Innovatie

Innovatie betekent bij Tata Steel de beste oplossing zoeken voor de vraag van de klant. We vinden het belangrijk om klanten betrouwbare en hoogwaardige producten en services te bieden waarmee ze hun bedrijf kunnen optimaliseren. Daarom blijven we investeren in het hoge niveau van onze research- en developmentorganisatie en werken we samen met universiteiten en onderzoeksinstituten over de hele wereld.

De kern van innovatie is het ontwikkelen van nieuwe ideeën en de vertaling daarvan naar een commerciële toepassing. Tata Steel heeft een unieke marktsectorgebaseerde organisatiestructuur opgezet waardoor onze productontwikkeling een klantgerichte aanpak kent. Alles wat we doen op het gebied van innovatie en research en development richt zich op de behoeften van onze klanten.

De R&D-afdeling van Tata Steel in Europa die uit ongeveer 500 medewerkers (researchers en ondersteunend personeel) bestaat, werkt vanuit de klantgerichte bedrijfsstrategie: centraal staat de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen die de klant helpen zijn doelen te bereiken. 

Er zijn in onze wereld tegenwoordig veel uitdagingen. Klimaatverandering, voedsel- en waterschaarste, het managen van schaarse grondstoffen, het herstellen van de schade die menselijke activiteit aan het ecosysteem aanricht, en het veiligstellen van gezondheid, veiligheid en gelijke kansen.

Wij gaan geen uitdaging uit de weg. We gebruiken de modernste technologieën om de kwaliteit en prestaties van ons staal te verbeteren en de toepassingen ervan uit te breiden.

De hyperloop wordt gezien als het vervoer van de toekomst. Daarmee kunnen personen en goederen met een snelheid van 1.000 kilometer per uur enorme afstanden overbruggen in een vacuüm stalen buis, voortgestuwd door magneten.

Contact