Duurzaamheidsambities

Klimaatverandering is een van de meest urgente uitdagingen voor de wereld van vandaag. Samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven werken we samen aan duurzame oplossingen.Bij Tata Steel nemen we onze rol in het bereiken van de klimaatdoelstellingen serieus. We staan voor de enorme uitdaging om de CO2-uitstoot te verminderen.

Tata Steel is één van de meest CO2-efficiënte staalfabrieken ter wereld. In de afgelopen 30 jaar hebben we ons energieverbruik met 30% verminderd. Onze Europese ambitie is om vanaf 2050 een CO2-neutrale staalproducent te zijn, die zijn producten, bijproducten en activiteiten integreert in de circulaire economie. Daarom zetten we ons in om baanbrekende technologieën te ontwikkelen die de manier van staal maken duurzaam kunnen veranderen. We zoeken voortdurend naar manieren van samenwerken met andere industrieën, zodat we onze  CO2-uitstoot kunnen verlagen.

Voorbeelden die uit onze innovatiekracht en samenwerkingsverbanden zijn ontstaan:

 
Centraal in de circulaire economie 

Staal is bij uitstek een product dat past in een circulaire economie, het is 100% recyclebaar, zonder kwaliteitsverlies. Nu al wordt staal in Nederland voor meer dan 95% gerecycled. Dat neemt niet weg dat de productie van staal nog steeds gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot. In 2050 moet dit maximaal teruggebracht zijn. Dat is de uitdaging die Tata Steel aangaat.

Verantwoorde werkgever
Verantwoord ondernemen is een breed begrip. Dicht bij huis gaat het om het waarborgen van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Het omvat ook het investeren in het welzijn van de gemeenschappen die in de buurt van onze fabrieken wonen. En ook om de impact die onze beslissingen over de toeleveringsketen kunnen hebben op het welzijn van de gemeenschappen die in de buurt wonen.

 

Tata Steel is voortdurend in beweging. Het staalbedrijf vindt het  belangrijk om een goede buur te zijn door u onder andere goed te informeren. Klik hier om u in te schrijven voor de digitale RondomStaal

Innovatie

De toeleveringsketen van staal is lang, complex en wereldwijd. De keten bestaat uit mijnbouwbedrijven, raffinaderijen, smelterijen, handelaren, onderdelenfabrikanten en dienstverleners. De complexiteit hiervan brengt ook vele uitdagingen met zich mee.

Tata Steel is zich sterk bewust van zijn plek in de omgeving. Daarom maken we echt werk van duurzaam ondernemen en nemen we onze sociale verantwoordelijkheid serieus.

Voor Tata Steel is continuïteit van groot belang, echter niet zonder rekening te houden met de belangen van anderen.

Tata Steel in Europa is onderdeel van de Tata Steel group, een van de grootste staalconcerns  in de wereld. Meer informatie over de financiële en duurzaamheidsprestatie van de Tata Steel group is hier te vinden.

Inschrijven milieunieuwsbrief

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief over milieu. Deze nieuwsbrief is bestemd voor de omgeving van Tata Steel in IJmuiden.

Lees meer
Inschrijven digitale RondomStaal

Tata Steel is voortdurend in beweging. Het staalbedrijf vindt het belangrijk om omwonenden daar over te informeren.

Lees meer