Nieuws

Het laatste nieuws van Tata Steel in Nederland.

Recordaantal geslaagden Academy Tata Steel

7 Oct 2019

Maar liefst 126 leerlingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden hebben afgelopen week hun landelijk erkend MBO-diploma ontvangen. Het slagingspercentage bedroeg 91%. Dat zijn twee nieuwe records voor de bedrijfsschool van Tata Steel. Er is veel belangstelling voor de Academy van Tata Steel, waar onlangs 170 nieuwe leerlingen aan hun opleiding zijn begonnen. De bedrijfsschool viert dit jaar haar 80-jarig bestaan.

Lees meer
Studie ‘Athos’ toont haalbaarheid aan

3 Oct 2019

Noordzeekanaalgebied biedt potentieel voor CO2-infrastructuur.

Lees meer
Artikel Groene Amsterdammer: Tata Steel en CO2-uitstoot

25 Sep 2019

Vandaag publiceert weekblad De Groene Amsterdammer een artikel over Tata Steel en CO2-uitstoot waarin wordt beweerd dat Tata Steel jaarlijks meer CO2 uitstoot dan het opgeeft. Dit op basis van een alternatieve rekenmethode en berekeningen. Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat deze bewering onjuist is. Het artikel van de Groene Amsterdammer bevat veel feitelijke onjuistheden en speculaties en schetst een onjuist beeld over Tata Steel en de CO2-emissies van ons staalbedrijf in IJmuiden.

Lees meer
Verplaatsen schrotpark

18 Sep 2019

Vanaf maandag 30 september begint Tata Steel met het verplaatsen van een deel van de schrotvoorraad van de locatie Velserkom naar het midden van ons terrein. Vanaf dat moment vindt daar aan- en afvoer en tussenopslag van recyclebaar schrot plaats. Het gemiddelde geluidsniveau in de omgeving van Wijk aan Zee zal door de verplaatsing van deze activiteiten naar verwachting gelijk blijven.

Lees meer
Ideeën gezocht! Vrijwilligers van Tata Steel aan de slag in de buurt

13 Sep 2019

Heeft u een klus voor de buurt waar onze vrijwilligers bij kunnen helpen?

Lees meer
Aanpassing beleid asbestclaims Tata Steel

13 Sep 2019

Tata Steel heeft na overleg met het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) besloten om de manier waarop asbestzaken worden afgehandeld aan te passen.

Lees meer
Tata Steel Chess on Tour naar PSV Stadion in Eindhoven

8 Jul 2019

De organisatie van het Tata Steel Chess Tournament heeft vandaag bekendgemaakt dat Chess On Tour in 2020 Eindhoven aandoet. Op donderdag 16 januari spelen de wereldtoppers van de Tata Steel Masters hun 5e speelronde in het PSV Stadion. Rondom het evenement zullen door de gemeente en schaakverenigingen speciale activiteiten worden georganiseerd gericht op jongeren en schaken als maatschappelijk verbindend element. Ook de omliggende gemeenten, het bedrijfsleven en Brainport in het bijzonder zullen bij de activiteiten worden betrokken. De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 10 tot en met 26 januari 2020. De tweede Chess On Tour locatie wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Lees meer
Testen Gaszuiger bij Kooks- en Gasfabriek 1

1 Jul 2019

In verband met het testen van de nieuwe Gaszuiger bij Kooks- en Gasfabriek 1 zal er op dinsdag 2 juli gedurende de dag een aantal keer voor korte tijd een fakkel zichtbaar zijn. Ook bestaat er kans op een schoorsteenemissie.

Lees meer
Europa’s eerste hyperloop een stap dichter bij het duurzame alternatief voor korteafstandsvluchten

27 Jun 2019

Met trots onthult Hardt Hyperloop vandaag het eerste Europese hyperloopsysteem tijdens haar ‘Grand Reveal’ evenement. De nadruk ligt hierbij op de revolutionaire hyperloop baanwisseltechnologie. Tata Steel leverde hieraan een belangrijke bijdrage.

Lees meer
Reactie Tata Steel op beroep Harsco tegen LOD

27 Jun 2019

Vandaag staat Tata Steel met Harsco in de rechtbank voor een verduidelijking van een voorschrift in de vergunning. Het is belangrijk dat dit helder is, dat maakt het mogelijk om effectiever met elkaar samen te werken en op efficiënte wijze maatregelen te kunnen nemen om overlast tegen te gaan.

Lees meer
Max Euwe Chess Court op Stationsplein geopend

27 Jun 2019

Vanmorgen hebben Myra Rooselaar (Chairwoman van het Tata Steel Chess Tournament) en Serge Ferraro (Wethouder Economische zaken van de gemeente Beverwijk) officieel een nieuw Max Euwe Chess Court geopend op het Stationsplein in Beverwijk.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

26 Jun 2019

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 in het kooksovengas leidingsysteem is er vanaf woensdag 26 juni tot en met vrijdag 28 juni een fakkel zichtbaar bij deze fabriek.

Lees meer
Ruim 1400 deelnemers aan de start bij 38e editie Tata Steel Marquetteloop

23 Jun 2019

Zondag 23 juni vond de 38e editie van de Tata Steel Marquetteloop plaats in Heemskerk. Ruim 1400 lopers verschenen op deze zonnige dag aan de start. Traditiegetrouw mochten de jongste lopers tot en met 15 jaar de spits afbijten tijdens de Tata - Kids of Steel® run op de 1300 en 3300 meter. Daarna stonden de 7, 14 en 21 kilometer trimlopen op het programma.

Lees meer
Correspondentie met RIVM over rapport gezondheidsrisico’s grafietemissies

20 Jun 2019

Naar aanleiding van de publicatie van het rapport naar de inschatting voor de gezondheidsrisico's van grafietemissies door het RIVM op 4 juni heeft Tata Steel direct contact gezocht met het RIVM over de inhoud van het rapport.

Lees meer
Geluidsoverlast

12 Jun 2019

Op donderdag 13 juni vinden er werkzaamheden plaats bij het Energiebedrijf.

Lees meer
Tata Steel realiseert forse vermindering van overlast met allesomvattend plan

6 Jun 2019

Tata Steel neemt vanaf 2019 tot aan 2030 meer dan 25 maatregelen om de voornaamste bronnen van overlast voor de omgeving aan te pakken. Daarmee gaat het bedrijf de overlast door stof, geluid, geur en licht in de komende jaren fors verminderen.

Lees meer
Definitief programma bewonersbijeenkomst 6 juni

5 Jun 2019

Naar aanleiding van de publicatie van het RIVM-rapport ‘Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen Wijk aan Zee’, heeft Tata Steel het RIVM gevraagd een toelichting op het rapport te geven en vragen daarover te beantwoorden. Het RIVM zal echter niet aanwezig zijn.

Lees meer
Extra maatregelen Tata Steel tegen grafietuitstoot

4 Jun 2019

Tata Steel en staalslakverwerker Harsco kondigen per direct extra maatregelen aan die grafietuitstoot in de omgeving maximaal voorkomen. Het gevolg is dat volledig kan worden gestopt met het vloeibaar gieten van ROZA-slak. De maatregelen zijn een uitbreiding van de acties die grafietemissie de afgelopen maanden al drastisch terug brachte

Lees meer
Presentatie Roadmap 2030: aanpak overlast

27 May 2019

Tata Steel lanceert op 6 juni een meerjarenplan tegen alle vormen van overlast; de Roadmap 2030. Bent u omwonende en wilt u weten wat wij (gaan) doen tegen overlast door stof, geur, geluid en licht? Dan nodigen wij u graag uit voor de presentatie van dit plan. U bent welkom om op donderdagavond 6 juni, in de Moriaan in Wijk aan Zee, de Roadmap 2030 in ontvangst te nemen.

Lees meer
Bedrijfsbrandweer Tata Steel verdubbelt burgerhulpverlening Velsen-Noord

27 May 2019

De bedrijfsbrandweer van Tata Steel heeft geholpen om het aantal burgerhulpverleners in Velsen-Noord te verdubbelen. Burgerhulpverleners worden opgeroepen om in hun woonplaats eerste hulp te verlenen wanneer iemand een hartstilstand heeft en de ambulance nog onderweg is. Rob Martens, werkzaam bij Tata Steel in IJmuiden en tevens vrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van het staalbedrijf, heeft het initiatief genomen om zoveel mogelijk vrijwilligers van de bedrijfsbrandweer bereid te vinden om in Velsen-Noord burgerhulpverlener te worden. De respons was groot: maar liefst 25 korpsleden hebben zich aangemeld als burgerhulpverlener. Daarmee verdubbelt de capaciteit van de burgerhulpverlening in Velsen-Noord. Er is ook behoefte aan meer AED’s in het dorp. Tata Steel heeft daarom twee AED’s aangeschaft, die op strategische locaties in Velsen-Noord worden geplaatst. Een ervan is inmiddels geplaatst bij restaurant Tip-Top.

Lees meer
Metaalsector zet zich in voor verantwoorde metaalketens

23 May 2019

De metaalsector bundelt de krachten voor een impuls aan internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). Bedrijven, brancheverenigingen, overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties tekenen daarvoor op 23 mei het convenant ‘Samen naar verantwoorde metaalketens’. Doel is om het internationaal verantwoord ondernemen te bevorderen en om misstanden op het vlak van mensenrechten en milieu in de metaalsector terug te dringen.

Lees meer
Tata Steel orkest krijgt nieuwe instrumenten cadeau

20 May 2019

Tijdens het optreden van het Tata Steel Orkest in De Philharmonie in Haarlem op zaterdag 18 mei heeft Mark Denys, directeur Technical bij Tata Steel in IJmuiden, het orkest namens het staalbedrijf een verzameling nieuwe instrumenten en attributen aangeboden. Dit cadeau van Tata Steel ter waarde van 20.000 euro is een bedankje voor de inzet van het Tata Steel Orkest tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

Lees meer
Eerste schop in de grond voor fabriekshal Tata Steel & Harsco

15 May 2019

Tata Steel en Harsco hebben vandaag met genodigden de eerste schop in de grond gestoken als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder. Inwoners uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn en kregen toelichting over het overkoepelende plan tegen overlast dat Tata Steel op 6 juni zal presenteren aan de omgeving.

Lees meer
Reactie op Volkskrant artikelen over asbestzaken en Tata Steel

11 May 2019

De artikelen in de Volkskrant van zaterdag 11 mei geven een aantoonbaar onjuiste weergave van de behandeling van asbestzaken bij Tata Steel.

Lees meer
Feedback van Europese Commissie ("de Commissie") over voorgenomen joint venture tussen thyssenkrupp en Tata Steel in Europa

10 May 2019

Tata Steel en thyssenkrupp hadden op 30 juni 2018 overeenkomsten getekend om hun Europese staalactiviteiten samen te voegen in een 50/50-joint venture die zich zou richten op klantgerichtheid, technologie en duurzaamheid. De Commissie heeft vandaag de voorgenomen joint venture besproken met zowel thyssenkrupp als Tata Steel. Uit de feedback van de Commissie blijkt steeds duidelijker dat de Commissie niet van plan is de voorgenomen joint venture goed te keuren, aangezien zij aanzienlijke corrigerende maatregelen verwacht in de vorm van de verkoop van activa van de voorgenomen onderneming. Beide partijen hebben intensief contact gehad met alle regelgevende instanties, en met name de Commissie, om toestemming te verkrijgen. Op basis van de door de Commissie gepubliceerde verklaring van bezwaren is een uitgebreid pakket corrigerende maatregelen aangeboden dat alle door de Commissie genoemde punten van zorg bestrijkt. De voorgestelde oplossingen zijn ontwikkeld met inachtneming van de algemene industriële strategie voor de voorgestelde joint venture, het geïntegreerde en complexe karakter van de toeleveringsketen voor de dienstverlening aan klanten en de noodzaak om een duurzaam bedrijf op te bouwen dat de structurele uitdagingen voor de Europese staalindustrie het hoofd zou kunnen bieden. Uit de feedback van de Commissie naar aanleiding van de door haar uitgevoerde markttoets blijkt echter dat het onwaarschijnlijk is dat zij het voorstel ondanks deze maatregelen zal goedkeuren.

Lees meer
Tata Steel neemt ultramoderne opslaghal in gebruik

7 May 2019

Op woensdag 8 mei vindt de officiële opening plaats van de nieuwe, ultramoderne opslaghal voor rollen staal op de site van Tata Steel in IJmuiden. De zogenaamde LA-hal is volledig duurzaam en stelt het staalbedrijf in staat om de logistieke processen te optimaliseren en leveringen aan klanten verder te verbeteren. De nieuwe faciliteit heeft een capaciteit van 50 kiloton en is strategisch gelegen, vlakbij de Dompelverzinklijnen, waar het staal van een laag zink wordt voorzien als bescherming tegen corrosie. In de hal is een speciaal perron aangelegd voor het laden en lossen van treinen.

Lees meer
Tata – Kids of Steel® Run: sportieve uitdaging voor jeugd IJmond

6 May 2019

Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 23 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run. Hardloopervaring is geen vereiste. Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Ouders mogen meelopen met hun kinderen. De hardloopwedstrijd maakt onderdeel uit van de 38e editie van de Tata Steel Marquetteloop. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen het tegen elkaar opnemen op de 1.300 en 3.300 meter. Tata Steel is sinds 2006 hoofdsponsor van de Tata Steel Marquetteloop, die jaarlijks ruim 2.000 deelnemers trekt. De eigen hardloopvereniging van Tata Steel, de Tata Steel Runners, zal ook aan de start verschijnen. Alle kinderen ontvangen voor de start een hardloopshirt en na afloop is er voor iedereen een fraaie medaille.

Lees meer
Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

4 May 2019

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Tijdens de plechtige bijeenkomst lazen medewerkers van Tata Steel één voor één de namen op van de 69 werknemers van het staalbedrijf in IJmuiden die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Leerlingen van basisschool De Plataan uit Velsen-Noord waren aanwezig bij de plechtigheid en droegen een gedicht voor. De herdenking werd verder bijgewoond door medewerkers en directieleden van Tata Steel, wethouder Jeroen Verwoort van de gemeente Velsen en inwoners van de IJmondgemeenten. De herdenkingsceremonie werd opgeluisterd door het Tata Steel Orkest.

Lees meer
Tata Steel en Harsco starten bouw hal op 15 mei

30 Apr 2019

De voorbereidingen voor de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder zijn in volle gang. In samenwerking met Harsco is het toekomstige bouwterrein vrijgemaakt, en op 15 mei kan de schop in de grond. Om dit moment te bezegelen, nodigt Tata Steel omwonenden uit Wijk aan Zee, lokale vertegenwoordigers en overheden uit.

Lees meer
Landelijke finale debatwedstrijd bij Tata Steel

18 Apr 2019

Negen middelbare scholen uit heel Nederland streden vandaag bij Tata Steel in IJmuiden om de eerste plaats in de debatwedstrijd Meet the Boss. Maar liefst 220 leerlingen gingen met elkaar in debat over actuele onderwerpen. Namens Tata Steel zat Ilonka Hofland (Manager Operations van de HTD, de technische dienst van het staalbedrijf) in de jury. Leerlingen van het Regius College uit Schagen wisten de felbegeerde eerste prijs in de wacht te slepen.

Lees meer
Dodenherdenking bij Tata Steel

16 Apr 2019

Op zaterdag 4 mei vindt bij Tata Steel de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) en een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad zullen namens directie en medewerkers van Tata Steel in Nederland kransen leggen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hun namen staan op het oorlogsmonument en zullen door medewerkers van Tata Steel worden opgelezen tijdens de plechtigheid. Leden van het Tata Steel Orkest zullen de plechtigheid begeleiden. Tata Steel nodigt iedereen die belangstelling heeft uit om de herdenking bij te wonen.

Lees meer
Medewerkers Tata Steel zamelen geld in voor KWF

9 Apr 2019

De medewerkers van Tata Steel in Nederland hebben 11.781 euro ingezameld voor het KWF. Hans van den Berg, directeur Tata Steel in IJmuiden, overhandigde de cheque aan Willemijn van den Berg van het KWF. De inzamelingsactie vond plaats op maandag 4 maart jl. in het kader van Founder’s Day. Dat is de geboortedag (3 maart 1839) van Jamsetji Nusserwanji Tata, de oprichter van de Tata Group. Die dag wordt bij alle bedrijven van de Tata Group wereldwijd gevierd door geld in te zamelen voor goede doelen. Jamsetji Tata was een groot filantroop, die maatschappelijk verantwoord ondernemen in India al vroeg op de kaart heeft gezet. Dat is ook de reden waarom 66% van de aandelen van de Tata holding in handen is van goede doelen.

Lees meer
Girls’ Day bij Tata Steel

9 Apr 2019

Vandaag hebben zo’n 140 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

5 Apr 2019

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de Kooksgashouder van het Energiebedrijf van Tatasteel zal er bij Kooks- en Gasfabriek 1 vanaf vrijdag 5 april 2019 naar verwachting gedurende circa 7 dagen een fakkel zichtbaar zijn.

Lees meer
Werkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1 donderdag 4 april

3 Apr 2019

Bij Kooks- en Gasfabriek 1 van Tata Steel vinden donderdag 4 april 2019 de gehele dag werkzaamheden plaats. Daardoor zijn er lichte rookpluimen zichtbaar op de schoorstenen. Tijdens deze werkzaamheden zullen ook fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Update: Overlast door grafiethoudend stof in Wijk aan Zee op 2 april

3 Apr 2019

Gisteravond heeft Tata Steel een SMS-bericht verstuurd aan de geabonneerden, omdat er gisteravond bij de slakverwerking bij Harsco helaas grafiethoudend stof is vrijgekomen. Uit onderzoek ter plaatse blijkt dat er inderdaad een kleine hoeveelheid grafiethoudend stof in Wijk aan Zee terecht is gekomen. Er is bij Tata Steel inmiddels ook een paar meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied op de hoogte gebracht.

Lees meer
Mogelijk grafietoverlast in Wijk aan Zee

2 Apr 2019

We hebben vanavond een sms-bericht verstuurd omdat er mogelijk grafiet is vrijgekomen. Inwoners van Wijk aan Zee kunnen hier mogelijk overlast van ondervinden.

Lees meer
Tata Steel lanceert integraal plan tegen overlast

30 Mar 2019

Tata Steel presenteert binnen twee maanden een plan om de overlast voor de omgeving integraal aan te pakken. Deze aankondiging deed het bedrijf tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk aan Tata Steel.

Lees meer
Update: Overlast door grafiethoudend stof in Wijk aan Zee

29 Mar 2019

Vanmorgen heeft Tata Steel een SMS-bericht verstuurd aan de geabonneerden, omdat er vannacht bij de slakverwerking bij Harsco helaas grafiethoudend stof is vrijgekomen. Uit onderzoek ter plaatse blijkt dat er inderdaad grafiethoudend stof in Wijk aan Zee terecht is gekomen. Er is bij Tata Steel inmiddels ook een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende stofdeeltjes op auto's en huizen.

Lees meer
Mogelijk grafietoverlast

29 Mar 2019

We hebben vandaag een sms-bericht verstuurd omdat er mogelijk grafiet is vrijgekomen. Inwoners van Wijk aan Zee kunnen hier mogelijk overlast van ondervinden. We werken hard aan een blijvende oplossing, onder meer in de vorm van de bouw van een gesloten fabriekshal.

Lees meer
Werkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 2

26 Mar 2019

Bij Kooks- en Gasfabriek 2 van Tata Steel vinden vanaf woensdag 27 maart gedurende twee dagen onderhoudswerkzaamheden aan een milieu-installatie plaats. Gedurende de werkzaamheden zullen hierdoor lichte rookpluimen zichtbaar zijn.

Lees meer
Fakkels Kooks- en Gasfabriek 1

23 Mar 2019

In verband met reparatiewerkzaamheden aan Kooks-en Gasfabriek 1 (ten gevolge van eerder incident deze week) wordt er vanaf circa 19.00uur gefakkeld. Er zullen hierdoor meerdere fakkels en rook waarneembaar zijn boven deze fabriek.

Lees meer
Fakkel zichtbaar na ongeval bij Kooks- en Gasfabriek 1

21 Mar 2019

De komende dagen is een fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1. Dit heeft te maken met het ongeval dat gisteren is gebeurd en waarbij vier firmamedewerkers gewond zijn geraakt.

Lees meer
Incident bij Tata Steel

20 Mar 2019

Vanochtend heeft zich bij Kooks- en Gasfabriek 1 bij Tata Steel in IJmuiden tijdens onderhoud van een installatie een explosie voorgedaan. Vier firmamedewerkers hebben daarbij verwondingen opgelopen en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees meer
Historische oxykalkslikopslag

12 Mar 2019

Op het zuidwestelijke terreindeel van Tata Steel ligt (historisch) oxykalkslik opgeslagen. Oxykalkslik is een restproduct van de staalfabriek en bestaat hoofdzakelijk uit ijzeroxiden en kalk. De opslag is ontstaan in de jaren 1975-1985. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw wordt door Tata Steel onderzoek verricht om een nuttige toepassing te vinden voor het materiaal.

Lees meer
Volgende stap in verminderen grafietoverlast Tata Steel: aankomst nieuwe slakpannen

7 Mar 2019

Vandaag zijn er bij Tata Steel drie nieuwe slakpannen aangekomen die gebruikt gaan worden voor de verwerking van het ROZA-slak bij Harsco. Tata Steel schaft de nieuwe slakpannen aan zodat de slakken langer kunnen koelen, wat de kans op het vrijkomen van grafiet bij het kiepen van de slak aanzienlijk vermindert.

Lees meer
Founder’s Day 2019: Tata Steel in actie voor KWF

5 Mar 2019

Elk jaar viert Tata Steel op 3 maart Founder’s Day, de geboortedag van Tata Group oprichter Jamsetji Nusserwanji Tata. Omdat Founder's Day dit jaar op een zondag valt, viert Tata Steel in IJmuiden Founder's Day op maandag 4 maart 2019. Inmiddels is het een jaarlijkse traditie om op en rondom Founder’s Day allerlei acties voor het goede doel te organiseren.

Lees meer
Hoogspanningsstation voor wind op zee

1 Mar 2019

Tata Steel in IJmuiden verkoopt een deel van zijn terrein aan TenneT, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet. Tennet gaat op dit perceel een hoogspanningsstation bouwen voor het verwerken van stroom die met twee te bouwen windmolenparken op zee wordt opgewekt. Het betreffende terrein, ongeveer 13 hectare groot, ligt ten oosten van het voormalige Centennial festivalterrein.

Lees meer
Update: Vermoeden aanwezigheid chroom 6 op constructie kraan

22 Feb 2019

Bij het verwijderen van oude verf van de constructie van een kraan op het terrein van Tata Steel is eerder deze week een vermoeden ontstaan van de aanwezigheid van chroom 6. De werkzaamheden zijn daarop direct stil gelegd. Stof- en dampvormende werkzaamheden die coatinglagen aantasten, bijv. zagen, slijpen, stralen, lassen, schuren, branden en verspanen van constructiedelen, zijn per direct gestopt.

Lees meer
Werkzaamheden stilgelegd vanwege vermoeden chroom 6

20 Feb 2019

Vanmorgen is bij het verwijderen van oude verf van de constructie van een kraan op het terrein van Tata Steel een vermoeden ontstaan van de aanwezigheid van chroom 6. De werkzaamheden zijn daarop direct stilgelegd.

Lees meer
Bruine pluim waarneembaar boven de Oxystaalfabriek

19 Feb 2019

Woensdag 20 februari is er mogelijk een pluim zichtbaar. Na een korte stilstand zal morgen aan het begin van de ochtend een converter van de Oxystaalfabriek weer in bedrijf worden genomen. Converters zijn vaten waarin staal wordt gemaakt bij Tata Steel. Het kan zijn dat er tijdens het opstarten een bruine pluim boven de Oxystaalfabriek zichtbaar is.

Lees meer
Tata Steel start proef sms-service

15 Feb 2019

Omwonenden snel geïnformeerd bij grafietuitstoot richting Wijk aan Zee.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

14 Feb 2019

Tata Steel heeft vandaag een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over grijs stof op auto’s en huizen. Tata Steel betreurt het incident.

Lees meer
Resultaten Brzo inspectie

6 Feb 2019

Enige tijd geleden is Tata Steel geïnformeerd over de bevindingen van de periodieke Brzo-inspectie. Vervolgens zijn er direct op alle onderdelen actieprogramma’s gestart om de geconstateerde tekortkomingen op te lossen.

Lees meer
Verwerking ROZA-slakken op het terrein van Tata Steel

1 Feb 2019

Tot eind 2014 werden de ROZA-slakken voor verwerking bij HARSCO gekoeld op een koelspoor. Dit koelen veroorzaakte geuroverlast. Om deze geuroverlast te verminderen heeft Harsco in 2014, na goedkeuring door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) op eigen terrein proeven gedaan met het direct vloeibaar kiepen van deze ROZA-slak.

Lees meer
Magnus Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2019

27 Jan 2019

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Carlsen begon de 13e ronde met een half punt voorsprong op Anish Giri, tegen wie hij vandaag met zwart speelde. Zij waren nog de enige kanshebbers op de overwinning. Hun partij eindigde in remise. Giri werd tweede in de Tata Steel Masters en Ian Nepomniachtchi (Rusland) sleepte de derde plaats in de wacht. Met zijn resultaat heeft Carlsen nu zeven keer het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Dat is een indrukwekkende prestatie. Niemand anders is er ooit in geslaagd om het toernooi in Wijk aan Zee meer dan vijf keer te winnen.

Lees meer
Bruine wolk zichtbaar boven de Staalfabriek

21 Jan 2019

Vandaag rond 12.30 uur was er een bruine rookwolk zichtbaar boven de Staalfabriek. Deze bruine wolk is veroorzaakt door een zogenaamde slobber.

Lees meer
Topdrukte op Tata Steel Chess Tournament

21 Jan 2019

Afgelopen weekend togen schaakliefhebbers massaal naar het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. Er was geen parkeervak meer vrij, de bussen waren propvol en op de Dorpsweide stonden meer dan 400 auto’s geparkeerd. In totaal waren er zo’n 5000 bezoekers. Die namen natuurlijk een kijkje bij de grootmeesters. Dat leidde er zelfs toe dat er een wachtrij ontstond voor de deur van de speelzaal in De Moriaan. Ook de vele kinderactiviteiten tijdens het Tata Steel Chess Festival weekend waren drukbezocht, van schaakles en schaakwedstrijden tot judo of schaatsen op een kunstbaantje op het Julianaplein. Veel kinderen probeerden ook even een handtekening te scoren of een selfie te maken met een van de grootmeesters na afloop van de partijen. Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk opende op zondag de ronde met de traditionele gongslag.

Lees meer
Reactie op artikelen in de Volkskrant van 12 januari 2019

12 Jan 2019

De artikelen in de zaterdageditie van de Volkskrant van 12 januari 2019 bevatten onjuistheden. Tata Steel vindt het belangrijk om daar op te reageren. We willen vooropstellen dat wij de situatie met betrekking tot de stofoverlast en de mogelijke implicaties voor de gezondheid uiterst serieus nemen. Op onze website staan factsheets met meer informatie over de stappen die we zetten om de problemen op te lossen.

Lees meer
Tata Steel Chess Tournament geopend

11 Jan 2019

Vanmiddag is bij Tata Steel in IJmuiden de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van zes van de top tien spelers en opkomende talenten, staat garant voor twee weken van spannende en verrassende partijen. De loting viel voor Anish Giri en Jorden van Foreest gunstig uit. De twee Nederlandse grootmeesters uit de Tata Steel Masters spelen zeven van de dertien partijen met wit. Van Foreest moet het morgen met wit opnemen tegen oud-wereldkampioen Anand. Giri speelt met wit tegen Nepomniachtchi. Wereldkampioen Carlsen speelt in zijn eerste partij met zwart tegen Chinees supertalent Ding Liren, de nummer vier van de wereld. In de Tata Steel Challengers speelt morgen de jongste grootmeester van het Tata Steel Chess Tournament tegen de oudste: de 13-jarige Praggnananndhaa uit India tegen de 52-jarige Bareev uit Canada. De opening werd opgeluisterd door twee optredens van Carolien Borgers en de Tata Steel dansers uit de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden.

Lees meer
On tour bij Tata Steel

11 Jan 2019

Het terrein van Tata Steel is zo groot als een stad en het terrein ligt verspreid over drie gemeenten. Achter de poorten van ons bedrijf gebeurt veel: grondstoffen komen aan per schip en worden na verschillende processtappen afgevoerd als rollen staal die per spoor, binnenvaartschip, zeeschip of vrachtwagen naar onze klanten gaan. Uiteindelijk komt ons staal, een duurzaam product dat oneindig recyclebaar is, terecht bij u als consument.

Lees meer
Prestigieuze erkenning van World Economic Forum voor Tata Steel

10 Jan 2019

Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Tata Steel ontvangt deze prestigieuze erkenning voor de toonaangevende wijze waarop advanced analytics binnen het bedrijf wordt ingezet. Daarmee weet Tata Steel de grondstoffenmix te optimaliseren, de opbrengst per processtap te vergroten en de logistiek tussen de verschillende processen en de kwaliteit van het product voor de klant verder te verbeteren. Tata Steel in IJmuiden is op dit vlak toonaangevend in de industrie. Meer dan duizend bedrijven zijn beoordeeld, waarvan er dit jaar zeven de status van ‘Advanced Lighthouse Company’ hebben ontvangen. Het totaal aantal bedrijven wereldwijd met deze status komt daarmee op zestien.

Lees meer
Tata Steel Chess Festival in Wijk aan Zee

8 Jan 2019

In het weekend van 19 en 20 januari vindt in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Festival plaats. Speciaal voor kinderen worden er dan rondom het Tata Steel Chess Tournament activiteiten georganiseerd als schaatsen, robots knutselen en een bezoek brengen aan de schakers in De Moriaan. Ook op het programma staan lessen hiphop, jongleren en judo. Verder kun je een bunkerwandeling maken, je laten schminken en deelnemen aan een schaakwedstrijd voor kinderen onder leiding van Hans Böhm.

Lees meer
Grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest in Alkmaar voor meet and greet Tata Steel Chess Tournament

8 Jan 2019

Grootmeesters Anish Giri en Jorden van Foreest bezochten vandaag theater De Vest in Alkmaar voor een ontmoeting met schaakliefhebbers in aanloop naar het Tata Steel Chess Tournament. Met nog drie dagen te gaan voordat ‘het Wimbledon van het schaken’ weer van start gaat in Wijk aan Zee, begint de schaakkoorts weer om zich heen te grijpen. Zal Anish wederom een sterk toernooi spelen en wellicht de eerste Nederlandse winnaar worden sinds Jan Timman? En hoe zal Jorden presteren bij zijn debuut op het wereldschaaktoneel? Voor hem is het de eerste keer dat hij zich op een toernooi gaat meten met wereldtoppers als Carlsen, Giri, Kramnik en Anand. De grootmeesters speelden vanochtend ook een aantal partijtjes tegen aanwezige schaakfans.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

4 Jan 2019

Door werkzaamheden aan een installatie van het Energiebedrijf van Tatasteel zal er bij Kooks- en Gasfabriek 1 vanaf zondag 6 tot en met dinsdag 8 januari een fakkel zichtbaar zijn.

Lees meer
Onderzoeksrapport kooksovengas

18 Dec 2018

Op 30 oktober 2018 is er een emissie geweest van kooksovengas uit de kooksovens van Tata Steel. In totaal is er 7 minuten lang een uitstoot geweest van dit gas, dat vervolgens in een wolk is weggedreven. Deze wolk kooksovengas is van het Tata Steel terrein weggedreven met de ZZO-wind richting zee. Tata Steel heeft opdracht gegeven aan Royal HaskoningDHV om onderzoek te verrichten naar de mogelijke gezondheidseffecten van de kookswolk die vrijkwam na een technische storing in Kooksgasfabriek 2.

Lees meer
Bruine pluim waarneembaar boven de Oxystaalfabriek

13 Dec 2018

Hierbij bericht Tata Steel u over een mogelijk zichtbare pluim in de vroege ochtend van vrijdag 14 december a.s. Vannacht wordt een converter van de Oxystaalfabriek na een stilstand weer in bedrijf genomen. Converters zijn vaten waarin staal wordt gemaakt bij Tata Steel. Het kan zijn dat er tijdens het opstarten tussen 4.00 uur en 8.00 uur in de ochtend een bruine pluim boven de Oxystaalfabriek zichtbaar is.

Lees meer
Van banner tot hippe Tata Steel jubileumtas

13 Dec 2018

Voor wie een bijzonder cadeau zoekt voor onder de kerstboom is er nu een collectie tassen en etuis verkrijgbaar gemaakt van banners met de kleurrijke jubileumlogo’s van het eeuwfeest van Tata Steel. Astrid van der Linden heeft als hobby het maken van onder meer tassen van gebruikt materiaal. In dit geval heeft ze een serie handgemaakte unieke tassen en etuis vervaardigd van de jubileumbanners van Tata Steel.

Lees meer
Oud-wereldkampioen schaken Kramnik daagt Nederlandse parlementariërs uit

13 Dec 2018

Op dinsdag 29 januari 2019 kan de Haagse politiek zijn strategische inzicht toetsen in een schaaksimultaan met oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik. De Russische grootmeester neemt deel aan het Tata Steel Chess Tournament. Na afloop daarvan zal hij de 13e editie van de Torentje Schaak Simultaan spelen. Dat is de traditionele Haagse ’afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, waarbij oud-parlementariërs, Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen een van de grootmeesters uit het ‘Wimbledon van het schaken’. Kramnik staat momenteel zevende op de wereldranglijst. De openingszet van de Torentje Schaak simultaan wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De Torentje Schaak simultaan begint om 16.00 uur.

Lees meer
Grote hijsklus bij Tata Steel: dak op nieuwe Kooksgashouder

13 Dec 2018

Bij Tata Steel in IJmuiden is het hoogste punt van de bouw van de nieuwe Kooksgashouder bereikt door het ophijsen van het dak op de nieuwe installatie. Dat was geen sinecure: het koepelvormige dak heeft een diameter van 52 meter, weegt maar liefst 275 ton en moest op 26 meter hoogte worden geplaatst. Ook voor Tata Steel begrippen was dit een grote hijsklus. Naar verwachting wordt de nieuwe Kooksgashouder in de zomer van 2019 in gebruik genomen.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

12 Dec 2018

Door geplande onderhoudswerkzaamheden zullen er bij Kooks- en Gasfabriek 2 op donderdag 13 december meerdere fakkels zichtbaar zijn bij deze fabriek. Tata Steel heeft de werkzaamheden gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Lees meer
Rabobank IJmond partner Tata Steel Chess Tournament

11 Dec 2018

Rabobank IJmond wordt locatiepartner van het Tata Steel Chess Tournament. Tijdens de eerste week van het schaaktoernooi zal de Rabobank in samenwerking met het Tata Steel Chess Tournament verschillende evenementen organiseren in het Rabobank IJmond Stadion van Telstar, waaronder de schaaksimultaan voor de jeugd en evenementen voor medewerkers en relaties. De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament 2019 compleet

4 Dec 2018

Het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2019 is compleet. De organisatie heeft vandaag de 14e grootmeester van de Tata Steel Masters en alle deelnemers van de Tata Steel Challengers bekendgemaakt. Richard Rapport uit Hongarije mag in januari achter het bord de strijd aanbinden met onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen, oud-wereldkampioenen Vladimir Kramnik en Viswanathan Anand en de Nederlandse favoriet Anish Giri. Rapport staat bekend om zijn onverschrokken en aanvallende speelstijl. Twee jaar geleden wist hij tot ieders verrassing Carlsen te verslaan. De broers Jorden en Lucas van Foreest doen beiden mee. Jorden maakt zijn debuut in de Tata Steel Masters en Lucas doet voor de tweede keer mee in de Tata Steel Challengers. Andere Nederlanders in de Tata Steel Challengers zijn Erwin l’Ami en Stefan Kuipers, die afgelopen editie promotie naar deze groep verdiende door de Toptienkamp te winnen.

Lees meer
Volle zaal in Wijk aan Zee

29 Nov 2018

Op 28 november 2018 organiseerde de Provincie Noord-Holland, in samenwerking met de gemeente Beverwijk en Tata Steel, een informatieavond voor bewoners in Wijk aan Zee. Dit gebeurde naar aanleiding van de herhaaldelijke hinder die Wijk aan Zeeërs ondervonden hebben van grafiethoudend stof en de zorgen die zij hebben rond gezondheid.

Lees meer
HIsarna en de duurzaamheidsambities van Tata Steel

26 Nov 2018

De afgelopen dagen heeft een aantal mediaberichten over HIsarna, een door Tata Steel ontwikkeld alternatief voor het hoogovenproces waarbij de CO2-uitstoot drastisch verlaagd kan worden, geleid tot vragen over de ambities van Tata Steel op het gebied van duurzaamheid.

Lees meer
Grootmeesters Tata Steel Chess Tournament 2019 bekend

20 Nov 2018

Wereldkampioen Magnus Carlsen, die momenteel in Londen zijn titel verdedigt, is in januari weer van de partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Naast Carlsen doen nog vijf grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Shakhriyar Mamedyarov (3), Ding Liren (4), Anish Giri (5), Vladimir Kramnik (7) en Viswanathan Anand (8). De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Lees meer
Brand bij Tata Steel

16 Nov 2018

Vanmiddag is brand ontstaan bij Kooks- en Gasfabriek 2 bij Tata Steel in IJmuiden. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. De brand bij Kooksgasfabriek 2 van Tata Steel in IJmuiden is inmiddels geblust.

Lees meer
Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

12 Nov 2018

Op dinsdag 27 november kunnen jongeren met belangstelling voor een uitdagende opleiding en baan in de techniek tijdens een Open Dag van 15.00 tot 20.30 uur kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technologieën die tijdens de opleidingen aan bod komen, waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality.

Lees meer
Maatregelen tegen hinder grafietdeeltjes

8 Nov 2018

Tata Steel heeft duurzaamheid in het hart van zijn strategie staan en wil graag een goede buurman zijn. Helaas lukt dat niet altijd. Tata Steel vindt het dan ook vervelend dat inwoners van Wijk aan Zee de afgelopen periode herhaaldelijk hinder hebben ondervonden van de neerslag van grafietdeeltjes. Deze komen vrij bij de verwerking van slak door Harsco, partner van Tata Steel en gevestigd op het terrein van Tata Steel.

Lees meer
Emissie bij Kooks- en Gasfabriek 2

31 Oct 2018

Gisteren is bij Kooks- en Gasfabriek 2 een technische storing geweest, waardoor er kortstondig geen afzuiging was. Hierbij is emissie ontstaan. Tata Steel onderzoekt dit incident en heeft het gemeld bij de Omgevingsdienst.

Lees meer
Natuurwerkdag bij Tata Steel

17 Oct 2018

Op zaterdag 3 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel. Het staalbedrijf in IJmuiden neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op het terrein van Tata Steel komt veel waardevolle natuur voor, waaronder natte duinvalleien met zeldzame planten als de moeraswespenorchis (orchidee), parnassia en duizendguldenkruid. Net als in de omliggende natuurgebieden is er in de natuur op het terrein van Tata Steel her en der sprake van dichtgroeien van open gebieden. Op 3 november gaan vrijwilligers in een natte duinvallei opkomende bomen en struiken verwijderen, waardoor de bijzondere planten die horen bij dit biotoop in aantal kunnen toenemen.

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2019 start op 29 oktober

16 Oct 2018

Veel schaakliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit: op 29 oktober a.s. start om 10.00 uur de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2019. Wat is er voor een fervent schaker nog mooier dan op een steenworp afstand van het strijdtoneel van de wereldtoppers je eigen toernooi te spelen? Dat is een van de elementen die het ‘Wimbledon van het schaken’ zo bijzonder maakt. Niet alleen in Wijk aan Zee, waar in januari zo’n 1.700 schakers van over de hele wereld achter het bord aanschuiven, maar ook elders in Nederland begint de schaakkoorts weer toe te nemen. De grootmeesters van de Tata Steel Masters gaan namelijk ook weer ‘on tour’ en spelen op woensdag 16 januari in Alkmaar en op woensdag 23 januari in Leiden. Het Tata Steel Chess Tournament 2019 vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 januari tot en met 27 januari 2019.

Lees meer
Officiële opening Visitor Experience

8 Oct 2018

Vrijdagochtend 5 oktober heeft Hans Fischer - CEO Tata Steel Europe - officieel de geheel nieuwe Visitor Experience bij Tata Steel in IJmuiden geopend. Hij deed dit vanuit het Innovation Centre. De Visitor Experience in IJmuiden bestaat uit vier elementen: twee professionele en interactieve welkomstruimtes, ieder met eigen specifieke bezoekersgroepen, van klanten tot potentiële werknemers, interactieve tours op de site en het Innovation Centre. ”We ontvangen hier in IJmuiden meer dan 10.000 bezoekers per jaar, met deze modernisering en alle mooie vernieuwingen kunnen we nóg beter het gesprek aangaan met onze klanten en andere belanghebbenden én tegelijkertijd uitdragen dat we een fantastisch mooi bedrijf zijn dat duurzaam is in alle opzichten”, aldus een trotse Hans Fischer.

Lees meer
Glinsterende stofdeeltjes in Wijk aan Zee

5 Oct 2018

Ondanks genomen maatregelen zijn bij Tata Steel een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour naar Leiden en Alkmaar

3 Oct 2018

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2019 spelen de grootmeesters uit de Tata Steel Masters op woensdag 23 januari de 10e ronde in Leiden, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Tata Steel Masters op woensdag 16 januari in het kader van Chess on Tour de 5e ronde in Theater De Vest in Alkmaar spelen. De speellocatie in Leiden zal binnenkort worden bekendgemaakt. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als in Alkmaar en Leiden, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen. Het is de zesde keer dat het Tata Steel Chess Tournament ‘on tour’ gaat. Het deelnemersveld van de Tata Steel Masters wordt op 20 november bekendgemaakt. De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019.

Lees meer
Grote groep leerlingen haalt diploma aan bedrijfsschool Tata Steel

2 Oct 2018

Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf. De Academy van Tata Steel bestaat inmiddels 79 jaar. In die periode hebben meer dan 13.000 technici aan de bedrijfsschool hun diploma gehaald.

Lees meer
Buren vieren eeuwfeest met Tata Steel in IJmuiden

30 Sep 2018

Vandaag heeft Tata Steel in IJmuiden zo’n 4.000 omwonenden ontvangen op de speciale Burendag ter ere van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

Lees meer
100 wielrenners over terrein Tata Steel in IJmuiden

29 Sep 2018

Vanochtend zijn 100 wielrenners van de Tata Steel Wielerclub begonnen aan een 100 kilometer lange rit door de IJmond regio. Bijzonder is dat ze de eerste vier kilometer over het terrein van Tata Steel zijn gereden. Nadat Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) bij het Dudok Huis het startsein had gegeven, gingen de 100 wielrenners door de Wenckebachpoort het terrein op. Via de Hoogovens en de Staalfabriek reden ze naar de Warmbandwalserij en verlieten vervolgens via de Poort De Caeg het staalbedrijf. De tocht is een van de vele activiteiten van het staalbedrijf in het kader van de viering van het 100-jarig bestaan.

Lees meer
Glinsterende stofdeeltjes in Wijk aan Zee

22 Sep 2018

Bij Tata Steel zijn in de afgelopen week verschillende meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Het stof bevat grafiet en is afkomstig van de slakverwerking bij Harsco vanwege de ontstane slakkwaliteit in de Staalfabriek.

Lees meer
Koning opent eeuwfeest staalbedrijf in de IJmond

20 Sep 2018

Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag bij Tata Steel de viering van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf in de IJmond geopend. De Koning deed dat door in de grote tent op het festivalterrein het boek open te slaan waarin 100 verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en leveranciers zijn opgetekend. Voorafgaand daaraan bracht de Koning een bezoek aan het Innovation Centre op het terrein, waar hij in het R&D laboratorium uitleg kreeg over de manier waarop onderzoekers speciale staalsoorten ontwikkelen voor toepassing in auto’s. Het gaat daarbij om staal dat heel sterk is en zo zorgt voor maximale veiligheid van inzittenden. Door de hoge sterkte van het staal worden auto’s tegelijkertijd lichter en dus zuiniger. Na de openingshandeling ging de Koning in gesprek met een aantal medewerkers en omwonenden van het staalbedrijf die hebben meegewerkt aan de 100 persoonlijke verhalen. De Koning werd ontvangen door Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) in aanwezigheid van T.V. Narendran (CEO en Managing Director van Tata Steel Limited).

Lees meer
Glinsterende stofdeeltjes in Wijk aan Zee

17 Sep 2018

Bij Tata Steel zijn een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal. Tata Steel is tevens een schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer
Jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond

13 Sep 2018

Vandaag is bij Tata Steel het jubileumboek over 100 jaar staalbedrijf in de IJmond gepresenteerd. Hans Fischer (CEO en CTO van Tata Steel in Europa), Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) en burgemeester Martijn Smit van Beverwijk ontvingen het eerste exemplaar van ‘Door Staal Gedreven – Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 – 2018’ uit handen van Bram Bouwens, een van de auteurs van het boek. Het jubileumboek laat zien hoe de Nederlandse productiesite van Tata Steel zich sinds de oprichting in 1918 onder sterk wisselende economische, politieke en maatschappelijke omstandigheden een toppositie heeft weten te verwerven. Het accent van het boek ligt op de nog nauwelijks beschreven periode van na 1990. De relatie tussen de uitbreiding van het bedrijf en de ontwikkeling van de omgeving wordt apart belicht, voorzien van kaarten die de geografische en demografische veranderingen laten zien. Speciaal voor deze uitgave is in opdracht van Tata Steel door zes wetenschappers nieuw, onafhankelijk historisch en planologisch onderzoek verricht.

Lees meer
HIsarna-installatie nu onderdeel productieketen IJmuiden

6 Sep 2018

De duurtest van de HIsarna-installatie bij Tata Steel toont aan dat deze technologie ertoe kan leiden dat de CO2-uitstoot van het staalproductieproces fors kan worden gereduceerd. Tijdens de huidige testcampagne zijn onder meer proeven gedaan met het inzetten van staalschroot en biomassa. Daarmee blijkt een CO2-reductie haalbaar van meer dan 50% ten opzichte van het maken van staal via de hoogovenroute. De HIsarna-installatie is inmiddels officieel een permanent onderdeel geworden van de productieketen op de site van Tata Steel in IJmuiden. De fabriek heeft een bezetting van 80 personen, waarvan 60 in vijfploegendienst.

Lees meer
Duurzamere locomotieven voor Tata Steel in IJmuiden

4 Sep 2018

Vanaf deze week gaat bij Tata Steel de eerste van een nieuw type duurzamere locomotief rijden. De nieuwe locomotief is zowel zuiniger, schoner als stiller dan de huidige locomotieven van hetzelfde type. Hij gaat onder meer rijden op het Gildenspoor, de spoorlijn die het staalbedrijf verbindt met de buitenwereld via het station van Beverwijk en de buitenhavens. Eind dit jaar rijden er drie van deze nieuwe locomotieven bij Tata Steel.

Lees meer
Koning bij viering ‘100 jaar Staal in de IJmond’

28 Aug 2018

Zijne Majesteit de Koning is op donderdagmiddag 20 september aanwezig bij de viering ‘100 jaar Staal in de IJmond’ van staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden. Het bedrijf produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor verschillende toepassingen. Het staalbedrijf is opgericht op 20 september 1918 als Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken NV.

Lees meer
Stofhinder Wijk aan Zee

27 Aug 2018

Bij Tata Steel zijn in de afgelopen week meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Dit stof is vrijgekomen bij de verwerking van slakken met een afwijkende samenstelling.

Lees meer
Brand geblust

14 Aug 2018

Vanmiddag heeft bij Tata Steel in IJmuiden een brand plaatsgevonden in de Staalfabriek. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan

Lees meer
Glinsterende, niet plakkerige stofdeeltjes in Wijk aan Zee

30 Jul 2018

Bij Tata Steel is een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal. Tata Steel is tevens een schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer
Glinsterende, niet plakkerige stofdeeltjes in Wijk aan Zee

30 Jul 2018

Bij Tata Steel is een aantal meldingen binnengekomen uit Wijk aan Zee over glinsterende, niet-plakkerige stofdeeltjes op auto's en huizen. Tata Steel betreurt de overlast en is een onderzoek gestart naar de aard en herkomst van dit materiaal. Tata Steel is tevens een schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer
Bruine pluim waarneembaar boven de Oxystaalfabriek

26 Jul 2018

Op donderdag 26 juli wordt converter 22 na onderhoud weer in bedrijf genomen. Converters zijn vaten waarin staal wordt gemaakt bij Tata Steel. Het kan zijn dat er daarbij gedurende 4 uren een bruine pluim boven de Oxystaalfabriek zichtbaar is.

Lees meer
Geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1

26 Jul 2018

Bij Kooks- en Gasfabriek 1 van Tata Steel vinden vanaf zaterdag 28 juli tot en met dinsdag 7 augustus onderhoudswerkzaamheden plaats. Daardoor zijn er lichte rookpluimen zichtbaar op de batterijschoorstenen. De verwachting is dat de werkzaamheden binnen de aangegeven 11 dagen zijn voltooid

Lees meer
Tata Steel viert eeuwfeest samen met omwonenden

18 Jul 2018

In het kader van de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in de IJmond organiseert Tata Steel op zondag 30 september van 9.30 tot 16.00 uur een bijzondere burendag. Het evenement vindt plaats op een speciaal daarvoor ingericht festivalterrein op het bedrijf. Daar is van alles te beleven in De Wereld van Staal. Lokale artiesten treden op, er staan foodtrucks en er is zelfs een reuzenrad, van waaruit je een spectaculair uitzicht over het staalbedrijf en de omgeving hebt. Onderdeel van het programma is de wervelende show ‘Door het Vuur’. Deze wordt tijdens de burendag om 13.45 uur opgevoerd in een van de grootste tenten van Europa, met een capaciteit van maar liefst 4.000 personen. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen, waaronder techniekworkshops. Bezoekers worden vanaf de Beverwijkse Bazaar met bussen naar de feestlocatie vervoerd. Om de show bij te wonen is het raadzaam uiterlijk de pendelbus van 12.30 uur te nemen naar het festivalterrein. Het Steel Theater opent om 13.00 uur de deuren. Op 20 september is het 100 jaar geleden dat het toenmalige Hoogovens werd opgericht.

Lees meer
Ernstige stofoverlast

18 Jul 2018

Het langdurig aanhoudende extreem droge weer in combinatie met veel noordoostenwind heeft geleid tot stofoverlast in IJmuiden. Uit onderzoek van stofmonsters blijkt dat 20 tot 40% van het stof van Tata Steel afkomstig is. Ondanks dat het stof voor een groot deel van andere bronnen afkomstig blijkt, wil Tata Steel een goede buur zijn. Tata Steel start voor deze uitzonderlijke omstandigheden in IJmuiden een actie om bij ernstige stofoverlast ramen, kozijnen en auto’s schoon te maken, op kosten van Tata Steel.

Lees meer
Nieuwe colleges en raden op bezoek bij Tata Steel

13 Jul 2018

Op woensdag 11 juli hebben de nieuwe colleges en raden van de IJmondgemeenten (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) een kennismakingsbezoek gebracht aan Tata Steel. Ze werden ontvangen door Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Omwonenden met boswachters door natuur bij Tata Steel

8 Jul 2018

Een groep van 50 omwonenden uit de IJmondregio heeft vanochtend deelgenomen aan een unieke natuurexcursie. Onder begeleiding van twee boswachters van PWN werd een kijkje genomen in de verrassend veelzijdige natuur op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Tata Steel and thyssenkrupp sign definitive Joint Venture agreements to create new steel champion in Europe

30 Jun 2018

Tata Steel and thyssenkrupp AG today signed definitive agreements to combine their European steel businesses in a 50/50 joint venture in a new company. This follows the signing of a Memorandum of Understanding in September 2017.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2 van 2 t/m 5 juli

28 Jun 2018

Door geplande onderhoudswerkzaamheden zal er bij Kooks- en Gasfabriek 2 vanaf maandag 2 juli tot en met donderdag 5 juli een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Vijf exposities over 100 jaar staal in de IJmond

26 Jun 2018

Vijf musea in de IJmond organiseren in het weekend van 7 en 8 juli een speciale museumtour in verband met het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden. Huis van Hilde, Museum Kennemerland, Pieter Vermeulen Museum, het Hoogovens Museum en het Zee- en Havenmuseum kunnen in dat weekend worden bezocht met een speciaal passe partout. Daarmee krijg je toegang tot de musea, een gratis drankje met wat lekkers bij de Smaeckkamer in Beverwijk en een bolletje ijs bij het IJspaleis in Driehuis. Passe partouthouders kunnen ook gebruik maken van een boot die vaart tussen de Kop van de haven in IJmuiden en de Noordpier in Velsen-Noord. Bij Huis van Hilde kun je tijdens het museumweekend beleven hoe voor de komst van de hoogovens ijzer werd gemaakt. De musea liggen dicht bij elkaar en daarom is er een speciale fietsroute opgezet (32 km). De fietsroute is inbegrepen bij het passe partout

Lees meer
Bijzondere planten en dieren gespot bij Tata Steel

25 Jun 2018

Sinds begin dit jaar zijn op het terrein van Tata Steel een aantal bijzondere natuurwaarnemingen gedaan. De meest opvallende waarneming is die van een zeehond in de Staalhaven. Het dier dook herhaaldelijk op en deed zich tegoed aan de grote scholen vissen die in de Staalhaven voorkomen (met name harders). Ook een primeur op het terrein was de waarneming van een steenuil. Een vogelexpert heeft aangegeven dat de steenuil in deze regio al in geen 30 jaar meer is gezien. Tenslotte is er in een wegberm waar al drie soorten orchideeën voorkwamen (rietorchis, hondskruid en moeraswespenorchis), nu tevens een vierde gevonden: de bijenorchis. Evenals hondskruid en moeraswespenorchis is de bijenorchis een bedreigde soort in ons land. Een andere bijzondere verschijning, de slechtvalk, heeft dit jaar opnieuw gebroed op het terrein van de staalfabrikant.

Lees meer
In jaar van eeuwfeest staalbedrijf: 100 Tata Steel Runners van start in Tata Steel Marquetteloop

24 Jun 2018

Om de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in IJmuiden extra luister te verlenen, startten vandaag 100 in jubileumshirts geklede Tata Steel Runners in de Tata Steel Marquetteloop.

Lees meer
Minister Kaag op bezoek bij Tata Steel

22 Jun 2018

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel heeft een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Ze sprak met Hans Fischer (CEO Tata Steel in Europa) en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland) over de situatie met betrekking tot de Amerikaanse importtarieven. Vervolgens nam ze een kijkje in een installatie waar staal wordt verzinkt voor de automobielsector en bij de R&D-afdeling waar staal voor auto’s wordt ontwikkeld en getest. Tata Steel wordt momenteel geconfronteerd met importheffingen van 25% op het staal dat naar Amerikaanse klanten gaat. Ongeveer 10% van de producten van Tata Steel in IJmuiden gaat naar klanten in de V.S., ter waarde van zo’n half miljard euro.

Lees meer
CSG Jan Arentsz uit Alkmaar winnaar techniekcompetitie Tata Steel

19 Jun 2018

500 derdejaars leerlingen van 17 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben dit jaar deelgenomen aan de techniekcompetitie Check de Techniek van Tata Steel. Leerlingen van het CSG Jan Arentsz uit Alkmaar hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept.

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden bij Oxystaalfabriek

11 Jun 2018

Vanaf maandag 11 juni 10:00 uur tot en met woensdag 13 juni 15:00 uur zullen er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd bij de Oxystaalfabriek. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er mogelijk geluidsoverlast zijn. Tussen 16:00 en 06:00 uur zullen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel volgeboekt

5 Jun 2018

De natuurexcursies die Tata Steel en PWN op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren op het terrein van het staalbedrijf zijn inmiddels volgeboekt. De exclusieve natuurtrips voor omwonenden bleken enorm populair: binnen vier dagen na de opening van de inschrijving waren alle beschikbare plekken vergeven. Belangstellenden kunnen vanaf nu alleen nog op een wachtlijst worden geplaatst.

Lees meer
Top bedrijfsleven stort zich op hyperloopontwikkeling

30 May 2018

Staalconcern Tata Steel, technologische dienstverlener voor de maritieme industrie Royal IHC en bouwconcern Koninklijke BAM scharen zich achter het Europese hyperloop initiatief van Hardt hyperloop uit Delft. Doel hiervan is het versnellen van de ontwikkeling, het bundelen van kennis en kunde en uiteindelijk toe te werken naar een internationale standaard. Hiervoor hebben de partijen vandaag een intentieverklaring getekend.

Lees meer
Exclusieve natuurexcursies bij Tata Steel

28 May 2018

Op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer een natte duinvallei en een meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

Lees meer
100 Daihatsu Copens bij 100-jarig staalbedrijf in IJmuiden

27 May 2018

Vanochtend verzamelden 100 Daihtsu Copen-rijders zich met hun auto’s voor het hoofdkantoor van Tata Steel in IJmuiden. Dit maakt onderdeel uit van de eerste Daihatsu Copen-bijeenkomst van Nederland. De rijders zijn afkomstig uit heel Europa. Na het fotomoment voor het jubilerende staalbedrijf (bestaat op 20 september 100 jaar), maakte het gezelschap een stoomtreinrit over het terrein van Tata Steel.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

25 May 2018

Door werkzaamheden aan een installatie van het Energiebedrijf van Tatasteel zal er bij Kooks- en Gasfabriek 1 vanaf zondag 27 mei tot en met dinsdag 29 mei een fakkel zichtbaar zijn.

Lees meer
Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking in 2018_2019

19 Apr 2018

Vanmiddag hebben Tata Steel en Telstar hun samenwerking verlengd. Ook in het voetbalseizoen 2018-2019 gaan Telstar en Tata Steel samen activiteiten organiseren voor jongeren in de regio. Dat varieert van zomerkampen tot Tata – Kids of Steel® jeugdclinics en het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma. Dat laatste is erop gericht om jongeren die het in sociaal opzicht moeilijk hebben meer zelfvertrouwen te geven. Vanmiddag ondertekenden Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Pieter de Waard (algemeen directeur Telstar) de samenwerkingsovereenkomst in het stadion in Velsen-Zuid.

Lees meer
Stijging CO2-uitstoot door asbestverontreiniging

4 Apr 2018

In de rapportage van de Europese Commissie over de CO2-uitstoot in 2017 wordt vermeld dat de uitstoot van CO2 bij Tata Steel in IJmuiden 10% hoger was dan het jaar ervoor. De reden daarvoor is dat een deel van het gas van de Staalfabriek in 2017 niet kon worden afgevangen om naar de Nuoncentrale te worden getransporteerd (waar het gas in stroom wordt omgezet).

Lees meer
Geactualiseerde versie rampbestrijdingsplan

4 Apr 2018

Veiligheid staat bij Tata Steel voorop. Dat geldt zowel voor de veiligheid van de medewerkers op het terrein van het staalbedrijf als voor die van omwonenden.

Lees meer
Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2018

29 Jan 2018

Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

29 Jan 2018

Tata Steel heeft de afgelopen dagen een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen.

Lees meer
100 Jaar staalbedrijf in IJmond

9 Jan 2018

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite (www.100jaarstaal.nl)  heeft Tata Steel in IJmuiden vandaag het startsein gegeven voor de viering van het 100-jarig jubileum van het staalbedrijf in de IJmond.

Lees meer
Geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2

30 Nov 2017

Bij Kooks- en Gasfabriek 2 van Tata Steel vinden vanaf donderdag 30 november voor ca. twee weken aansluitend onderhoudswerkzaamheden aan de Blustoren plaats.

Lees meer
Grote belangstelling amateurs voor Tata Steel Chess Tournament

27 Nov 2017

De belangstelling van amateurs om deel te nemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2018 is bijzonder groot

Lees meer
Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2018 geopend

1 Nov 2017

Veel schaakliefhebbers hebben er reikhalzend naar uitgekeken: vanaf deze week is de inschrijving geopend voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2018.

Lees meer
Eerste duurproef alternatief voor hoogoven van start bij Tata Steel

23 Oct 2017

Bij Tata Steel is de eerste duurproef van zes maanden gestart met HIsarna, hét duurzame alternatief voor het hoogovenproces.

Lees meer
Carlsen, Anand en Kramnik op Tata Steel Chess Tournament 2018

18 Oct 2017

Wereldkampioen Magnus Carlsen en oud-wereldkampioenen Viswanathan Anand, Vladimir Kramnik en Hou Yifan nemen deel aan het Tata Steel Chess Tournament 2018, zo heeft de toernooiorganisatie vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
Tata Steel vervangt straatverlichting door reflectoren

9 Oct 2017

Tata Steel in IJmuiden gaat alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein vervangen door LED-reflectoren, die midden op het wegdek worden aangebracht.

Lees meer
Investeringsproject Tata Steel in IJmuiden op koers

28 Sep 2017

Bij Tata Steel in IJmuiden krijgt een van de belangrijkste investeringsprojecten inmiddels vorm.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

28 Sep 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 zal er vanaf zondag 1 oktober tot en met donderdag 5 oktober een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Joint venture Tata Steel en thyssenkrupp Memorandum van Overeenstemming

28 Sep 2017

Tata Steel en thyssenkrupp hebben een Memorandum van Overeenstemming getekend om productie van staal binnen Europa te combineren.

Lees meer
Tata Steel en thyssenkrupp AG tekenen een Memorandum van Overeenstemming voor de vorming van een toonaangevende Europese staalonderneming in een 50-50 joint venture

20 Sep 2017

Mumbai, September 20, 2017: Tata Steel Limited and thyssenkrupp AG have signed a Memorandum of Understanding to create a leading European steel enterprise by combining the flat steel businesses of the two companies in Europe and the steel mill services of the thyssenkrupp group. The proposed 50:50 joint venture – thyssenkrupp Tata Steel – would be focused on quality and technology leadership, and the supply of premium and differentiated products to customers, with annual shipments of about 21 million tonnes of flat steel products.

Lees meer
Natuurwerkdag bij Tata Steel

19 Sep 2017

Op zaterdag 4 november gaan vrijwilligers aan de slag in de natuur bij Tata Steel. Het staalbedrijf in IJmuiden neemt dan in samenwerking met PWN deel aan de Landelijke Natuurwerkdag.

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Oxystaalfabriek

21 Aug 2017

Vanaf vandaag tot half oktober zullen er onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Oxygashouder, hierdoor zijn er fakkels zichtbaar boven de Staalfabriek.

Lees meer
Zichtbare pluimen na emissie

1 Aug 2017

Vanmorgen rond 10:15 uur heeft tijdens het kiepen van vloeibaar ruwijzer bij een ruwijzermenger een emissie plaatsgevonden in een put van Harsco op het terrein van Tata Steel. Dit heeft tot een zichtbare pluim in de omgeving geleid. De oorzaak is nog onbekend. Bij Hoogoven 7 vond vanochtend eveneens een emissie plaats waardoor een in de omgeving zichtbare pluim vrijkwam. Ook de oorzaak hiervan is nog niet duidelijk. Beide incidenten zijn gemeld bij de Omgevingsdienst Noodzeekanaalgebied.

Lees meer
Werkzaamheden Hoogoven- en Oxygashouder

31 Jul 2017

Vanaf augustus tot half oktober zullen straal- en conserveringswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de Hoogoven- en Oxygashouder.

Lees meer
Tata Steel Chess on Tour in 2018 naar Groningen en Hilversum

18 Jul 2017

Tijdens de 80e jubileumeditie van het Tata Steel Chess Tournament zullen de grootmeesters van de Tata Steel Masters ook een ronde spelen in Groningen en in Hilversum, zo heeft de organisatie van het schaaktoernooi vandaag bekendgemaakt.

Lees meer
Skelters Tata Steel voor scholen

11 Jul 2017

Een groep van 21 leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwt momenteel vijf skelters voor basisscholen in de regio. “Het is inmiddels een traditie geworden dat onze eerstejaars leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk toepassen door skelters te bouwen”, aldus Fabiënne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel.

Lees meer
Nest torenvalken in beeld bij Tata Steel

27 Jun 2017

Op het kantoorgebouw van de R&D-afdeling van Tata Steel in IJmuiden broedt een paar torenvalken. Ze hebben hun nest gebouwd in een niet meer in gebruik zijnde pijp bovenop het gebouw. Belangstellenden kunnen vanaf vandaag via de website van Tata Steel zien hoe het gaat met de jonge vogels in het nest. Ook de oeverzwaluwkolonie op het terrein van het staalbedrijf is nog steeds live te volgen.

Lees meer
Tata Steel en Telstar verlengen samenwerking

20 Jun 2017

Tata Steel en Telstar gaan zich ook komend voetbalseizoen gezamenlijk richten op het organiseren van activiteiten voor jongeren in de regio.

Lees meer
Kooks- en Gasfabriek 1

7 Jun 2017

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zullen er op donderdag 8 juni gedurende een aantal uren per dag fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Tata Steel introduceert digitale nieuwsbrief voor omwonenden

7 Jun 2017

Tata Steel gaat omwonenden door middel van een digitale nieuwsbrief informeren over actuele ontwikkelingen bij het staalbedrijf.

Lees meer
Brand bij Tata Steel geblust

5 Jun 2017

Rond drie uur vanochtend is bij Tata Steel een brand ontstaan in het hoogspanningsverdeelstation vlakbij de Warmbandwalserij. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Natuurexcursies bij Tata Steel

30 May 2017

Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer natte duinvalleien en meer dan 100 jaar oud bos. Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan. Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

Lees meer
Herdenking oorlogsslachtoffers bij Tata Steel

4 May 2017

Vanochtend heeft bij Tata Steel in IJmuiden de herdenking plaatsgevonden van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees meer
Dodenherdenking bij Tata Steel

25 Apr 2017

Op donderdag 4 mei vindt bij Tata Steel de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Lees meer
Stoomtrein Tata Steel

24 Apr 2017

De eerst volgende stoomtreinrit op zondag zal plaatsvinden op 28 mei 2017. Dit in tegenstelling tot een eerder bericht in de IJmuider Courant.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 2

18 Apr 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 2 zal er op woensdag 19 april een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek. Tata Steel heeft de werkzaamheden gemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Lees meer
Girls Day bij Tata Steel

12 Apr 2017

Deze week staat bij Tata Steel in het teken van meiden en techniek. Dit jaar zijn er niet één, maar twee zogenaamde Girls’ Days. Op dinsdag 11 april bezochten leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs het staalbedrijf in IJmuiden

Lees meer
Onderhoudswerkzaamheden Kooks- en Gasfabriek 1

20 Mar 2017

In verband met onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zullen er op dinsdag 21 maart tot en met donderdag 23 maart gedurende een aantal uren per dag meerdere fakkels zichtbaar zijn.

Lees meer
Firmamedewerker onwel geworden bij Tata Steel in IJmuiden

8 Mar 2017

Een firmamedewerker is begin van de middag tijdens werkzaamheden in de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden

Lees meer
Firmamedewerker overleden na onwelwording bij Tata Steel

8 Mar 2017

Een firmamedewerker (een 27-jarige inwoner van Beverwijk) is aan het einde van de ochtend tijdens werkzaamheden aan een transportband in de nabijheid van de Sinterfabriek bij Tata Steel in IJmuiden door nog onbekende oorzaak onwel geworden.

Lees meer
Fakkel zichtbaar bij Kooks- en Gasfabriek 1

24 Feb 2017

Door geplande onderhoudswerkzaamheden bij Kooks- en Gasfabriek 1 zal er van zondag 26 februari tot en met 2 maart een fakkel zichtbaar zijn bij deze fabriek.

Lees meer
Nieuwe gedeputeerde Tekin bezoekt Tata Steel

21 Feb 2017

De nieuwe gedeputeerde Milieu van de Provincie Noord-Holland, Adnan Tekin, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel. Samen met Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) bracht gedeputeerde Tekin een bezoek aan de Warmbandwalserij en Dompelverzinklijn 3.

Lees meer
Brand transformatorstation Tata Steel geblust

11 Feb 2017

Aan het begin van de avond is er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een transformatorstation op het Noordterrein van Tata Steel. Er hebben zich geen persoonlijke incidenten voorgedaan. Er was geen sprake van een explosie. De brand is inmiddels geblust.

Lees meer
Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar

9 Jan 2017

Op woensdag 18 januari vindt bij Telstar (Velsen-Zuid) een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als Carlsen, Karjakin en Loek van Wely kenmerkt. De wedstrijd begint om 13.30 uur en is voor belangstellenden gratis bij te wonen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten en zullen in de rust een kijkje nemen bij de simultaanwedstrijd voor basisscholen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt. Op donderdag 19 januari treden de Tata Steel Masters wederom aan in een voetbalstadion, de Kuip in Rotterdam, maar dit keer om er als onderdeel van Tata Steel Chess On Tour hun 5e ronde te schaken.

Lees meer
Kids Weekend Tata Steel Chess Tournament

2 Jan 2017

Kinderen staan centraal in het tweede weekend van het Tata Steel Chess Tournament, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Tata Steel en de Gemeente Beverwijk hebben voor zaterdag 21 en zondag 22 januari een speciaal programma opgesteld voor kinderen, zodat een bezoek aan het Tata Steel Chess Tournament dat weekend een echt gezinsuitje wordt.

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

23 Dec 2016

Afgelopen week hebben wij meldingen uit Wijk aan Zee ontvangen over glinsterend stof op auto’s en huizen. Wij hebben u eerder geïnformeerd over de waarschijnlijke oorzaken.

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

23 Dec 2016

Afgelopen week hebben wij meldingen uit Wijk aan Zee ontvangen over glinsterend stof op auto’s en huizen. Wij hebben u eerder geïnformeerd over de waarschijnlijke oorzaken

Lees meer
Update stofhinder Wijk aan Zee

22 Dec 2016

Afgelopen weekend ontving Tata Steel meldingen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen. Hoogstwaarschijnlijk is de stofhinder veroorzaakt door een combinatie van de weersomstandigheden en de samenstelling van het verwerkte slak.

Lees meer
Verslag informatie avond Wijk aan Zee

21 Dec 2016

Op 15 november 2016 vond in Heliomare, Wijk aan Zee een informatieavond plaats voor inwoners. De aanleiding voor de avond was dat ruim twee jaar na de eerste informatieavond in Wijk aan Zee veel ontwikkelingen zijn geweest en nog volgen. Op de betreffende avond zijn ongeveer 90 inwoners uit Wijk aan Zee over de lopende grote investeringen en op het gebied van milieu en mogelijke hinder geïnformeerd.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee 2

19 Dec 2016

Afgelopen dagen hebben veel inwoners van Wijk aan Zee hinder ervaren van Tata Steel.

Lees meer
Stofoverlast Wijk aan Zee

19 Dec 2016

Tata Steel heeft dit weekend een aantal meldingen ontvangen uit Wijk aan Zee over glinsterend stof op auto’s en huizen.

Lees meer
Vloggingwedstrijd Tata Steel Chess Tournament

13 Dec 2016

Jonge, beginnende vloggers krijgen van Tata Steel de kans om bij een breder publiek door te breken. Het staalbedrijf roept vloggers op om zich aan te melden voor het maken van een originele vlog tijdens het Tata Steel Chess Tournament. De geselecteerde vloggers krijgen onbeperkt toegang tot het toernooi, ook achter de schermen, waar schakers en gasten na afloop van de partijen bij elkaar komen om na te praten, te analyseren en interviews te geven. Bij de aanvang van de partijen mogen de vloggers ook opnames maken op het hoofdpodium. Vloggers mogen niet alleen in Wijk aan Zee, maar ook tijdens de Chess On Tour speeldagen in Haarlem en Rotterdam een reportage maken en tijdens de voetbalwedstrijd van de grootmeesters bij Telstar. De vlogs worden onder meer gedeeld via de website, facebookpagina en het Youtube kanaal van het Tata Steel Chess Tournament. De winnaar ontvangt tijdens de prijsuitreiking van het Tata Steel Chess Tournament op 29 januari de Vlogging Award 2017 en een bedrag van 250 euro.

Lees meer
Raad van Kinderen Tata Steel presenteert bevindingen aan directie

6 Dec 2016

Onder begeleiding van prinses Laurentien heeft de Raad van Kinderen van Tata Steel vandaag zijn bevindingen gepresenteerd aan de directie van het staalbedrijf in IJmuiden. De Raad van Kinderen heeft zich beziggehouden met het thema duurzame inzetbaarheid. In hun presentatie gaven ze antwoord op de vraag wat mensen nu en in de toekomst nodig hebben om fijn te kunnen werken en hoe Tata Steel daarvoor kan zorgen. De kinderen komen uit groep 8 van de Franciscus School in IJmuiden.

Lees meer
Wereldkampioen Carlsen en andere topschakers bij simultaan

5 Dec 2016

Tata Steel organiseert op woensdag 18 januari in het kader van het Tata Steel Chess Tournament traditiegetrouw een schaaksimultaan voor basisscholen in het Telstar stadion. In een echt voetbalstadion schaken tegen en tips krijgen van onder meer grootmeester Hans Böhm is bijzonder. Wat deze simultaan nóg specialer maakt is dat wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en een aantal andere internationale schaaktoppers een kijkje komen nemen bij de partijen. Zij spelen op hun vrije middag een voetbalwedstrijd bij Telstar en komen dan in de rust op bezoek bij de simultaan. Een aantal profvoetballers van Telstar zal ook meedoen aan de simultaan. Scholen kunnen zich tot 21 december aanmelden voor de simultaan.

Lees meer
Deelnemersveld Tata Steel Chess Tournament compleet

1 Dec 2016

Dmitri Andreikin wordt de 14e speler in de Tata Steel Masters en Eric Hansen de 14e speler in de Tata Steel Challengers, zo heeft de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament vandaag bekendgemaakt. Met het vastleggen van de Russische en Canadese grootmeesters is het deelnemersveld van het Tata Steel Chess Tournament 2017 compleet. Conform de afspraken met spelersvakbond ACP zouden de laatste plaatsen in de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers naar de hoogst genoteerde spelers van de ACP Competitie met een rating onder 2750 respectievelijk 2650 gaan. Deze grootmeesters, Ian Nepomniachtchi en Gawain Jones, waren echter al vastgelegd voor het Tata Steel Chess Tournament 2017. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017.

Lees meer
Parlementariërs nemen het op tegen schaakgrootmeester So

29 Nov 2016

Op dinsdag 31 januari daagt Amerikaans grootmeester Wesley So de Nederlandse politiek uit om het in de Torentjes Schaak Simultaan tegen hem op te nemen. So heeft een geweldig jaar achter de rug en staat 6e op de wereldranglijst. Hij blonk uit op de door Amerika gewonnen Olympiade in Baku. Kort daarvoor wist hij in St. Louis zijn eerste zege in een elitetoernooi te boeken. Tijdens de 11e editie van de Torentjes Schaak Simultaan, de traditionele Haagse ‘afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, kunnen parlementariërs, kandidaat-Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen So. De openingszet wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2016.

Lees meer
Presentatie nieuwe Regionale Staalagenda

3 Nov 2016

In het congrescentrum van Tata Steel vond vanavond de bijeenkomst ‘Grenzen verleggen’ samen met Rabobank onder leiding van Jort Kelder. De avond vond plaats in een bomvolle zaal waar oa. de Regionale Staalagenda aan gedeputeerde Jaap Bond overhandigd door hubdirecteur Hans van den Berg. De Regionale Staalagenda zet de koers uit richting 2020 voor een vitale economie, duurzame energievoorziening en een gezonde leefomgeving.

Lees meer
Tata Steel Chess On Tour in De Kuip

1 Sep 2016

Na de winterstop wordt er in De Kuip niet alleen op topniveau voetbal, maar ook schaak gespeeld. Het Tata Steel Chess Tournament komt namelijk voor een bijzondere speeldag naar het Feyenoord stadion op donderdag 19 januari. Wie er in De Kuip gaat spelen wordt op 28 oktober bekendgemaakt. Dan wordt het deelnemersveld van de Tata Steel Masters gepresenteerd. De 79e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt traditiegetrouw plaats in Wijk aan Zee van 13 januari tot en met 29 januari 2017. Tijdens het evenement spelen de grootmeesters van de Tata Steel Masters onder de noemer Tata Steel Chess On Tour twee rondes op een toplocatie elders in het land. Tata Steel verwacht de tweede externe speellocatie in de loop van deze maand bekend te kunnen maken. Alle speeldagen van het Tata Steel Chess Tournament, zowel in Wijk aan Zee als op de twee externe locaties, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Lees meer
Tata - Kids Of Steel ® Football tijdens herfstvakantie

9 Aug 2016

Het Tata - Kids Of Steel ® Football event tijdens de Open Dag van Telstar was wederom een groots succes. Op zaterdag 23 juli 2016 hebben bijna 150 kinderen samen met de spelers van Telstar in het stadion gevoetbald.

Lees meer
Raad van Kinderen opent Automotive Testbaan bij Tata Steel

20 Jul 2016

De Raad van Kinderen van Tata Steel, een initiatief van de Missing Chapter Foundation, heeft binnen het thema ‘innovatie’ adviezen gepresenteerd aan de directie van Tata Steel. Een van deze adviezen was om iets te ontwikkelen waardoor kinderen meer kunnen leren over de innovatie van auto’s. Op basis van dit advies heeft de Academy van Tata Steel de Automotive testbaan gemaakt.

Lees meer
Start omvangrijk bouwproject Staalfabriek bij Tata Steel in IJmuiden

19 Jul 2016

Met het slaan van de eerste paal heeft Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa, het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe continugietmachine bij de Staalfabriek van het bedrijf in IJmuiden. Met deze uitbreiding kan Tata Steel nog meer soorten hogesterktestaal produceren, waaronder zogenaamde advanced high strength steels en ultra high strength steels. In een continugietmachine wordt vloeibaar staal uitgegoten tot plakken staal, die vervolgens in de Warmbandwalserij tot rollen staal worden uitgewalst. In 2019 wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Met deze uitbreiding is een investering van zo’n 200 miljoen euro gemoeid.

Lees meer
Tata Steel verlengt samenwerking Telstar

18 Jul 2016

Tata Steel gaat ook in het nieuwe voetbalseizoen samen met Telstar speciale activiteiten organiseren voor jongeren in de IJmond. Tata Steel steunt onder meer het Telstar Thuis in de Wijk / Playing for Success programma en diverse jeugdclinics. Vandaag hebben Hans van den Berg (directeur Tata Steel in IJmuiden) en Steef Hammerstein (commercieel directeur Telstar) bij Tata Steel het samenwerkingscontract ondertekend.

Lees meer
Scholierenrally met ligfietsen Tata Steel door duinen

17 Jun 2016

Leerlingen van zeven middelbare scholen hebben vandaag in de duinen rond Wijk aan Zee deelgenomen aan de Sunrider Rally van Tata Steel. Een team van het Regius College uit Schagen heeft de innovatieprijs gewonnen. Leerlingen van het Felisenum uit Velsen-Zuid zijn winnaars van de designprijs en een team van de Academy van Tata Steel heeft de rally gewonen. Er deden dertien teams mee.

Lees meer
Leerlingen Tata Steel maken unieke skelters voor basisscholen

14 Jun 2016

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben vier unieke skelters vervaardigd voor basisscholen in de regio. Dat is het concrete resultaat van de praktijkopdracht waar ze enkele maanden aan hebben gewerkt. Daarbij werden ze niet alleen op het technisch vlak uitgedaagd.

Lees meer
Tata Steel bespaart energie met groot isolatieproject

13 Jun 2016

Tata Steel heeft een twee jaar durend isolatieproject voltooid, waarmee op jaarbasis 42 miljoen KWh aan energie wordt bespaard. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van zo’n 10.500 huishoudens. De energiebesparing is gerealiseerd door het extra isoleren van alle ruwijzermengers, de 400 ton zware torpedovormige wagons waarmee vloeibaar ruwijzer van de Hoogovens naar de Staalfabriek wordt vervoerd.

Lees meer

Contacten