Nieuwe bewerkingslijn voor automotivesector in Zwijndrecht

Tata Steel gaat een nieuwe productie- en bewerkingslijn voor stalen buizen voor de automobielsector opzetten in haar fabriek in Zwijndrecht. De belangrijkste onderdelen van deze uitbreiding zijn een gloeioven voor de productie van genormaliseerde precisiebuizen en een zaaginstallatie. De installatie, waarmee een investering is gemoeid van 3 miljoen euro, zal in juli volgend jaar operationeel zijn en werkgelegenheid bieden aan 19 personen. Het staal dat in de installatie wordt gebruikt (waaronder innovatieve en ultra hogesterkte stalen) komt uit Tata Steel-fabrieken in IJmuiden en Port Talbot (Wales).

“Een van de voornaamste doelstellingen van deze installatie wordt het vervaardigen van gespecialiseerde onderdelen voor het chassis van auto’s: genormaliseerde, op maat gezaagde hogesterkte stalen buizen voor lichtgewicht constructies in auto’s”, zo stelt Remco Blaauw, Managing Director van de buizendivisie van Tata Steel in Europa. “De geïntegreerde keten die deze investering binnen Tata Steel creëert, zal ons nog beter in staat stellen om klanten uit de automobielsector te bedienen”, aldus Blaauw.

In 2004 heeft de buizendivisie van Tata Steel in Europa zich met succes begeven op de markt voor groot formaat buizen voor de automobielsector. Zo worden onder andere hooggespecialiseerde chassisbuizen gemaakt. Sindsdien heeft Tata Steel zich in die sector een reputatie verworven als een innovatief bedrijf dat producten van hoge kwaliteit levert.

Door de investeringen in Zwijndrecht wordt Tata Steel een volledig geïntegreerde leverancier van buizen voor de automobielsector, met controle over de hele keten: van de productie van staal tot en met het produceren, bewerken en verpakken van buizen.”

Afdrukken Print pagina