Sponsoring

Tata Steel steunt een aantal sportieve en culturele activiteiten in de regio. Ook organiseert het staalbedrijf al meer dan 80 jaar het internationaal beroemde Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. Verder ondersteunt Tata Steel Telstar, de voetbalclub uit IJmuiden.

Met het ondersteunen van organisaties en evenementen laat Tata Steel zien dat het bedrijf verbonden is met de regio. 

Tata Steel Chess Tournament

Een uniek sportevenement op het hoogste niveau waar jaarlijks schaakgrootmeesters en amateurs vanuit de hele wereld bij elkaar komen. Dit toernooi wordt ook wel het Wimbledon van de schaakwereld genoemd. Interessant voor jong & oud. Nergens kom je zo dicht bij toptalent en beroemdheden!

De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament zal plaatsvinden van 11 januari tot en met 27 januari 2019.

Het bekende toernooi kent twee hoofgroepen met elk 14 spelers. De groepen staan bekend als de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers. Net als vorige jaren, zal er ook dit jaar weer, naast de speeldagen in Wijk aan Zee, op de zogenaamde buitenlocaties gespeeld worden.

Meer informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Voor vragen over het toernooi en sponsormogelijkheden kunt u mailen naar chess@tatasteel.com.

 

Future Generations

Tata Steel zet zich – door middel van zijn Community Partnership Programma - in voor de lokale gemeenschap door initiatieven te steunen die het economische- en sociale welzijn bevorderen van de directe omgeving. Het Community Partnership Programma van Tata Steel heeft als thema 'Future Generations' waarmee het staalbedrijf ernaar streeft het welzijn van de jongeren in de omgeving positief te beïnvloeden. Ook Telstar heeft de sociaal- en maatschappelijke belangen van de jeugd in de IJmond hoog in het vaandel staan. In Telstar ziet Tata Steel dus de perfecte match en maken zij zich samen hard voor de jongeren uit de omgeving.

De samenwerking tussen Telstar en Tata Steel bestaat onder andere uit het ondersteunen van 'Playing for Succes', een programma waarin jongeren met leerachterstanden worden gecoacht en het organiseren van diverse clinics voor de jeugd uit de omgeving. Op deze manier worden jongeren gestimuleerd actief te werken aan een gezonde levensstijl. Sport en spel zijn belangrijk voor een goede gezondheid maar dragen ook bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld.