Buurtschaaktoernooi

5 Jul 2019

Stichting Buurtschaak organiseert ter afsluiting van het seizoen een jeugdschaaktournooi voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het toernooi zal zaterdag 6 juli worden gehouden in het Congrescentrum van Tata Steel.

Lees meer
Proefopstelling voor slimmer onderhoud geopend

13 Jun 2019

Het Fieldlab Smart Maintenance Techport, een proefopstelling voor het ontwikkelen van slimmer onderhoud, is op 13 juni 2019 officieel geopend voor gebruik. Het Fieldlab is gevestigd in de Academy van Tata Steel.

Lees meer
Historisch oxykalkslik: een aantal feiten op een rij

28 Mar 2019

Op het zuidwestelijke terreindeel van Tata Steel ligt (historisch) oxykalkslik opgeslagen, ook wel bekend als de HOKS-berg. De afgelopen tijd is deze opslag in het nieuws geweest en we begrijpen dat de omgeving vragen heeft. Graag zetten we voor u een aantal feiten op een rij.

Lees meer
Tata Steel Marquetteloop: inschrijving geopend

28 Mar 2019

Zondag 23 juni zal de Tata Steel Marquetteloop plaatsvinden. Dit welbekende Heemskerks hardloopevenement zal voor de 38e keer worden georganiseerd. De inschrijving voor dit sportieve evenement is reeds geopend!

Lees meer
Nieuwe slakpannen en andere maatregelen tegen grafietuitstoot

28 Mar 2019

Begin maart zijn er drie nieuwe slakpannen aangekomen bij Tata Steel. De extra pannen worden gebruikt voor de verwerking van het ROZA-slak bij Harsco. Door de nieuwe slakpannen kunnen de slakken langer koelen, wat de kans op grafietuitstoot bij het kiepen van de slak aanzienlijk vermindert.

Lees meer
Tata Steel start proef sms-service

15 Feb 2019

Tata Steel start vanaf volgende week de proef waarbij het een sms-bericht verstuurt in het geval van grafietuitstoot. Inwoners van Wijk aan Zee kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.TataSteel.nl/sms-service om de berichten te ontvangen. Daarmee kan het staalbedrijf de inwoners van Wijk aan Zee sneller informeren wanneer grafiet is vrijgekomen bij het verwerken van ROZA-slak door Harsco. Tata Steel neemt de zorgen van de omgeving zeer serieus en werkt hard aan oplossingen om de fysieke overlast weg te nemen. Daarnaast wil het bedrijf de informatievoorziening naar de omgeving versnellen en verbeteren.

Lees meer
Tata Kids of Steel ® Football clinic

14 Feb 2019

Woensdagmiddag 20 februari organiseren Tata Steel en Telstar, in het kader van het community partnership, weer een leuk en sportief voetbalevenement; een Tata-Kids of Steel® Football clinic.

Lees meer
Buren op bezoek

14 Feb 2019

“Wij merkten dat veel van onze buren graag willen weten wat er allemaal gebeurt achter de poorten van hun buurman Tata Steel”, zegt Elske Hoving, Community manager. “Daarom hebben we een aantal burentours georganiseerd.”

Lees meer
Proeven mogelijke oplossingen hinder verwerking converterslak

11 Jan 2019

Bij de staalproductie van Tata Steel ontstaat slak, een restproduct. Harsco verwerkt de slak voor Tata Steel. Bij die verwerking kan stof vrijkomen. Harsco en Tata Steel werken op verschillende fronten aan het verminderen van de overlast. Niet alleen aan het verminderen van de hinder die ontstaat door grafietemissies, maar ook aan het verminderen van de hinder die kan ontstaan bij de verwerking van converterslak.

Lees meer
Tata Steel Chess Festival – 19 & 20 januari

9 Jan 2019

Het Tata Steel Chess Tournament staat bekend als het 'Wimbledon van het schaken', met topschakers van over de hele wereld en honderden deelnemers in het amateurtoernooi. In 1938 werd er voor het eerst geschaakt in de IJmond regio. Dit jaar vieren we alweer de 81e editie van het toernooi. Daarom nodigen we je graag uit om te komen kijken bij het Tata Steel Chess Tournament van 12-27 januari 2019 in Wijk aan Zee.

Lees meer
On tour bij Tata Steel

9 Jan 2019

Het terrein van Tata Steel is zo groot als een stad en het terrein ligt verspreid over drie gemeenten. Achter de poorten van ons bedrijf gebeurt veel: grondstoffen komen aan per schip en worden na verschillende processtappen afgevoerd als rollen staal die per spoor, binnenvaartschip, zeeschip of vrachtwagen naar onze klanten gaan. Uiteindelijk komt ons staal, een duurzaam product dat oneindig recyclebaar is, terecht bij u als consument.

Lees meer
‘Met hun donaties wil Tata Steel echt van betekenis zijn voor the Future Generations.’

29 Nov 2018

Tata Steel ontvangt ieder jaar een aanzienlijk aantal verzoeken tot sponsoring en donaties. De aanvragen worden ieder kwartaal besproken met een vertegenwoordiging uit onze omgeving; het Community Comité. Tobias Huveneers, 39 jaar, woonachtig in Beverwijk, evenementorganisator en concertprogrammeur en lid van het Community Comité Future Generations vertelt.

Lees meer
Tata Steel Chess Tournament 2019

26 Nov 2018

Van 11 t/m 27 januari 2019 vindt de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament plaats. Het main event zal plaatsvinden in Wijk aan Zee waar de grootmeesters en amateurs onder andere weer zullen schaken in de Moriaan.

Lees meer
Ingrijpende maatregel tegen stofhinder

24 Sep 2018

Tata Steel heeft de afgelopen periode uit Wijk aan Zee klachten ontvangen over grafietstof. Tata Steel betreurt deze overlast en neemt maatregelen om deze te beperken.

Lees meer
Opening Natuurspeeltuin

20 Sep 2018

Onlangs is Speeltuin Zeewijk Natuurlijk in IJmuiden geopend. Een fantastische natuurspeeltuin, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren en heerlijk kunnen spelen met water en zand.

Lees meer
Samen ons eeuwfeest vieren

20 Sep 2018

In het kader van de viering van het eeuwfeest van het staalbedrijf in de IJmond organiseert Tata Steel op zondag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur een bijzondere Burendag (door grote belangstelling inmiddels uitverkocht). Het evenement vindt plaats op een speciaal daarvoor ingericht festivalterrein op het bedrijf. Daar is van alles te beleven in ‘De Wereld van Staal’.

Lees meer
Groots schaakjubileum

10 Jan 2018

Het komende jaar is er een hoop te vieren bij Tata Steel.

Lees meer
Tata Steel Chess Festival

10 Jan 2018

Kom ook in het weekend van 20 & 21 januari naar Wijk aan Zee !

Lees meer
IJzersterke deelnemers

10 Jan 2018

Wereldtop aanwezig tijdens Tata Steel Chess tournament 2018

Lees meer
Achtergrond HIsarna

15 Nov 2017

Johan van Boggelen, Operations Manager HIsarna Pilot Plan, legt uit hoe HIsarna werkt: “In een reactor wordt bij een hoge temperatuur ijzererts vloeibaar gemaakt. Daarna wordt steenkoolpoeder geïnjecteerd

Lees meer
Met Hisarna troefkaart in handen

15 Nov 2017

Luc Bol is directeur IJzer en Staal. Hij is ervan overtuigd dat Tata Steel met HIsarna een troefkaart in handen heeft.

Lees meer
Jonge vaklieden en oude rotten

15 Nov 2017

HIsarna is een prachtige uitdaging voor de medewerkers van Tata Steel. Hun technisch hart gaat hier nog sneller van kloppen

Lees meer
Aankondiging mogelijke joint venture

18 Oct 2017

Samen naar de top van de Europese staalindustrie?

Lees meer
Bedrijfsschool klaar voor de toekomst

18 Oct 2017

Robotica is een van de nieuwe vakken op de bedrijfsschool

Lees meer
Beste continugietmachine ter wereld

18 Oct 2017

"We kunnen straks het staal van de toekomst gaan maken"

Lees meer
Net als een echte prof

1 Aug 2017

Wat hebben de clubs FC Barcelona, Go Ahead Eagles en Telstar met elkaar gemeen?

Lees meer
Voor de wind

1 Aug 2017

“De komst van het windpark past heel goed bij de duurzaamheidsdoelstellingen van ons bedrijf."

Lees meer
Balancerend door het leven

1 Aug 2017

Alles in het leven draait om balans. De juiste balans vinden kan soms best lastig zijn.

Lees meer
First Electro League

29 Jun 2017

Onder schooltijd je eigen electro kart bouwen

Lees meer
Regio zet in op nieuw Techport Centre

29 Jun 2017

Techport Centre is een nieuwe plek waar leren, werken en innoveren centraal staan.

Lees meer
Open tijdens de verbouwing

29 Jun 2017

Een mega bouwklus in een volop draaiende fabriek

Lees meer
Duurzaam produceren

29 May 2017

“Dit proces kan de staalindustrie enorm veranderen” . Binnenkort  zal er bij Tata Steel in IJmuiden weer een duurtest gedraaid worden met de HIsarna-installatie. Dat is een proeffabriek waarin ruwijzer volgens een geheel nieuwe methode gemaakt wordt.

Lees meer
Exclusieve natuurexcursies

29 May 2017

Zie duizend bloemen bloeien bij Tata Steel, waaronder het zeldzame hondskruid. Op zondag 2 en zondag 9 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een bijzondere excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf.

Lees meer
Tata Kids of Steel ® Run 2017

29 May 2017

Iedereen klaar voor de start van de Tata Steel Marquetteloop? Wie zin heeft in een sportieve uitdaging of gewoon houdt van een gezellig evenement is van harte welkom op zondag 25 juni in Heemskerk bij de 36e Tata Steel Marquetteloop.

Lees meer
Participatiewet bij Tata Steel

20 Apr 2017

De Participatiewet; hoe werkt dat nu eigenlijk in de dagelijkse praktijk? En wat doet Tata Steel? André Stoffers en Bert Betjes van Tata Steel vertellen over hun ervaring. “We hebben samen moeilijke momenten meegemaakt, maar zijn nu helemaal op elkaar ingespeeld.”

Lees meer
Technisch onderwijs in SHIP

20 Apr 2017

Het is knalrood, het is nieuw, het is techniek én super leuk voor jong en oud! SHIP is het splinternieuwe informatiepunt bij het sluizencomplex in IJmuiden. Ga nu een kijkje nemen en laat je verrassen door de leuke expositie en het prachtige uitzicht vanaf het dakterras.

Lees meer
Het kan allemaal bij Tata Steel

20 Apr 2017

Een traineeship bij Tata Steel is nooit saai, sterker nog: het is bijzonder veelzijdig! Als trainee krijg je de kans om de interessante productieprocessen te leren kennen en te verbeteren én leer je veel over de ontwikkelingen en uitdagingen binnen de wereldwijde staalindustrie.

Lees meer