Corus verwerft resterend belang in Segal

Corus Staal BV, voor vijftig procent eigenaar van Segal S.A., heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van de overige aandelen in deze Belgische verzinklijn, die in handen zijn van het investeringsfonds MetalInvest. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 25 miljoen euro in contanten. Corus Groep heeft dit vandaag bekendgemaakt.

 

Bij Segal werken 155 mensen. Het in Ivoz-Ramet, nabij Luik, gevestigde bedrijf produceert 500.000 ton dompelverzinkte plaat per jaar. Corus verwacht dat de transactie voor het eind van dit jaar zal zijn afgerond, na goedkeuring door de Belgische Raad voor de Mededinging. 

 

Rauke Henstra, Division Director Strip Products, verklaarde: De verwerving van het volledige eigendom van Segal, een modern bedrijf dat gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie, versterkt de positie van Corus Strip Products IJmuiden in het hogere marktsegment voor dompelverzinkte plaat voor de automotive sector. Daarbij toont het aan dat Corus blijft investeren in de groeiende markt voor dompelverzinkte plaat in Europa. Deze investering is een goede basis voor verdere ontwikkeling van onze marktpositie in producten met toegevoegde waarde.

Afdrukken Print pagina