Research & Development

De R&D-afdeling van Tata Steel in Europa die uit ongeveer 500 medewerkers (researchers en ondersteunend personeel) bestaat, werkt vanuit de klantgerichte bedrijfsstrategie: centraal staat de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen die de klant helpen zijn doelen te bereiken.

Wij gaan geen uitdaging uit de weg. We gebruiken de modernste technologieën om de kwaliteit en prestaties van ons staal te verbeteren en de toepassingen ervan uit te breiden; we werken aan continue verbetering van onze productieprocessen en gebruiken de meest recente methoden voor procesanalyse en design, productdesign, modellering/simulatie en prototypering en toepassingsontwikkeling. Onze omvangrijke testfaciliteiten bieden de mogelijkheid nieuwe producten op industriële schaal te testen, zoals de productie van blikverpakkingen, de productie van auto-onderdelen en het uitvoeren van corrosietesten op civiele constructies.

Tata Steel heeft researchcentra in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en India. In IJmuiden is het IJmuiden Technology Centre (IJTC) gevestigd op het terrein van Tata Steel. Dit centrum richt zich op proces- en productresearch en doet research naar toepassingen in de automobielindustrie en de verpakkingssector.

Lees hier meer.