lees meer
Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

18 Jul 2016

Tata Steel gaat ook in het nieuwe voetbalseizoen samen met Telstar speciale activiteiten organiseren voor jongeren in de IJmond. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse jeugdclinics. Vandaag hebben Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Steef Hammerstein (commercieel directeur Telstar) bij Tata Steel het samenwerkingscontract ondertekend.

Lees meer
Scholierenrally met ligfietsen Tata Steel door duinen

17 Jun 2016

Leerlingen van zeven middelbare scholen hebben vandaag in de duinen rond Wijk aan Zee deelgenomen aan de Sunrider Rally van Tata Steel. Een team van het Regius College uit Schagen heeft de innovatieprijs gewonnen. Leerlingen van het Felisenum uit Velsen-Zuid zijn winnaars van de designprijs en een team van de Academy van Tata Steel heeft de rally gewonen. Er deden dertien teams mee.

Lees meer
Leerlingen Tata Steel maken unieke skelters voor basisscholen

14 Jun 2016

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt. Daarbij werden ze niet alleen op het technisch vlak uitgedaagd.

Lees meer
Tata Steel bespaart energie met groot isolatieproject

13 Jun 2016

Tata Steel heeft een twee jaar durend isolatieproject voltooid, waarmee op jaarbasis 42 miljoen KWh aan energie wordt bespaard. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van zo’n 10.500 huishoudens. De energiebesparing is gerealiseerd door het extra isoleren van alle ruwijzermengers, de 400 ton zware torpedovormige wagons waarmee vloeibaar ruwijzer van de Hoogovens naar de Staalfabriek wordt vervoerd.

Lees meer